Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Πιτίνο: «Έμαθα μοναδικά πράγματα στην Ελλάδα»

Πιτίνο: «Έμαθα μοναδικά πράγματα στην Ελλάδα»

Απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα, δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο, λίγο πριν την πρώτη αναμέτρηση της Εθνικής στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.



Αναλυτικά όσα είπε στο Associated Press:

«Θα ήταν υπέροχο για τους παίκτες που παίζουν στην Ελλάδα. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έφτασαν για τελευταία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το να είχαμε τον Γιάννη και τον Θανάση θα ήταν σίγουρα μεγάλη υπόθεση για εμάς, αλλά αυτό αφορά τους παίκτες περισσότερο από ό,τι εμένα».

Σχετικά με την ταινία «Miracle on Ice» που έδειξε στους Έλληνες διεθνείς και για τους λόγους που το έκανε αυτό είπε: «Υπέροχα πράγματα μπορούν να έρθουν όταν μια ομάδα είναι ενωμένη προς έναν κοινό στόχο».

Τέλος ανέφερε ότι: «Ήρθα στην Ελλάδα σε ηλικία στα 63-64 για να μάθω ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ και για να πάρω πράγματα που στην ηλικία μου δεν θα είχα πάρει αν δεν ήμουν εδώ.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και με βοήθησε να μεγαλώσω ως προπονητής. Όταν είσαι στα μέσα της δεκαετίας των ’60 ως προπονητής και συνεχίζεις να μεγαλώνεις πάνω στη δουλειά σου, αυτό είναι που θέλεις»

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*