Home / Stoiximan Super League / Πετράκης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Προτεραιότητα το πρωτάθλημα, θα πολεμήσουμε για τις ελπίδες μας να πάμε στον τελικό»!

Πετράκης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Προτεραιότητα το πρωτάθλημα, θα πολεμήσουμε για τις ελπίδες μας να πάμε στον τελικό»!

Πρώτα το πρωτάθλημα και για το καλύτερο στο Κύπελλο, είναι το σύνθημα που έστειλε μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Πετράκης για τη φετινή πορεία του Παναιτωλικού.

Οι Αγρινιώτες έγραψαν ιστορία, αφού προκρίθηκαν για πρώτη φορά στους «4» του Κύπελλου, όμως ο Έλληνας προπονητής υπογράμμισε πως η υποχρέωσή του είναι να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα παλέψει για τον τελικό.

Αυτό, άλλωστε, είναι κάτι που του ζητάει ο κόσμος στο Αγρίνιο και στη συνέχεια μίλησε για τον ΠΑΣ και τον ΟΦΗ, που δεν έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Πετράκης στην εκπομπή «Πρεσάρισμα» με τον Βάιο Τσούτσικα και τον Μιχάλη Τσόχο

Για την επιτυχία του Παναιτωλικού να φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ παράλληλα καλείται να παλέψει για την παραμονή του στο πρωτάθλημα: «Για εμάς, ο κυριότερος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Είναι μεγάλη χαρά που είμαστε στα ημιτελικά. Πρώτα για εμάς είναι το πρωτάθλημα και μετά το Κύπελλο. Τις ελπίδες που έχουμε θα προσπαθήσουμε να τις πολεμήσουμε και να τις εξαντλήσουμε, για να περάσουμε στον τελικό. Βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα, εκεί που έχουμε φτάσει στο Κύπελλο είναι επιτυχία, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε τον βασικό μας στόχο».

Για τον κόσμο: «Είναι ένα όνειρο, που το σέβομαι, γιατί πρώτη φορά ο Παναιτωλικός θα παίξει σε έναν τελικό, αλλά από την άλλη έχω μία μεγάλη ευθύνη για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία και αυτό είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου».

Για τη φετινή πορεία στο πρωτάθλημα: «Για να πούμε τι ακριβώς φταίει, πρέπει να πάμε πολύ βαθιά για να δούμε ότι το ποδόσφαιρο το επηρεάζουν πολλοί παράγοντες. Έχει να κάνει με την καθημερινότητα και την προσπάθεια του καθενός. Η αλήθεια είναι πως σε πολλά ματς δεν είχαμε τα αποτελέσματα που δικαιούμασταν για την εικόνα μας. Η ομάδα μας είναι σε θέση τέτοια να μας δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε. Αυτό που θέλουμε εμείς, το θέλουν και άλλες ομάδες, με το ίδιο πάθος και την ίδια αγωνία. Γίνεται μεγάλη μάχη κάθε Κυριακή, για το ποιος θα επιβιώσει. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι και θα πρέπει να καταβάλουμε τη μεγαλύτερη προσπάθεια, και με εξαίρεση ένα ημίχρονο με τον Άρη, έχουμε αποδείξει πως παλεύουμε κάθε ματς. Και ελπίζουμε η προσπάθειά μας να μας ανταμείψει στο τέλος».

Για το γεγονός πως δεν έχει σκοράρει ακόμα ο Νίκος Καρέλης στο πρωτάθλημα: «Έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του. Φέτος, από τη στιγμή που ήρθα εγώ, ο Καρέλης ήταν τραυματίας, καθώς είχε πρόβλημα στη μέση και ήταν εκτός για δύο μήνες. Μετά δεν μπορούμε να πατήσουμε το κουμπί και να έρθει σε φουλ φόρμα. Κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια ο Νίκος και θέλει το χρόνο του και πρέπει να ετοιμαστεί ψυχικά και σωματικά, για να βγάλει το μέγιστο. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, δεν είσαι καλά. Έχουμε ακόμα 12 παιχνίδια και αυτό που δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα, ελπίζω ότι θα μας το δώσει μετά».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο: «Ο Παναιτωλικός έχει πολλά καλά για μία ομάδα επιπέδου πρώτης Εθνικής, έχει τις υποδομές σε αγωνιστικό και τεχνικό επίπεδο, και εκφράζει μία μεγάλη περιοχή στη Δυτική Ελλάδα και έχει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι η ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Και η δουλειά η δική μας είναι να κάνουμε τα μέγιστα για την παραμονή της στην Α’ κατηγορία».

Για τον ΠΑΣ και τον ΟΦΗ, δύο ομάδες με ιστορία που το τελευταίο διάστημα δεν πηγαίνουν καλά: «Έχει ιδιαίτερα συναισθήματα και για τις δύο ομάδες. Είμαι επαγγελματίας και θέλω να είμαι χρήσιμος για εκείνους που με έκαναν την τιμή να προπονήσω αυτή την ομάδα. Αυτή είναι η δουλειά μας, τα έχω ξεκαθαρισμένα. Μακάρι ο ΠΑΣ και ο ΟΦΗ να βρουν το δρόμο τους, όμως εγώ κοιτάω μόνο τη δουλειά μου και να προχωρήσει η ομάδα όσο πιο μακριά γίνεται».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*