Home / Άλλα Σπόρ / Πεσιρίδου εναντίον Χριστοφή και συμμετοχή της Αναστασίου στις κούρσες του Gala Women Φιλοθέης

Πεσιρίδου εναντίον Χριστοφή και συμμετοχή της Αναστασίου στις κούρσες του Gala Women Φιλοθέης

Η 18 φορές πανελληνιονίκης σε ανοιχτό και κλειστό στίβο στα υψηλά εμπόδια, Ελισάβετ Πεσιρίδου, θα βρεθεί στη γραμμή εκκίνησης του Filothei Women Gala στις 17 του μήνα, έχοντας στόχο να τρέξει μία γρήγορη κούρσα και να ευχαριστηθεί τον αγώνα μετά από τη δύσκολη σεζόν του κλειστού.

Στον ίδιο αγώνα θα τρέξει και η συναθλήτριά της, Σοφία Ιωσηφίδου, η οποία την περασμένη σεζόν κατέρριψε το “φράγμα” των 14’’.

Η κορυφαία Κύπρια πρωταθλήτρια των υψηλών εμποδίων, Ναταλία Χριστοφή (ρεκόρ 13.17), έρχεται στη Φιλοθέη. Η 26χρονη εντυπωσίασε στον κλειστό με τις επιδόσεις της, αλλά και με το γεγονός πως «έσπασε» για πρώτη φορά το φράγμα των 8’’ στα 60 μέτρα με εμπόδια κι ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη σεζόν του ανοιχτού με πολλή όρεξη για αντίστοιχα καλές επιδόσεις.

H 23χρονη πρωταθλήτρια από τη Σερβία, Άνια Λούκιτς, θα αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Filothei Women Gala. Η δέκα φορές πρωταθλήτρια Σερβίας, με ρεκόρ 13.26, ήταν τρίτη στην περυσινή διοργάνωση και φέτος θα προσπαθήσει να βρεθεί ψηλότερα στην κατάταξη.

H πρωταθλήτρια από τη Ρουμανία, Αναμαρία Νεστέριουτς, θα αγωνιστεί, επίσης, για δεύτερη φορά στην καριέρα της στο Filothei Women Gala, ενώ η 21χρονη πρωταθλήτρια από την Ουγγαρία, Βικτόρια Φόρστερ, με ρεκόρ 13.12, συμπληρώνει τη λίστα συμμετοχών.

Στα 100 μέτρα, η Άρτεμις Αναστασίου θα “σηκώσει στις πλάτες της” το βάρος της μίας και μοναδικής ελληνικής συμμετοχής στο αγώνισμα. Η 23χρονη σπρίντερ, με ρεκόρ 11.54, θα βρεθεί στο γνώριμο για εκείνη στάδιο με στόχο τη διάκριση.

Η σπρίντερ από την Ελβετία, Σαλόμε Κόρε, που ήταν τέταρτη με την ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ100 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έρχεται στη Φιλοθέη. Η 28χρονη πρωταθλήτρια, με ρεκόρ 11.12, δεν λείπει σχεδόν ποτέ από τα μεγάλα ραντεβού με την εθνική της ομάδα, ενώ στο γκαλά της Φιλοθέης θα επιδιώξει να κερδίσει τον αγώνα.

H αργυρή με την ομάδα της Πολωνίας στη σκυταλοδρομία 4Χ100 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου, Μαγκνταλένα Στεφάνοβιτς, θα τρέξει, επίσης, στο 100άρι. Σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, η Πολωνέζα θα επιδιώξει να βελτιώσει το ρεκόρ της, το οποίο είναι 11.35.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα συμμετάσχει στο γκαλά η Μιλάνα Τίρναριτς. Η 14 φορές πρωταθλήτρια Σερβίας, με ρεκόρ 11.37, θα επιστρέψει στο στάδιο της Φιλοθέης με στόχο την καλύτερη δυνατή εμφάνιση.

H μόλις 20 ετών συμπατριώτισσά της, Ιβάνα Ίλιτς, που το περασμένο καλοκαίρι αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 της Κένυας κι ήταν πέμπτη στα 100 μέτρα, θα συμμετάσχει, επίσης, στο Γκαλά. Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης Κ20 στο 100άρι, που έχει ρεκόρ 11.38, θα τεστάρει τον εαυτό της ανάμεσα σε κορυφαίες σπρίντερ.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 του Ναϊρόμπι, όπου η Ίλιτς ήταν πέμπτη, η Ουγγαρέζα Βικτόρια Φόρστερ ήταν έκτη. Η νεαρή σταρ, που θα τρέξει και στα εμπόδια, έχει ρεκόρ 11.46, ενώ έχει αναδειχθεί 12 φορές πρωταθλήτρια Ουγγαρίας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*