Home / Ευρώπη / Πενιαρόγια: «Παρά την απόλυσή μου τρέφω σεβασμό προς την Μπασκόνια – Μου λείπει η αδρεναλίνη που παρέχει το μπάσκετ»

Πενιαρόγια: «Παρά την απόλυσή μου τρέφω σεβασμό προς την Μπασκόνια – Μου λείπει η αδρεναλίνη που παρέχει το μπάσκετ»

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με φιλοδοξίες και όνειρα για τον Χοάν Πενιαρόγια και την Μπασκόνια, ωστόσο, πολύ σύντομα οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, μετά από ένα δύσκολο διάστημα για τον σύλλογο.

Ο 54χρονος Ισπανός προπονητής μίλησε για πρώτη φορά για την απομάκρυνσή του από τον πάγκο των Βάσκων, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως οι προσδοκίες που υπήρχαν από την περασμένη σεζόν ανέβασαν τον… πήχη ψηλά και αυτό ήταν που «κόστισε» στο τέλος, ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί πως παρά τα όσα έγιναν έχει τρέφει μεγάλο σεβασμό προς τον σύλλογο και τη διοίκηση.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο διάστημα που βρίσκεται μακριά από τους πάγκους, αλλά και στην επιθυμία του να επιστρέψει άμεσα στην προπονητική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χοάν Πενιαρόγια:



Για το πως είναι αυτή την περίοδο: «Δεν είχα συνηθίσει, μετά από πολλά χρόνια, να έχω αυτόν τον νέο τρόπο ζωής. Είμαι ήσυχος, βλέποντας πολύ μπάσκετ και ήδη βαριέμαι λίγο! Αρχίζει να μου λείπει η αδρεναλίνη που παρέχει η δουλειά μας».

Τι πήγε στραβά στην αρχή της σεζόν με την Μπασκόνια:«Δεν είναι ότι τα πήγαμε πολύ άσχημα στην αρχή της σεζόν, αλλά νομίζω ότι προερχόμασταν από μια χρονιά στην οποία η Μπασκόνια έπαιξε απίστευτο μπάσκετ και σίγουρα δημιουργήσαμε προσδοκίες που μας έκαναν να φιλοδοξούμε να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε διοργανώσεις

Η εβδομάδα πριν την απομάκρυνσή μου ήταν πολύ περίπλοκη, συνέβησαν πολλά πράγματα. Ακούστηκε ένα βουητό και στον κόσμο όλοι μιλούσαν, οι παίκτες ξέρουν… Υπήρξαν δέκα ημέρες που δεν ήταν άνετες για κανέναν, ούτε για τους παίκτες, ούτε για το προπονητικό επιτελείο, ούτε για τον σύλλογο».

Για την απόφαση του προέδρου να τον απολύσει: «Πήρε μια απόφαση, στην οποία δεν συμμετείχα. Αλλά η σχέση μου με τον Κουερεγιέτα είναι πολύ καλή και επαγγελματική. Θα τολμούσα μάλιστα να πω ότι ήταν κοντά μου, αλλά και πολύ ειλικρινής. Τόσο από την πλευρά μου, όσο και από τη δική του υπάρχει ο μέγιστος σεβασμός».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*