Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / ΠΑΣ Γιάννινα 2021/22: Πιο… πλούσιος και με ριζικές αλλαγές στη μετά-Γιαννίκη εποχή!

ΠΑΣ Γιάννινα 2021/22: Πιο… πλούσιος και με ριζικές αλλαγές στη μετά-Γιαννίκη εποχή!

Άλλη ομάδα ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα από τη μέση και μπροστά!

Οι Ηπειρώτες πήραν αρκετούς έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες, ανεβάζοντας, μάλιστα, αισθητά τη χρηματιστηριακή τους αξία, καθώς, σύμφωνα με το Transfermarkt, «κοστίζουν», πλέον, 7,8 εκατ. ευρώ! Από μόνο του αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει τίποτα.

Ο ΠΑΣ καλείται να προσαρμοστεί στη μετά-Γιαννίκη εποχή, με τον Χρηστοβασίλη να επιμένει στο ίδιο πλάνο, επιλέγοντας για τον πάγκο της ομάδας τον Ηρακλή Μεταξά. Ο γεννημένος στην Κολωνία ομογενής τεχνικός έχει εργαστεί αρκετά χρόνια στη Γερμανία και σε ομάδες της Μπουντεσλίγκα, με καλή παρουσία σε πάγκους ομάδων νέων. Βαδίζει, δηλαδή, στα χνάρια του προκατόχου του και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα… πιάσει εκ νέου το «κόλπο»!

Παίκτες, προκειμένου να δουλέψει, έχει, αφού οι Ηπειρώτες ενισχύθηκαν, όπως προείπαμε, και οι περισσότερες θέσεις διαθέτουν τουλάχιστον δύο διεκδικητές. Από εκεί και πέρα, όμως, το έργο του είναι δύσκολο, καθώς θα πρέπει να «δέσει» παλιούς και νέους.

Σε κάθε περίπτωση, η χρονιά ξεκινάει με τον ΠΑΣ να θέλει να επαναλάβει, έστω, την περσινή του πορεία, όπου τερμάτισε στην 9η θέση του πρωταθλήματος και έφτασε ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά γιατί όχι να μη σκέφτεται και κάτι ακόμα καλύτερο…

ΠΑΣ Γιάννινα 2021/22: Η παρουσίαση της ομάδας

Ήρθαν: Παναγιώτης Τριάδης (ελεύθερος από NorthEast United), Ζήσης Καραχάλιος (ελεύθερος από Λεβαδειακό), Δημήτρης Καραγιάννης (ελεύθερος από Παναθηναϊκό), Βασίλης Σούλης (ελεύθερος από Παναχαϊκή), Γιαν-Μαρκ Σνάιντερ (ελεύθερος από Jahn Regensburg), Χουάν Χοσέ Περέα (Βόλος/Παναθηναϊκός), Μίχαελ Γκαρντάφσκι (Κρακοβία), Αχμάντ Μέντες Μορέιρα (Εξέλσιορ), Πέδρο Κόντε (Αλ Ντάφρα), Λεονίντ Μίνα (από Κ-19), Ιάσονας Κύρκος (από Κ-19), Γιάννης Ρίζος (από Κ-19)

Έφυγαν: Χρήστος Ελευθεριάδης (Λαμία), Αλέξανδρος Καρτάλης (Ατρόμητος), Σάντι Κριζμάν (ΣΚΡ Άλταχ), Λευτέρης Χουτεσιώτης (Ιωνικός), Γιώργος Παμλίδης (Απόλλων Σμύρνης), Φάμπρι Κάστρο (Απόλλων Σμύρνης), Γιώργος Ξύδας (Ολυμπιακός Βόλου), Παντελής Πανουργιάς (Δόξα Δράμας), Σταύρος Πήλιος (Ηρακλής), Παύλος Γροσδάνης (ελεύθερος), Γιώργος Δούμτσης (ελεύθερος)

ΠΑΣ Γιάννινα 2021/22: Η παρουσίαση της ομάδας

Συν: Ο ΠΑΣ Γιάννινα αναμένεται με τις προσθήκες μεσοεπιθετικά να έχει περισσότερη ταχύτητα και ποιότητα στο παιχνίδι του, και δεδομένα εμπειρία. Η απόκτηση-επιστροφή του Πέδρο Κόντε, επίσης, είναι από μόνη της… συν, τόσο σε αγωνιστικό -φυσικά- όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Μιλάμε για τον παίκτη που «έβγαλε μάτια» την περίοδο 2016-2018 -με αποτέλεσμα να κερδίσει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο στα ΗΑΕ- και τον λατρεύουν στα Γιάννενα, ενώ θα είναι αναμφίβολα ηγέτης στα αποδυτήρια.

Πλην: Οι ριζικές αλλαγές, ειδικά από τη μέση και μπροστά, απαιτούν χρόνο και ο ΠΑΣ Γιάννινα για την ώρα δεν έχει βρει χημεία. Παλιοί και νέοι ακόμη ψάχνονται στο γήπεδο. Αυτό έχει δείξει η ομάδα στα φιλικά της, τα οποία, βέβαια, δεν ήταν πολλά -κάτι που λογίζεται ως μειονέκτημα. Επίσης, φαίνεται πως ακόμη ψάχνεται και ο Ηρακλής Μεταξάς σε ό,τι έχει να κάνει με το σύστημα. Το 4-4-2 δουλεύεται, αλλά ίσως, πλέον, να μην ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της ομάδας, ειδικά αν πρέπει να χωρέσουν στην ίδια ενδεκάδα Κόντε, Περέα, Μορέιρα, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ και Ντομίνγκεθ.

ΠΑΣ Γιάννινα 2021/22: Η παρουσίαση της ομάδας

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Ντομίνγκεθ, Σιόντης, Γκαρντάφσκι, Μορέιρα, Κόντε, Περέα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*