Home / Άλλα Σπόρ / Παραμονή στην Α1 ανδρών πινγκ πονγκ με συγκλονιστικό φινάλε για την Ελευσίνα

Παραμονή στην Α1 ανδρών πινγκ πονγκ με συγκλονιστικό φινάλε για την Ελευσίνα

Ο Ίφιτος Πατρών και ο ΓΑΣ Ελευσίς πήραν την πρώτη θέση στα μπαράζ που έγιναν το σαββατοκύριακο στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ, αλλά, ειδικά για την Ελευσίνα, η πραγματοποίηση του στόχου ήρθε με συγκλονιστικό φινάλε και απίστευτη ανατροπή.

Στη δεύτερη αγωνιστική κάμφθηκε 3-2 σετ από τον Άρη Νικαίας κι έμοιαζε να οδηγείται στον υποβιβασμό, στην τελευταία αγωνιστική έχανε 2-0 σετ από τον Ίφιτο και τελικά, «γυρίζοντας» την κατάσταση σε 3-2 υπέρ της, ευνοήθηκε σε τριπλή ισοβαθμία και άφησε στην Α2 την ομάδα της Νίκαιας.

Στην Α1 γυναικών οριστικοποιήθηκε και τυπικά ότι ο ΔΑΟ Ταύρου μένει τελευταίος και πηγαίνει το προσεχές σαββατοκύριακο στα μπαράζ με τη ΧΑΝΘ.

Τα μπαράζ Α1 και Α2 ανδρών επιφύλαξαν μεγάλες συγκινήσεις για τη μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις και, δυστυχώς, λόγω του πρωτοκόλλου, δεν υπήρχαν θεατές να τις ζήσουν. Το μεσημέρι της Κυριακής ο Άρης Νικαίας νίκησε σε συναρπαστικό αγώνα 3-2 σετ την Ελευσίνα και πανηγύρισε έντονα, θεωρώντας ότι δεν θα έχανε την άνοδο…

Στην τρίτη αγωνιστική η Ελευσίνα αγωνιζόταν με τον Ίφιτο και τη διαφορά, γενικά στα μπαράζ, έκανε το βασικό όπλο των Πατρινών, ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού μικτού Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς. Ο Σέρβος διεθνής, όμως, δεν είχε τη χρονική δυνατότητα να μείνει σε όλη τη διάρκεια του ματς και τελικά το γεγονός ότι αντικαταστάθηκε μετά το 2-0 για να προλάβει την πτήση της επιστροφής, μέτρησε καθοριστικά για την ανατροπή.

Ο Ίφιτος είχε εξασφαλίσει το στόχο του από το 1-0 και ήθελε να φτάσει αήττητος στην πρωτιά των μπαράζ. Η Ελευσίνα με οποιοδήποτε σκορ νίκης θα υπερτερούσε στην ισοβαθμία με τον Άρη. Ο Ίφιτος έκανε αντικατάσταση στον Καρακάσεβιτς μετά το δεύτερο ματς, όπως ορίζει ο κανονισμός, και ο αθλητής αποχώρησε από το ΣΕΦ με την άδεια του επιδιαιτητή των αγώνων.

Στο τραπέζι, ακολούθησε τρομερή αναμέτρηση, η Ελευσίνα ήταν αποτελεσματική σε όλα τα κρίσιμα σημεία και πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη, που την κράτησε στην Α1.

Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Ελευσίνα-Ίφιτος Πατρών 3-2:

Νίκος Βλαχάκης-Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς 0-3 (3-11, 3-11, 1-11)

Δημήτρης Στάμου-Κλαούντιο Κύρου 2-3 (11-6, 4-11, 11-8, 3-11, 8-11)

Κωνσταντίνος Στάμου-Παναγιώτης Αδριανός 3-2 (6-11, 11-8, 9-11, 12-10, 11-6)

Βλαχάκης-Κύρου 3-2 (11-4, 9-11, 11-9, 10-12, 11-5)

Δ. Στάμου-Γιώργος Κανάσης 3-1 (11-5, 9-11, 117, 11-5)

Η τέταρτη ομάδα της διαδικασίας, η Αθηνά Μαγκουφάνας, επλήγη τελευταία στιγμή από τον κορωνοϊό και είχε δύο κρούσματα covid-19, οπότε δεν μπόρεσε να σχηματίσει ομάδα και να συνεχίσει. Το Σάββατο, είχε εμφανίσει το πρώτο κρούσμα, αλλά κατάφερε να παρουσιάσει τριάδα.

Στην Α1 εθνική κατηγορία των γυναικών η ΑΕΚ έκαμψε το Σάββατο στο ΣΕΦ τον ΔΑΟ Ταύρου με 3-2 σετ στο εξ αναβολής ματς της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής. Έτσι, οριστικά στα μπαράζ, που είναι να γίνουν το προσεχές σαββατοκύριακο, πάνε από την Α1 η έκτη της βαθμολογίας ΧΑΝΘ με τον έβδομο ΔΑΟ Ταύρου.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε στην πέμπτη θέση με 16 βαθμούς. Απομένει ο βαθμολογικά αδιάφορος αγώνας του Πέρα με τον ΔΑΟΤ, που έχει αναβληθεί δύο φορές, και θα γίνει την εβδομάδα αυτή.

Δύο πρόεδροι ομοσπονδιών στο ΣΕΦ

Στην ομοσπονδιακή αίθουσα έγινε και μία συνάντηση κορυφής. Ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ και πρώην αρχηγός της εθνικής μας ομάδας, Κώστας Παπαγεωργίου, βρέθηκε στο ΣΕΦ και είχε την ευκαιρία να τα πει με τον Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς, με τον οποίο έχουν καταγράψει χρόνια κοινής παρουσίας σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού μικτού συνεχίζει τη δράση στα 46 του και ενίσχυσε τον Ίφιτο Πατρών στην προσπάθεια για την παραμονή στην Α1, αλλά παράλληλα είναι τα τελευταία χρόνια και πρόεδρος στη σερβική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα του διημέρου στα μπαράζ στο ΣΕΦ:

Α1 και Α2 ανδρών:

Ίφιτος Πατρών-Άρης Νικαίας 3-1

Αθηνά Μαγκουφάνας-ΓΑΣ Ελευσίς 0-3

Άρης Νικαίας-ΓΑΣ Ελευσίς 3-2

ΓΑΣ Ελευσίς-Ίφιτος Πατρών 3-2

Ίφιτος-Αθηνά Μαγκουφάνας –

Αθηνά Μαγκουφάνας-Άρης Νικαίας –

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*