Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Παπανικολάου: «Υπό προϋποθέσεις σωστή η απόφαση για Α1 Γυναικών και Α2 Ανδρών»

Παπανικολάου: «Υπό προϋποθέσεις σωστή η απόφαση για Α1 Γυναικών και Α2 Ανδρών»

Σωστή απόφαση, αλλά υπό δύο σημαντικές προϋποθέσεις χαρακτήρισε την απόφαση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών και των προπονήσεων στην Α2 Ανδρών ο Άγγελος Παπανικολάου. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει επιχορήγηση των σωματείων, αλλά και τη δημιουργία μιας πλατφόρμας με την οποία οι αθλητές, προπονητές, διαιτητές θα κληθούν να υποβληθούν, δίχως οικονομική επιβάρυνση, στο απαραίτητο τεστ Covid 19.

Αναλυτικά η δήλωση του Άγγελου Παπανικολάου:

«Η απόφαση της Πολιτείας για την επανεκκίνηση των αθλημάτων και δη του Μπάσκετ, βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση. Κρίνεται ως απόλυτα θετικό βήμα η επανέναρξη προπονήσεων και πρωταθλημάτων, εν τούτοις, είναι σημαντικό να συνδυαστεί με δύο βασικές προϋποθέσεις:

1. Την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων, που βρίσκονται σε «ασφυξία» λόγω της πολύμηνης διακοπής των πρωταθλημάτων. Η ΓΓΑ οφείλει να εγκύψει άμεσα στο ζήτημα, προχωρώντας με γοργά βήματα στην επιχορήγηση αυτών, όπως άλλωστε συνέβη με όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι αθλητές, προπονητές, διαιτητές, άλλωστε, συμπεριλήφθηκαν στις κοινωνικές ομάδες που δεν έλαβαν ούτε ευρώ κατά τη διάρκεια αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Ως εκ τούτου, οι διοικήσεις των συλλόγων δεν δύναται να επωμιστούν ένα τόσο μεγάλο οικονομικό βάρος.

2. Τη δημιουργία και λειτουργία της αθλητικής πλατφόρμας «Sport.testing», πρόταση την οποία έχω καταθέσει εξ αρχής. Η εν λόγω πλατφόρμα δύναται να αποτελέσει ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια αφενός, της Πολιτείας και των Ομοσπονδιών/Ενώσεων και αφετέρου, των συλλόγων, αθλητών, προπονητών και των υπολοίπων εμπλεκόμενων. Υπενθυμίζω ότι μέσα από την αθλητική πλατφόρμα οι αθλητές, προπονητές, διαιτητές θα κληθούν να υποβληθούν, δίχως οικονομική επιβάρυνση, στο απαραίτητο τεστ Covid 19. Αμέσως μετά θα παραλαμβάνουν το αποδεικτικό έγγραφο και θα το επισυνάπτουν τάχιστα, μέσω μιας φωτογραφίας από το κινητό τους, στην πλατφόρμα όπου θα περιλαμβάνεται το κάθε αθλητικό σωματείο.

Θεωρώ, εν κατακλείδι, ότι η απόφαση της Πολιτείας είναι χρήσιμη μόνο αν συνδυαστεί με τις δύο βασικές προϋποθέσεις, σε διαφορετική περίπτωση δυστυχώς «το πουκάμισο θα είναι αδειανό»…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*