Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Πανιώνιος-Δόξα Λευκάδας: Μάχη για το δεύτερο εισιτήριο του τελικού του Final 4 του UNICEF Trophy.

Πανιώνιος-Δόξα Λευκάδας: Μάχη για το δεύτερο εισιτήριο του τελικού του Final 4 του UNICEF Trophy.

Ο Πανιώνιος και η Δόξα Λευκάδας θα διεκδικήσουν την Παρασκευή (20:00) στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Final 4 του UNICEF Trophy. Ο νικητής θα συναντήσει το Σάββατο στις 18:00 εκείνον που θα έχει επικρατήσει νωρίτερα στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος και Μίλωνα (17:00), με έπαθλο πέρα από το τρόπαιο και μια θέση στο Final 8 του Κυπέλλου.

Λυκογιάννης: «Όλοι θέλουμε το τρόπαιο, να παρουσιαστούμε έτοιμοι»

Ο Πανιώνιος επιστρέφει στο Final 4 του UNICEF Trophy με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι, όταν αγωνιζόμενος στη Β’ Εθνική έφτασε ως την κατάκτηση του τροπαίου και συμμετείχε στο Final 8 του Κυπέλλου.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης προκρίθηκε στο Final 4 αποκλείοντας κατά σειρά τον Πανερυθραϊκό (86-63), τον Ερμή Σχηματαρίου (80-90) και τον Παπάγου (88-83). Οι «κυανέρυθροι» ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο της Elite League Ερρίκος Ντυνάν στην πρώτη θέση με 12-3 έχοντας οκτώ διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα.

«Το Final 4 του UNICEF Trophy είναι μια πολύ ισχυρή διοργάνωση που αναβαθμίζει το θεσμό του Κυπέλλου. Και οι τέσσερις ομάδες που βρισκόμαστε εδώ, έχουμε στόχο την κατάκτηση του τροπαίου κι αυτό μπορούν να το καταλάβουν όλοι. Ότι αναμένουμε πολύ δυνατούς αγώνες είναι κάτι αυτονόητο από τη στιγμή κατά την οποία το προδικάζει η συναρπαστική Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Εύχομαι να απολαύσει όμορφο θέαμα ο κόσμος», τόνισε ο προπονητής της ομάδας, Άρης Λυκογιάννης, που είναι αήττητος από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

«Σε ό,τι αφορά στον Πανιώνιο, γνωρίζουμε ότι μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο ημιτελικό. Η Δόξα Λευκάδας είναι πολύ καλή και ποιοτική ομάδα και είναι κάτι που το ξέρουμε καλά αφού μας νίκησε με διαφορά είκοσι πόντων στην έδρα της στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι γι’ αυτή την αναμέτρηση, να είμαστε συγκεντρωμένοι και με ισχυρό κίνητρο ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», πρόσθεσε.

Καλαμπάκος: «Μεγάλη πρόκληση για την Δόξα Λευκάδας»

Η Δόξα Λευκάδας έχοντας κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν φιλοδοξεί να ταράξει τα νερά και στο Final 4 του UNICEF Trophy, όπου έφτασε ξεπερνώντας διαδοχικά τα εμπόδια του Ηρακλή (άνευ αγώνα), των Τρικάλων (63-67) και του Αμύντα (76-84). Έκλεισε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με ρεκόρ 7-8 μετρώντας πέντε διαδοχικές ήττες, ωστόσο είχε επιβληθεί 90-70 του Πανιωνίου για την πέμπτη αγωνιστική.

«Κατ’ αρχάς να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο προπονητής της Δόξας Λευκάδας, Ντίνος Καλαμπάκος και πρόσθεσε: «Η μεγάλη πρόκληση για την ομάδα μου πλησιάζει. Παρά το εορταστικό κλίμα δουλέψαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε και θα παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για τον ημιτελικό του Final 4. Η ομάδα μου είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για την παρουσία της στο UNICEF Trophy καθώς έσπασε και την κακή παράδοση που είχε στον θεσμό του Κυπέλλου. Ο Πανιώνιος βλέπει με άλλο μάτι πλέον την κατηγορία αλλά και η ομάδα μου είναι αποφασισμένη να παλέψει για το καλύτερο. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δούμε και πράγματα που δουλέψαμε στην διακοπή του πρωταθλήματος και να βγάλουμε συμπεράσματα. Ο ημιτελικός θα είναι τελείως διαφορετικός από τον αγώνα του πρωταθλήματος μεταξύ μας. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να είμαστε όλοι υγιείς».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*