Home / Ομάδες / Παναθηναϊκός… 2021 edition: Η ανάλυση του «πράσινου» ρόστερ

Παναθηναϊκός… 2021 edition: Η ανάλυση του «πράσινου» ρόστερ

Μεταγραφική περίοδος ήταν και… πάει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στους ποδοσφαιριστές που είχαν ήδη ομάδα κι έπρεπε να γίνει μεταγραφή τους σε άλλο σύλλογο.

Υπάρχει, βέβαια, και η αγορά των ελεύθερων που είναι ακόμα… ανοιχτή, για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ωστόσο, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό τουλάχιστον δεν πρόκειται να τον απασχολήσει.

Με αφορμή λοιπόν την ολοκλήρωση των μεταγραφών των «πράσινων» και του εμπλουτισμού του έμψυχου δυναμικού τους, το sport-fm.gr προχωράει στην καταγραφή του… πάρε-δώσε που υπήρξε και του ρόστερ που έχει στα χέρια του πλέον ο Λάζλο Μπόλονι.

Έβαλε στοιχεία που δεν είχε!

Καταρχήν να ξεκινήσουμε με την λογική πίσω από τις τρεις κινήσεις που πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός μέσα στον Γενάρη και που για… δευτερόλεπτα θα ήταν τέσσερις.

Ο Μπόλονι είχε ζητήσει σίγουρα ενίσχυση στον άξονα, αλλά και στα άκρα της επίθεσης, ενώ στο ρεπορτάζ «έπαιξαν» ακόμα και οι θέσεις του τερματοφύλακα και του ακραίου αμυντικού αλλά τελικά δεν κρίθηκε απαραίτητο να προχωρήσουν.

Αφήνοντας στην άκρη τα πρόσωπα, ο Ρουμάνος τεχνικός με τον Πιέρ Ντρεοσί «είδαν» στους νεοφερμένους στοιχεία που δεν είχαν οι υπάρχοντες παίκτες. Δηλαδή, δύναμη, ύψος, ταχύτητα ως γενικό πλαίσιο, αλλά και επιμέρους τομείς, όπως έφεση στο ένας με έναν, ή καλή συμπεριφορά στα «στημένα».

«Γεμάτο» το ρόστερ

Πλέον, το «τριφύλλι» διαθέτει στο ρόστερ του ούτε λίγο ούτε πολύ, 33 ποδοσφαιριστές. Πολλούς, πάρα πολλούς, για τα «θέλω» του Μπόλονι, που δεν θα είχε πρόβλημα να έβλεπε να φεύγουν κάποιοι εξ αυτών μέσα στον Ιανουάριο…

Δεν έγινε αυτό, με εξαίρεση τους Αντονίτο, Βασίλη Ζαγαρίτη, Φάνη Μαυρομμάτη και Δημήτρη Εμμανουηλίδη, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί, φυσικά, ότι δεν υπολογίζονται και οι 33 από τον 57χρονο προπονητή.

Ο οποίος, στο 4-3-3 που παίζει, αλλά και το 4-2-3-1 που είναι ένα ακόμα σύστημα το οποίο χρησιμοποίησε, όπως και ο προκάτοχός του, θα έλεγε κανείς πως διαθέτει ένα «οπλοστάσιο» αρκετά ικανό να υποστηρίξει αμφότερες τις τακτικές. Αφού έγιναν και οι κινήσεις που ήθελε.

Ας δούμε, τώρα, πως καταγράφεται το έμψυχο δυναμικό της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ο Σωκράτης Διούδης αποτελεί το αδιαμφισβήτητο νούμερο 1. Βασικός και… αναντικατάστατος, λόγω της σεζόν… καριέρας που κάνει, έχει από πίσω του τους ιδιαίτερα ταλαντούχους Βασίλη Ξενόπουλο που επίσης έχει πάρει χρόνο κι έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του και Νίκο Χριστογεώργο, ενώ τέταρτος είναι ο επίσης νεαρός Χρήστος Χατζηγιαννάκης.

ΑΜΥΝΑ

Δεξιά μπακ: Ο Φακούντο Σάντσες δείχνει ότι είναι μια αξιόπιστη λύση, χωρίς κάτι το… φοβερό σε επίπεδο απόδοσης αλλά ούτε και διακυμάνσεων και βασικός. Σε δεύτερο πλάνο έρχεται ο Γιοάν Μολό, που δεν είναι η θέση του αλλά «ενεργοποίησε» ο Μπόλονι, ενώ εκεί υπολογίζεται πλέον και ο Σπύρος Τζαβίδας.

Κεντρικοί αμυντικοί: Από τις «καλές» θέσεις για τον Παναθηναϊκό, με την τριπλέτα των Μπαρτ Σένκεφελντ, Φραν Βέλεθ και Αχιλλέα Πούγγουρα να αλληλοσυμπληρώνεται και να αποτελεί την βάση των μετόπισθεν, μαζί με τον Διούδη. Για να έρχεται ως τέταρτος και προς το παρόν συμπληρωματικός ο νεαρός Δημήτρης Καραγιάννης, ενώ σε αυτή την θέση μπορεί να παίξουν κι άλλοι παίκτες του υπάρχοντος ροστερ αν παραστεί ανάγκη.

Αριστερά μπακ: Ο Χουάνκαρ ξεκίνησε με την προοπτική του βασικού, δείχνοντας καλά στοιχεία στο επιθετικό κομμάτι, ενώ στην συνέχεια τραυματίστηκε και… βρήκε χώρο ο Βασίλης Ζαγαρίτης που δεν είναι πια στο Κορωπί. Πλέον, επέστρεψε ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, που είναι μια δοκιμασμένη λύση, οπότε θεωρητικά και εδώ υπάρχει επαρκής κάλυψη.

ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Αμυντικοί χαφ: Ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι το… άλφα και το ωμέγα του ΠΑΟ. Ωστόσο, με τον τραυματισμό του αρχηγού και τον κίνδυνο «ξεζουμίσματος» του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, προέκυψε η ανάγκη προσθήκης παίκτης εκεί, με τον Σεχ Νιάς να έρχεται για να κάνει τα… ρεπό των δύο προαναφερθέντων, έχοντας σαφώς πιο αμυντικογενή χαρακτηριστικά, αλλά και την δυνατότητα να αγωνιστεί και στο κέντρο αλλά και στο δεξί άκρο της άμυνας. Τριάδα που καλύπτει τα «θέλω» του Μπόλονι.

Κεντρικοί χαφ: Πρώτος και… καλύτερος ο Ζοζέ Μαουρίσιο, με τον Βραζιλιάνο άσο να αποτελεί την -μακράν της δεύτερης- κορυφαία καλοκαιρινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Κάτι που άπαντες στην ομάδα θέλουν να συμβεί και τον Γιουνούς Σανκαρέ, σε επίπεδο Ιανουαρίου, με τον Σενεγαλέζο box to box μέσο να προσφέρει άλλα πράγματα. Παράλληλα, υπάρχουν ο Γιάννης Μπουζούκης που έχει πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής όμως, ο νεαρός Δημήτρης Σερπέζης ο οποίος πάντως έχει χάσει έδαφος, αλλά και ο Γιασίν Αγιούμπ που πλέον επέστρεψε στο rotation από εκεί που ήταν… φευγάτος.



Επιτελικοί χαφ:
Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήρθε για να πάρει την… μπαγκέτα του «μαέστρου» και να αναλάβει το δημιουργικό κομμάτι, παρότι άργησε να ενσωματωθεί στην ομάδα. Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ υπολογίζεται από τον Μπόλονι και ως ακραίος επιθετικός. Σαν back up του Αργεντινού υπάρχει ο νεαρός Ανδρέας Αθανασακόπουλος, που δεν έχει πάρει ιδιαίτερες ευκαιρίες βέβαια μέχρι σήμερα, ενώ κανονικά εκεί παίζει κι ο Μπουζούκης.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Σέντερ φορ: Πληθώρα επιλογών, από αριθμητικής άποψης, ειδικά αν σκεφτούμε ότι ο Μπόλονι παρατάσσει την ομάδα του με έναν επιθετικό, ανεξαρτήτως συστήματος. Καρλίτος και Φεντερίκο Μακέντα είναι τα «βαριά χαρτιά» έχοντας και τα… φεγγάρια τους αμφότεροι, ενώ εσχάτως από εναλλακτικές λύσεις προέκυψαν βασικοί ο φορμαρισμένος Αργύρης Καμπετσής και ο Φώτης Ιωαννίδης, με τον πρώτο να «τραβιέται» στα άκρα για να χωρέσει στην 11άδα. Αναμφίβολα πλήρης κι εδώ ο Παναθηναϊκός.

Εξτρέμ: Θέση όπου είναι μετρημένα τα… κουκιά θα έλεγε κανείς, εξ ου και ο ερχομός του Γενί Ενγκμπακοτό, που θα προσφέρει «έκρηξη» και παιχνίδι πάνω στην γραμμή. Κατά τ’ άλλα, ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα έχει αρχίσει να βγάζει την ποιότητά του, ο Αντόνιο Σαβιέρ δεν ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά αλλά είχε αρχίσει να προσφέρει μέχρι τον τραυματισμό του ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά και τον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Υπάρχει και ο «κομμένος» Ούφε Μπεκ, ενώ ο λόγος της αποχώρησης του Δημήτρη Εμμανουηλίδη ήταν ακριβώς ότι πίστευε πως δεν θα έβρισκε χώρο και χρόνο, με τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει ως γνωστόν και την περίπτωση του Στίβεν Μεντόσα αλλά να μην προλαβαίνει.

Το… πάρε-δώσε

ΗΡΘΑΝ

Γιουνούς Σανκαρέ (μεταγραφή, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, μέχρι το 2022)

Γενί Ενγκμπακοτό (μεταγραφή, Γκινγκάμπ, μέχρι το 2022)

Σεχ Νιάς (δανεισμός, Λιλ, μέχρι το 2021)

ΕΦΥΓΑΝ

Αντονίτο Ρεγάλ (μεταγραφή, Καρταχένα)

Βασίλης Ζαγαρίτης (μεταγραφή, Πάρμα, τροφεία+χρήματα)

Φάνης Μαυρομμάτης (μεταγραφή, Ατρόμητος, ποσοστό μεταπώλησης)

Δημήτρης Εμμανουηλίδης (δανεισμός, Φορτούνα Σιτάρντ, ενοίκιο+οψιόν αγοράς)

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*