Home / Διονύσης Δεσύλλας / Παναθηναϊκός: Το πρώτο αναγκαίο ζητούμενο σε μια χρονιά απαιτήσεων

Παναθηναϊκός: Το πρώτο αναγκαίο ζητούμενο σε μια χρονιά απαιτήσεων

*Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη της Super League. Μετράμε αντίστροφα για να πάμε ξανά στο γήπεδο. Να… μυρίσουμε και πάλι χορτάρι. Και φυσικά να δούμε τη Λεωφόρο να ζωντανεύει με την επιστροφή του κόσμου. Η περσινή κατάσταση με τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια λόγω της πανδημίας, σε συνδυασμό με το κακό ποδόσφαιρο του τριφυλλιού ήταν πρωτόγνωρη. Και κάπως… απάλευτη. Κάτι, λοιπόν, η καθυστέρηση στη «σέντρα» στο πρωτάθλημα και κάτι το γεγονός ότι οι οπαδοί θα είναι ξανά στη θέση τους, δημιουργούν μια μικρή ανυπομονησία για να έρθει το Σάββατο και να πάρουμε τον δρόμο για το «Απόστολος Νικολαΐδης».

*Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα με υποχρέωση για κάτι πολύ καλύτερο απ’ αυτό που είδαμε την περασμένη σεζόν. Οι πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλούνται να ανέβουν τουλάχιστον ένα σκαλοπάτι. Να επιστρέψουν στην Ευρώπη, να βάλουν οπωσδήποτε τις βάσεις για την αρχή των διεκδικήσεων τίτλων.

*Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη νέα φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει από την αρχή της προετοιμασίας ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στους ποδοσφαιριστές του. Για το νέο, διαφορετικό και πιο επιθετικό στιλ παιχνιδιού. Ο Σέρβος θέλει να δημιουργήσει ένα γκρουπ με πιο επιθετικές τάσεις, με ποδόσφαιρο κυριαρχίας, με περισσότερη ποιότητα στη μεσοεπιθετική λειτουργία μετά και τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις, αλλά και θωρακισμένο τακτικά. Όλα τα παραπάνω και κυρίως η… στροφή προς την επίθεση σε σχέση με την περσινή χρονιά, δεν είναι καθόλου εύκολα και φυσικά δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Συνεπώς, η λογική λέει ότι δεν πρόκειται στην αρχή να δούμε μια ομάδα η οποία θα είναι βασισμένη απόλυτα στα «θέλω» του προπονητή της. Κάποια πρώτα στοιχεία θα αρχίσουμε να τα παρατηρούμε από την πρεμιέρα. Μέχρι εκεί. Για να δούμε αν θα φτάσει ο Παναθηναϊκός στο επιθυμητό επίπεδο θα πρέπει να υπάρχει από όλους υπομονή. Απαιτείται συνέχεια στην καλή και σκληρή δουλειά και χρόνος.

*Στην πρεμιέρα και αν θέλετε στα πρώτα ματς, η περίφημη «καλή μπάλα» δεν είναι επιτακτική ανάγκη για το «τριφύλλι». Αυτή… μπορεί να περιμένει. Μακάρι να δούμε καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο από τον Παναθηναϊκό. Όλοι το θέλουμε. Ωστόσο, το ζητούμενο στην αρχή είναι οι νίκες, σε μια χρονιά απαιτήσεων και πίστης για κάτι καλύτερο. Όλα τα υπόλοιπα στην παρούσα φάση έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Με αυτό που λέμε δεν… ανακαλύπτουμε την Αμερική. Τονίζουμε την αναγκαιότητα του καλού ξεκινήματος για την ομάδα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον φετινό Παναθηναϊκό να αρχίσει με θετικά αποτελέσματα τη νέα χρονιά, κάτι που έχει να συμβεί από τη σεζόν 2018-19. Να μην κυνηγάει, να μπει με καλή ψυχολογία και ηθικό στο πρωτάθλημα, να ανεβάσει την αυτοπεποίθησή του, να αρχίσει να κερδίζει τον κόσμο του, να συνεχίσει να δουλεύει με περισσότερη ηρεμία και σταδιακά να βάλει τις βάσεις για το επόμενο επίπεδο.

ΥΓ: Για την υπόθεση Ρόουζ, Άρη, Ολυμπιακού, ισχύει αυτό το οποίο λέγαμε και στη χθεσινή εκπομπή. Πρώτον, ό, τι είναι νόμιμο δε σημαίνει ότι αυτομάτως είναι και ηθικό. Δεύτερον, αποτελούσε υποχρέωση των ΠΑΕ να βγουν και να τοποθετηθούν δημοσίως για το θέμα. Δεν είναι κακό να κάνεις αγοραπωλησίες ή δανεισμούς. Κακό είναι να τα κρύβεις. Διότι όταν το κάνεις αυτό, είναι σαν να μαρτυράς ότι κάτι υπάρχει πίσω από την κουρτίνα. Το θέμα από μόνο του είναι εξαιρετικά σοβαρό. Μέχρι στιγμής η μοναδική «θέση» είναι αυτή του Ολυμπιακού, μέσω του αντιπροέδρου του, ο οποίος επί της ουσίας παραδέχεται ότι η μεταγραφή έγινε από τον Ολυμπιακό και όχι από τον Άρη…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*