Home / Άλλα Σπόρ / Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Σάρισες Φλώρινας δήλωσαν συμμετοχή στα ευρωπαϊκά Κύπελλα πινγκ πονγκ

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Σάρισες Φλώρινας δήλωσαν συμμετοχή στα ευρωπαϊκά Κύπελλα πινγκ πονγκ

To βράδυ της Τρίτης 26 Ιουλίου έληξε η προθεσμία που είχε θέσει για τις δηλώσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου 2022-2023 η ETTU και, μέσω της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ανταποκρίθηκαν τρία σωματεία. Ο Παναθηναϊκός ΑΟ δήλωσε τη γυναικεία ομάδα του στο Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή το κορυφαίο ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στους άνδρες και ο ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας στις γυναίκες δήλωσαν ν’ αγωνιστούν στο Europe Trophy, το τρίτο τη τάξει διασυλλογικό Κύπελλο.

Οι βασικές ειδήσεις είναι τρεις: Ότι ο Παναθηναϊκός γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα στην ιστορία που δηλώνει συμμετοχή και πρόκειται να πάρει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ότι με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού παρουσιάζεται ξανά από τη χώρα μας ανδρικό συγκρότημα στην Ευρώπη μετά από πάρα πολύ καιρό και τρίτον ότι οι Σάρισες δημιουργούν τη δική τους παράδοση, ετοιμάζοντας την τέταρτη συμμετοχή τους μέσα σε έξι χρόνια.

Η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού προέρχεται από την κατάκτηση του Europe Trophy τον περασμένο Ιούνιο. Αναδείχτηκε νικήτρια στη χρονιά εισαγωγής των συγκεκριμένων αγώνων στο καλεντάρι της ETTU και αυτό της έδωσε βαθμούς στην ειδική βαθμολογία για τα European Club Competitions. Η seeding list για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα υπολογίζει τα αποτελέσματα των συλλόγων κατά την τελευταία τριετία. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βαθμούς από τις σεζόν 19-20 και 20-21, αλλά αυτοί που πήρε φέτος με το ευρωπαϊκό τρόπαιο τον έστειλαν στην 21η θέση.

Η ETTU έχει δημοσιεύσει τον σχετικό πίνακα και δίπλα στον Παναθηναϊκό έχει την ένδειξη με το δικαίωμα συμμετοχής στο πρώτο στάδιο των γκρουπ της διοργάνωσης. Έτσι, οι «πράσινοι» δήλωσαν συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και περιμένουν την επίσημη επιβεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ώστε να σημειώσουν πάλι κάτι ιστορικό.

Μετά τον «παρθενικό» ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικού σωματείου στο άθλημα, να γίνει και η πρώτη ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο σπουδαιότερο ευρωπαϊκό Κύπελλο, το οποίο στις γυναίκες έκανε την αρχή την περίοδο 2005-2006 και στους άνδρες το 1998-1999 (ως συνέχεια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών).

Η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού πανηγύρισε το νταμπλ την περασμένη περίοδο και, καθώς εμφανίζει ξανά πολύ δυνατό ρόστερ, θέλησε να δοκιμάσει στην πρόκληση του Europe Trophy. Δεν έχει βαθμούς στη seeding list των European Club Competitions, αλλά αποφάσισε να επανέλθει στην Ευρώπη μετά από τη δεκαετία του 2000.

Οι Σάρισες Φλώρινας έχουν ήδη κάνει αισθητή την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Μετείχαν τρεις φορές στο Europe Cup γυναικών και φέτος θα τεστάρουν τις ικανότητές τους στο Europe Trophy. Έχουν φιλοξενήσει ευρωπαϊκούς ομίλους, έχουν πάρει πρόκριση, αλλά και αγώνες κατευθείαν σε τελικό στάδιο λόγω κορωνοϊού.

Ήταν και πέρυσι δηλωμένες, αλλά στην πορεία αποσύρθηκαν, διότι δεν είχαν διαμορφωμένο ρόστερ μέσα στο χρονικό διάστημα που ζητούσε η ETTU να δηλωθεί.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*