Home / Stoiximan Super League / Παναθηναϊκός-Λαμία: Ψάχνοντας την ανάκαμψη, αλλά από… διαφορετική αφετηρία

Παναθηναϊκός-Λαμία: Ψάχνοντας την ανάκαμψη, αλλά από… διαφορετική αφετηρία

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Λαμία στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πρώτο χρονικά σημερινό (05/02, 17:00 – www.sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, Cosmote Sport 1) παιχνίδι, για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε… περίεργο φεγγάρι το τελευταίο διάστημα, καθώς έχουν γνωρίσει κάποιες ήττες που τους έχουν πληγώσει τόσο βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά.

Η τελευταία εξ αυτών, στην Τρίπολη, από τον τοπικό Αστέρα με 1-0, μάλιστα, σήμανε και την πτώση τους από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν!

Εξυπακούεται λοιπόν πως, με τα προαναφερθέντα δεδομένα, η κατάκτηση των τριών βαθμών απέναντι στον σημερινό του αντίπαλο αποτελεί ουσιαστικά μονόδρομο για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του καλούνται να βγάλουν αντίδραση στο χορτάρι της Λεωφόρου, να δείξουν τα στοιχεία που τους ανέδειξαν ως πρωταγωνιστές στον πρώτο γύρο και να φτάσουν εν τέλει στην… πολυπόθητη για αυτούς νίκη.

Μια νίκη η οποία θα σημάνει την αρχή της αντεπίθεσης των «πράσινων», θα τους βάλει ξανά στο… σωστό δρόμο και παράλληλα θα τους επιτρέψει να επανέλθουν στην πρώτη θέση, σε ενδεχόμενη «γκέλα» της ΑΕΚ στο Περιστέρι λίγη ώρα μετά…

Σε αγωνιστικό επίπεδο, τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό δεν είναι μεγάλα, αφού εκτός μάχης είναι μόνο ο τιμωρημένος Κουρμπέλης και ο τραυματίας Μάγκνουσον, πλην των μακροχρόνια απόντων.

Συγκεκριμένα, την αποστολή των γηπεδούχων απαρτίζουν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς και Καμπετσής.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα της Φθιώτιδας διανύει και αυτή περίοδο ντεφορμαρίσματος και μάλιστα αρκετά… παρατεταμένου θα έλεγε κανείς, με βάση τα αποτελέσματα εδώ και πολλούς μήνες.

Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονούμε πως, μετά από την 6η αγωνιστική και το υπέρ της 1-0 απέναντι στον Λεβαδειακό, αγνοεί την χαρά της κατάκτησης μίας νίκης. Ήτοι, εδώ και 14 παιχνίδια!

Μόνο τυχαία δεν είναι η παρουσία της, συνεπώς, στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έναν πόντο πίσω από τον Ιωνικό που έχει βέβαια ματς παραπάνω μετά τη νίκη επί του Άρη.

Προφανέστατα η ομάδα του Σάββα Παντελίδη πρέπει να αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα… χθες, για να φτάσει στον στόχο της. Αρχής γενομένης από το αποψινό ματς όπου ο βαθμός δυσκολίας βέβαια -στη θεωρία, έστω- είναι αρκετά μεγάλος και θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια από μέρους όλων.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στις απουσίες της Λαμίας, δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Ντε Βινσέντι αλλά και ο Ντάνι Μπεχαράνο.

Στην αποστολή των φιλοξενούμενων είναι οι Γκαραβέλης, Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Γκοράνοφ, Μαρτίνεθ, Πάβλοβετς, Κορνέζος, Αμπαντά, Νούνιες, Σλίβκα, Σιμόν, Τσιλούλης, Στάνκο, Ασκόφσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Τόσιτς, Μανούσος, Βέργος, Ρόμανιτς.

Πιθανές ενδεκάδες:

Λαμία (Σαββας Παντελίδης, 4-2-3-1): Σαράνοφ, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Νούνιες, Ρόμανιτς, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ, Βέργος.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Mπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Μπερνάρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ, Μαντσίνι.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας).

Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Κούλα (Ξάνθης).

Τέταρτος διαιτητής: Τσετσιλας (Γρεβενών).

VAR: Τσαγκαράκης (Χανίων).

AVAR: Νικολακάκης (Λασιθίου).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*