Home / Μπάσκετ / Euroleague / Παναθηναϊκός: Δικός του και ο Ντέρικ Γουίλιαμς

Παναθηναϊκός: Δικός του και ο Ντέρικ Γουίλιαμς

Συνεχίζει τάχιστα την ενίσχυσή του ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» ήρθαν σε προφορική συμφωνία με τον Ντέρικ Γουίλιαμς και αυτή θα πάρει επίσημη μορφή τις επόμενες ώρες.

Ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ (2,03μ.) ήταν η πρώτη επιλογή του Ντέγιαν Ράντονιτς, υπό την καθοδήγηση του οποίου ξεχώρισε την πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη (2018/19) έχοντας με την Μπάγερν στην Ευρωλίγκα 13,4 πόντους (54,2% δίποντα, 33,3% τρίποντα) και 4,2 ριμπάουντ σε 26:02 κατά μέσο όρο, αλλά και κατακτώντας το πρωτάθλημα.

To 2011 είχε επιλεγεί στο νούμερο 2 του ντραφτ, πίσω μόνο από τον Κάιρι Ίρβινγκ και μπροστά από παίκτες όπως οι Καντέρ, Βαλαντσιούνας, Βέσελι, Κλέι Τόμπσον, Λέοναρντ, Μπάτλερ, Μπογκντάνοβιτς, Βούτσεβιτς, όπως και οι πρώην «πράσινοι» Φριντέτ, Σίνγκλετον και Μακ.

Στο ΝΒΑ έπαιξε σε Τίμπεργουλβς, Κινγκς, Χιτ, Καβαλίερς και Λέικερς για μια επταετία, μέχρι και το 2018 (συνολικά 436 εμφανίσεις), με 8,9 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 20,7 λεπτά ανά αγώνα. Μετά από ένα μικρό πέρασμα από την Κίνα, ήρθε στην Ευρώπη για πρώτη φορά για χάρη της Μπάγερν και έπαιξε επίσης σε Φενέρμπαχτσε, Βαλένθια και Μακάμπι.

Με την ομάδα του Τελ Αβίβ μέτρησε φέτος 9,4 πόντους (47,9% στα δίποντα και 37,8% στα τρίποντα) και 3,1 ριμπάουντ σε 24:35 κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα. ;Ίσως την καλύτερη εμφάνισή του έκανε στη νίκη της Μακάμπι επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (83-95) με 17 πόντους.

Ο Γουίλιαμς διακρίνεται για την αθλητικότητά του, καθώς μπορεί να παίξει πάνω από τη στεφάνη και είναι σταθερά ένας από τους πιο θεαματικούς παίκτες της Ευρωλίγκας τα τελευταία χρόνια. Παρότι δεν είναι… κοντός, σπανίως παίζει με πλάτη στο καλάθι και του αρέσει να επιτίθεται κυρίως κατά πρόσωπο.

Εφόσον ολοκληρωθεί και αυτή η μεταγραφή, θα είναι η έκτη του Παναθηναϊκού μετά τους Πάρις Λι, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Μάριους Γκριγκόνις και Νέιτ Γουόλτερς που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αλλά και τον Άντριου Άντριους που θεωρείται ήδη κλεισμένος.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για έναν σέντερ-συμπλήρωμα του Γιώργου Παπαγιάννη, αλλά και έναν φόργουορντ σε περίπτωση που φύγει ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να γίνει προσθήκη ενός ακόμη Έλληνα παίκτη.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*