Home / Άλλα Σπόρ / Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού: Δέκατος σερί τίτλος για την Κίνα στους άνδρες

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού: Δέκατος σερί τίτλος για την Κίνα στους άνδρες

H… δυναστεία της Κίνας στην επιτραπέζια αντισφαίριση συνεχίστηκε και στο Τσενγκντού. Ως οικοδέσποινα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2022 η Κίνα έφτασε την Κυριακή 09/10 στον 10ο σερί τίτλο της στο ομαδικό ανδρών. Στον τελικό επιβλήθηκε της Γερμανίας με 3-0, παραμένει κυρίαρχη παγκοσμίως για περισσότερο από 20 χρόνια και συμπλήρωσε 22 τίτλους συνολικά.

To μεγαλύτερο εμπόδιο το συνάντησε στον ημιτελικό του Σαββάτου 08/10 όταν χρειάστηκε να φτάσει στα πέντε επί μέρους παιχνίδια για να κάμψει την Ιαπωνία με 3-2. Την Κυριακή ήταν ακλόνητο φαβορί κόντρα στη Γερμανία, όπως ήταν και στην αμέσως προηγούμενη διοργάνωση ομαδικού το 2018, όπως ήταν και στις συνολικά 5 φορές που την έχει συναντήσει σε τελικό από το 2001 που διατηρεί τα παγκόσμια σκήπτρα μέχρι σήμερα.

Η ασιατική υπερδύναμη παρατάχθηκε με την ίδια τριάδα, που εμφάνισε και στο ματς της 4άδας. Απλά, αυτή τη φορά τοποθέτησε στη θέση 2 τον Μα Λονγκ και στην 3 τον Βανγκ Τσουκίν. Η ανωτερότητά της φάνηκε από την αρχή ως το τέλος και επικράτησε με 3-0 χάνοντας μόνο ένα σετ στο σύνολο. Οι τρεις παίκτες της βασικής τριάδας ήταν στο ρόστερ των Κινέζων και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018.

Η Γερμανία, ο πιο δυνατός εκπρόσωπος της Ευρώπης σε ένα ακόμα Παγκόσμιο πρωτάθλημα, έφτασε σε μεγάλη διάκριση και μόνο με την παρουσία στον τελικό, καθώς δεν είχε στο ρόστερ τρεις κορυφαίους αθλητές της: Τον Τίμο Μπολ, τον Πάτρικ Φρανζίσκα και τον Ντιμίτρι Οβτσάροφ. Μπορεί να αισθάνεται πάντα περήφανη για την παραγωγή παικτών, καθώς παρουσίασε σε πολύ καλή κατάσταση τον Μπένεντικτ Ντούντα, δυνατό τον πρωταθλητή Ευρώπης Κιου Ντανγκ και με θαυμάσια σημάδια γραφής τον ελπιδοφόρο νεαρό Κέι Στούμπερ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Κίνα – Γερμανία 3-0

Φαν Ζεντόνγκ – Μπένεντικτ Ντούντα 3-0 (11-8, 11-8, 11-9)

Μα Λονγκ – Κιου Ντανγκ 3-1 (11-9, 11-6, 9-11, 11-1)

Βανγκ Τσουκίν – Κέι Στούμπερ 3-0 (11-7, 11-8, 11-4)

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*