Home / Tennis / Παβλιουτσένκοβα: «Εκπροσωπώ τη Ρωσία, αλλά είμαι κατά της βίας»

Παβλιουτσένκοβα: «Εκπροσωπώ τη Ρωσία, αλλά είμαι κατά της βίας»

Η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα αποτελεί μία από τις καλύτερες αθλήτριες στο γυναικείο τένις, συγκεκριμένα βρίσκεται στην 14η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης, όμως η ρωσική της υπηκοότητα δεν την εμπόδισε να εκφράσει την αγανάκτηση της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία μετά τις επιθέσεις από τον στρατό της πατρίδας της.

Αρχικά, στον λογαριασμό της στο instagram, η Ρωσίδα αθλήτρια ομολόγησε πως η τωρινή συνθήκη την τρομοκρατεί:

«Παίζω τένις από τότε που ήμουν παιδί. Εκπροσωπώ της Ρωσία όλη μου τη ζωή. Είναι η πατρίδα μου. Αλλά τώρα φοβάμαι για εμένα, τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Αν και δεν φοβάμαι να εκφράσω την άποψή μου. Είμαι κατά του πολέμου και της βίας».

Επιπλέον, επισήμανε πως ο πόλεμος θα αποτελέσει καταστροφικός για την επόμενη γενιά:

«Οι προσωπικές φιλοδοξίες και τα πολιτικά κίνητρα δεν δικαιολογούν την βία. Δεν καταστρέφει μόνο το τώρα, αλλά και από τα παιδιά μας. Είμαι μπερδεμένη και δεν ξέρω πώς να βοηθήσω».

Τέλος, έγραψε πως η ίδια δεν μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος, αλλά φυσικά μπορεί ελεύθερα να κρίνει αρνητικά παρόμοιες ενέργειες:

«Παίζω απλά τένις. Δεν είμαι πολιτικός. Δεν έχω εμπειρία σε τέτοια θέματα. Μπορώ μόνο να καταδικάσω τέτοιες πράξεις και να μιλάω ανοιχτά για αυτά. Σταματήστε την βία, σταματήστε τον πόλεμο», ανέφερε η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*