Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / «Παίζουμε Champions League για τους πρόσφυγες»

«Παίζουμε Champions League για τους πρόσφυγες»

Το ποδόσφαιρο ανοίγει την αγκαλιά του στους μετανάστες-πρόσφυγες. Ένα μεγάλο ρεύμα αρχίζει να γεννιέται σε διάφορες διάσημες ποδοσφαιρικές γειτονιές της Ευρώπη, έχοντας στόχο να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους που άφησαν εξαιτίας πολέμου ή φτώχειας, πίσω τους τα πάντα, για να βρεθούν στην δική μας ήπειρο, αναζητώντας ζωή.

Η Πόρτο προτείνει να διατεθούν χρήματα από τους αγώνες του Champions League για τους μετανάστες-πρόσφυγες. Το δράμα που βιώνουν οι μετανάστες, άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τρομερές, επικίνδυνες καταστάσεις, εικόνες που βρίσκονται καθημερινά μπροστά στα δικά μας μάτια, δημιουργεί ένα αυξανόμενο αριθμό ομάδων που επιλέγουν να μην παραμένουν αδιάφορες, αλλά να κινηθούν ενεργά και να τους παράσχουν βοήθεια.

Η πορτογαλική ομάδα ζήτησε από την UEFA να εξασφαλίσει ότι οι 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους του Champions League, πρέπει να κάνουν κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος των «δράκων» Πίντο Ντα Κόστα, έστειλε μία επιστολή στον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί, ζητώντας του για κάθε εισιτήριο που θα πουληθεί τις δύο πρώτες αγωνιστικές του Champions League, να διατίθεται ένα ευρώ για τους μετανάστες-πρόσφυγες. Μία δράση σίγουρα μικρή. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φίλαθλους που αποφασίζει να ζήσει από κοντά την συγκίνηση των αγώνων αυτών, θα συνεισφέρει με κάτι.

«Είναι αδύνατο να κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά σε αυτό το δράμα, αυτή την τραγωδία των μεταναστών, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρεθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος», έγραψε ο Πίντο Ντα Κόστα στην επιστολή του. «Είναι μία κατάσταση που απαιτεί μία ισχυρή απάντηση από την πλευρά των ομάδων και το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό. Παίζουμε για τους πρόσφυγες».

Η Πόρτο δεν είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που επιλέγει να βοηθήσει τους μετανάστες-πρόσφυγες. Πριν από λίγες ημέρες, η πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν, ανακοίνωσε ότι διαθέτει ένα χώρο προπόνησης, προκειμένου αυτοί οι ατυχείς άνθρωποι να βρουν καταφύγιο για τις επόμενες ημέρες. Παιδιά και νέοι θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν μαζί με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, σε ημερομηνίες που ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί, να διδαχθούν την γερμανική γλώσσα και να λάβουν γεύματα. Επίσης θα διατεθεί ένα εκατομμύριο ευρώ προκειμένου να τους παρασχεθεί βοήθεια.

Ένα εκατομμύριο ευρώ έχει προσφέρει και η Ρεάλ Μαδρίτης για τους μετανάστες-πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ισπανία, ενώ ανακοίνωσε ότι θέτει στην διάθεση των παιδιών και εφήβων τις υποδομές και τον αθλητικό εξοπλισμό της. Η Ντόρτμουντ, που επίσης μάχεται χρόνια κατά των εξτρεμιστών και νεοναζί που καταλαμβάνουν ένα μικτό μέρος των φιλάθλων της, έχει αποφασίσει να διαθέσει μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια για να βοηθήσει τους μετανάστες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*