Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Παίζονται αρκετά στη Σούπερ Λίγκα

Παίζονται αρκετά στη Σούπερ Λίγκα

Με τέσσερις πολύ δυνατές και σημαντικές αναμετρήσεις συνεχίζεται η 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, πέρα από το αθηναϊκό ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 3 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου ο Άρης υποδέχεται τον Ατρόμητο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ομάδα του Άκη Μάντζιου θέλει να εκμεταλλευτεί τη χθεσινή γκέλα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη (ήττα με σκορ 2-1 από τον Αστέρα) και παράλληλα να περιμένει κάποια… χασούρα στη Λεωφόρο μεταξύ των δύο μονομάχων, για να βρεθεί μόνη δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα πίσω από τον Ολυμπιακό (που παίζει αύριο με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο).

Ο Άρης δεν έχασε στο Περιστέρι στον πρώτο γύρο, αν και έπαιζε με 10 παίκτες από νωρίς και βρέθηκε να χάνει με 2-0. Ισοφάρισε σε 2-2 σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι. Βέβαια καλείται τώρα να βρει τη νίκη, ιδιαίτερα στην έδρα του.

Η ομάδα του Περιστερίου είναι αήττητη στα επτά τελευταία παιχνίδια την με τους «κίτρινους» για το πρωτάθλημα. Έχει κερδίσει τα τέσσερα παιχνίδια, ενώ έχουν και τρεις ισοπαλίες. Ο Άρης έχει να νικήσει τον Ατρόμητο από τον Απρίλιο του 2013, 1-0 στο Περιστέρι (82’ σουτ Τάτος), ενώ έπαιζε από το 19’ με 10 παίκτες. Τότε έκανε σημαντικό βήμα για τη σωτηρία του. Οι Περιστεριώτες έχουν καταφέρει να φύγουν χωρίς ήττα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» στα έξι τελευταία επίσημα παιχνίδια εκεί, πέντε από αυτά για το πρωτάθλημα. Ο Άρης νίκησε για τελευταία φορά στις 30 Οκτωβρίου 2010, 2-0 τότε.

Στις 17:15 έχουμε δύο σημαντικά παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά για την παραμονή. Η τελευταία ΑΕΛ υποδέχεται τον προτελευταίο Παναιτωλικό, ενώ η Λαμία – που βρίσκεται κοντά στην… επικίνδυνη ζώνη – φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα που έχει ένα μικρό προβάδισμα ενόψει και των πλέι οφ.

ΑΕΛ και Παναιτωλικό έχουν βρεθεί δέκα φορές στην ιστορία τους αντίπαλες στη Super League και τα παιχνίδια τους έχουν πολλά γκολ. Σε ένα έχουν μπει έξι, ενώ σε άλλα τέσσερα έχουν μπει από τέσσερα γκολ. Ποτέ δεν έχει κερδίσει φιλοξενούμενη ομάδα.

Όσον αφορά το άλλο παιχνίδι, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε στον πρώτο γύρο με 2-0, κάνοντας την πρώτη νίκη στην έδρα του στο πρωτάθλημα Super League και την πρώτη σε βάρος της Λαμία στην κατηγορία. Δεν είχε νίκη στα τέσσερα προηγούμενα, με τρία από αυτά να λήγουν ισόπαλα.

Ένα από τα πλέον κρίσιμα αθηναϊκά ντέρμπι περιμένουμε το βράδυ στη Λεωφόρο, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» θέλουν τη νίκη με την οποία θα βρεθούν στην τρίτη θέση και η ΑΕΚ μπορεί ανάλογα και με το αποτέλεσμα του Άρη με τον Ατρόμητο να βρεθεί υπό προϋποθέσεις στη δεύτερη θέση.

Το «τριφύλλι» είχε κερδίσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου τον Δεκέμβρη, ενώ την τελευταία πενταετία η «Ένωση» τον δυσκολεύει πολύ, ενώ υπάρχουν και αρκετές ισοπαλίες. Θα ξαναπαίξουν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για πρώτη φορά μετά το Νοέμβριο του 2017. Οι «πράσινοι» έχουν δύο νίκες στα εννέα τελευταία, ενώ ο «Δικέφαλος» έχει κερδίσει δύο από τα τέσσερα τελευταία, αλλά τρία στα δέκα τελευταία.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Η επόμενη (25η) αγωνιστική

Η βαθμολογία

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*