Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Πίτσου: «Αποταμίευα τα χρήματα από την Ατλέτικο για να πηγαίνω να βλέπω την οικογένειά μου»

Πίτσου: «Αποταμίευα τα χρήματα από την Ατλέτικο για να πηγαίνω να βλέπω την οικογένειά μου»

Ο Πίτσου Ατιένθα μιλάει στο podcast του Αστέρα Τρίπολης για τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο, για τη στιγμή που μάζευε χρήματα για να πηγαίνει να βλέπει την οικογένειά του, αλλά και για την απόφαση που πήρε να έρθει στους Αρκάδες.

Επιπλέον, αναφέρει τι θα ήθελε να γίνει εάν δεν γινόταν ποδοσφαιριστής καθώς επίσης μας λέει το ρόλο που έπαιξε ο Ματίας Ιγκλέσιας για να έρθει στον Αστέρα.

Διαβάστε και ακούστε την ιστορία του αμυντικού του Αστέρα Τρίπολης:

«Στην ηλικία των 12 ετών πήγα στην πρώτη ομάδα της Κόρδοβα. Μέχρι τα 10 μου δεν είχα όνειρο να παίξω επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στα 14 με ζήτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης και είδα με εντελώς διαφορετικό μάτι το κομμάτι του ποδοσφαίρου. Όταν ήμουν στην Κόρδοβα είχα την τύχη το χωριό μου να είναι 40 λεπτά μακριά, οπότε κάθε μέρα κάναμε αυτή την απόσταση. Όλη η οικογένεια μου με βοήθησε να είμαι με συνέπεια στις προπονήσεις. Αυτά τα τέσσερα χρόνια με βοήθησαν πολύ για να πάω στη Μαδρίτη μόνος μου. Πήγα σε εγκαταστάσεις με παιδιά, ήταν δύσκολοι οι πρώτοι μήνες, πολύ σκληροί. Έφυγα από την οικογένεια μου και πήγα σε ένα ξένο περιβάλλον και τώρα που κοιτάζω πίσω μπορώ να πω ότι ήμουν ένα παιδί που έδειξε θέληση, διάθεση και κυνήγησε αυτό το όνειρο μέχρι τέλους. Αλλά εκείνη την περίοδο μερικές φορές έλεγα ότι χρειάζονται κάποιες θυσίες για να μπορέσω να ζήσω το όνειρο μου, το ποδόσφαιρο.

Θυμάμαι τη στιγμή που υπέγραψα το επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ατλέτικο. Ένιωθα εκπληκτικά, ξεχωριστά. Η ομάδα πλήρωνε για όλα μου τα έξοδα, είτε για τις σπουδές μου, είτε για τα ταξίδια μου. Τα λεφτά που μου περίσσευαν τα κρατούσα και κάθε 3-4 εβδομάδες έπαιρνα το τρένο και πήγαινα στην οικογένειά μου γιατί μου έλειπαν παρά πολύ και προσπαθούσα να εξοικονομήσω όσα περισσότερα χρήματα γίνεται για να πηγαίνω εκεί.

Όσον αφορά κάποιες στιγμές που ξεχώρισα στην καριέρα μου, σίγουρα η πιο σημαντική ήταν όταν στα 17 μου όταν στεφθηκαμε με την εθνική ομάδα της Ισπανίας πρωταθλητές Ευρώπης και λίγο αργότερα κατακτήσαμε την δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε συλλογικό επίπεδο ξεχωρίζω δύο χρονιές που αγωνιστηκαμε στα playoffs για να ανέβουμε από την τρίτη κατηγορία στη δεύτερη. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, αλλά κάποιες εμπειρίες με ωρίμασαν πιο πολύ και με έκαναν να το θέλω περισσότερο. Με αυτές τις εμφανίσεις μου πήρα μεταγραφή στη δεύτερη κατηγορία. Τέλος μια αρκετά σημαντική στιγμή ήταν όταν με την Σαραγόσα πλέον φτάσαμε πολύ κοντά στην άνοδο μας στην πρώτη κατηγορία. Εκείνη τη στιγμή ευχαριστήθηκα το ποδόσφαιρο περισσότερο από ποτέ στην καριέρα μου και τότε ήταν το πρώτο κύμα της πανδημίας όπου σταμάτησαν όλα τα πρωταθλήματα. Όταν επιστρέψαμε η ομάδα δεν κατάφερε να βρει τη φόρμα της και να ανέβουμε κατηγορία τελικά.

Βρισκόμουν πλέον στον τελευταίο χρόνο με την Σαραγόσα, ήξερα ότι δεν θα ανανεώσω και έψαχνα με τον μάνατζερ μου για ομάδα. Κάποια ημέρα χτύπησε το τηλέφωνο μου και μου είπαν ότι έχω πρόταση από τον Αστέρα. Όπως καταλαβαίνετε δεν την ήξερα την ομάδα γιατί δεν παρακολουθούσα ποδόσφαιρο του εξωτερικού. Οπότε το έψαξα πρώτα λίγο. Είδα ότι είναι μια ομάδα που αγωνίζονται πολύ ισπανόφωνοι. Μάλιστα έτυχε ένας φίλος μου να ξέρει τον Ματίας Ιγκλέσιας οπότε μίλησα μαζί του, μου είπε αρκετά πράγματα για την ομάδα, για την πόλη. Επίσης πήρα μια δεύτερη γνώμη και από τον Μπορχα Φερνάντεθ που μου είπε τα καλύτερα για την ομάδα, οπότε έχοντας δύο θετικές εισηγήσεις το σκεφτόμουν πιο σοβαρά να δεχτώ, αν και νομίζω ότι εάν δεν είχα την θετική πίεση της γυναίκας μου να κάνουμε αυτό το βήμα, πιθανότατα θα είχα μείνει στην Ισπανία.

Οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές και για την πόλη και για τον σύλλογο και πήρα την σωστή απόφαση τελικά να έρθω στον Αστέρα Τρίπολης.

Το αγαπημένο μου χόμπι είναι να είμαι με την οικογένειά μου, οπότε πολύ συχνά πηγαίνουμε σε κοντινά μέρη. Επίσης όταν είμαστε στο σπίτι παίζω με τις κόρες μου, διαβάζω, μου αρέσει να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου.

Τέλος, αν δεν είχα ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να είχα γίνει γυμναστής ή φυσικοθεραπευτής. Μου αρέσει επίσης το κομμάτι εκπροσώπησης των ποδοσφαιριστών, όπως και τα ακίνητα και οι αγοραπωλησίες.

Αυτή ήταν η ιστορία μου, ελπίζω να σας άρεσε και ελπίζω να είστε όλοι καλά και η ομάδα του χρόνου να κάνει μια καλύτερη σεζόν από αυτή που έκανε φέτος».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*