Home / Μπάσκετ / Euroleague / Πήρε το θρίλερ με τη Ρεάλ η Μακάμπι με μαγικό Ντόρσεϊ

Πήρε το θρίλερ με τη Ρεάλ η Μακάμπι με μαγικό Ντόρσεϊ

Το ματς:

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε με το πόδι στο… γκάζι και προηγήθηκε 11-2. Η Μακάμπι αντέδρασε γρήγορα και «μάζεψε» τη διαφορά (10-13 και 16-18), αλλά η «βασίλισσα» είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, που τη βοηθούσαν να διατηρούν σταθερά το προβάδισμα. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με διαφορά εννιά πόντων (24-33), έχοντας 8/8 δίποντα και 5/7 τρίποντα, σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ ευστοχίας.

Εντελώς διαφορετικά ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο, με τη Μακάμπι να «τρέχει» σερί 8-0 και να μειώνει σε 32-33. Ο Ντόρσεϊ ήταν σχεδόν αλάνθαστος (2/3 δίποντα και 3/3 τρίποντα) και οδηγούσε την αντεπίθεση. Μέσα από την άμυνα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρήκαν ρυθμό και προηγήθηκαν 43-40 με τρίποντο του Καλογιάρο στο 16’. Οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεψαν να ξεφύγει η αντίπαλός τους, βελτιώνοντας και τη δική τους άμυνα, με το επιμέρους σκορ στο τελευταίο τετράλεπτο να είναι 2-6. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 45-46.

Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, με τους παίκτες των δύο ομάδων να παρουσιάζονται αρκετά αγχωμένοι και την ευστοχία του πρώτου ημιχρόνου να πηγαίνει περίπατο. Η Μακάμπι έδειχνε να «πατάει» καλύτερα στο παρκέ από τη Ρεάλ και μάλιστα με τρίποντο του Μπέντερ, πήρε για πρώτη φορά διαφορά τεσσάρων πόντων στο 26’ (59-55). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με σερί 11-4, κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα και να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά με 66-63.

Η αστοχία ήταν το κύριο χαρακτηριστικά στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, με το επιμέρους σκορ να είναι 5-4 μετά από τεσσεράμισι αγωνιστικά λεπτά. Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με τις μάχες στις δύο ρακέτες να είναι πολύ δυνατές και τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο τελευταίο τρίλεπτο με το σκορ στο 76-75. Ένα λεπτό πριν το τέλος, η διαφορά ήταν στο ένα καλάθι (80-78) και όλα κρέμονταν σε μια κλωστή. Και στο φινάλε, ο Ντόρσεϊ έβαλε τη σφραγίδα του πετυχαίνοντας δύο καθοριστικά καλάθια, η Ρεάλ δεν μπόρεσε να εκδηλώσει επίθεση στα τελευταία δευτερόλεπτα και η Μακάμπι πήρε μια μεγάλη νίκη με τελικό σκορ 86-84.

Τα δεκάλεπτα: 24-33, 45-46, 63-66, 86-84.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*