Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Πήρε τον πρώτο τελικό και αγκάλιασε ευρωκούπα η ΑΕΚ!

Πήρε τον πρώτο τελικό και αγκάλιασε ευρωκούπα η ΑΕΚ!

Μια ανάσα από την ευρωπαϊκή κούπα η ΑΕΚ, που επικράτησε στον τελικό του EHF European Cup, με 30-26 της Ίσταντς από τη Σουηδία. Με πολύ καλή εμφάνιση από τον Μπάουερ και τους Μυλωνά, Τζηρά και Λέμος σε εξαιρετική μέρα, η ΑΕΚ, έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου και πλέον θέλει ήττα μέχρι και με τρία γκολ στον 2ο τελικό, που θα διεξαχθεί και πάλι στην Χαλκίδα, για να κατακτήσει το τρόπαιο.

Απέναντι σε έναν σκληρό αντίπαλο, οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια, πήραν το προβάδισμα σταθερά μετά το 5ο λεπτό και το διατήρησαν με τη μέγιστη διαφορά να ανεβαίνει στα έξι γκολ, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι. Ο Μυλωνάς και ο Τζηράς σε παραγωγικότητα ήταν κορυφαίοι για τη νικήτρια Ένωση, που είχε σε καταπληκτική βραδιά, τον Αυστριακό πορτιέρε της.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλη έμφαση στην άμυνα και αρκετή νευρικότητα, με τους Σουηδούς να προηγούνται στο 9’ με 4-3. Κάπου εκεί η ΑΕΚ όμως έβαλε το πόδι στο γκάζι για να πάει τη διαφορά στο +6, με 11-5 (με γκολ του Παπαδιονυσίου) με πρωταγωνιστές σε εκείνο το σημείο τους Τζηρά και Μυλωνά που σκόραραν ακατάπαυστα και τον Μπάουερ να πραγματοποιεί εξαιρετικές επεμβάσεις, ώστε να μπορέσει η Ένωση να χτίσει αυτή τη διαφορά.

Η Ένωση με αυτό το ξέσπασμα κατάφερε να σταθεροποιήσει την διαφορά στο επίπεδο των 4-5 γκολ μέχρι και λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου, όταν η σουηδική ομάδα, μείωσε σε 15-12 με τον Άντερσον, για να έρθει ένα γκολ του Λέμος σε νεκρό χρόνο για 16-12 που αποτέλεσε το σκορ για το πρώτο μέρος υπέρ της ΑΕΚ.

Δυνατά μπήκε η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος, με τον Μυλωνά και πάλι να πρωταγωνιστεί και την διαφορά να σταθεροποιείται μέχρι και το 35ο λεπτό στα έξι γκολ, με τον Πέντερσεν να σημειώνει ένα πανέμορφο γκολ για το 21-15. Οι Σουηδοί όμως βρήκαν τρόπο ν’ απαντήσουν για να μειώσουν λίγο μετά το 40ο λεπτό στα τρία γκολ τη διαφορά για το 22-19. Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια θα προηγηθεί με 25-20 με γκολ του Μυλωνά, ωστόσο η Ίσταντς θα επανακάμψει για τα καλά, ώστε να μειώσει στα δύο γκολ με 26-24, στο 49’.

Ένα πέναλτι του Τζηρά και ένα γκολ του Αραμπατζή, θα στείλουν πάλι τη διαφορά στο +4 για την ΑΕΚ και ο Λέμος θα ανεβάσει στο 52’ ακόμα περισσότερο τη διαφορά στο 29-24, με το παιχνίδι να μπαίνει στο +4 για την Ένωση, στο τελευταίο πεντάλεπτο (29-25). Ο Μπάουερ θα κάνει δύο μεγάλες επεμβάσεις, για να κρατήσει το +4, για να κάνει το 30-25 με ένα υπέροχο τέρμα ο Πέντερσεν με το 3ο του γκολ στο ματς. Ο Άντερσον μείωσε σε 30-26 με πέναλτι που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-4, 9-5, 12-8, 14-10, 16-12 (ημιχρ.), 21-15, 22-18, 25-21, 29-24, 29-25, 30-26.

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής 1, Χίκερουντ 1, Τζηράς 7, Δομπρής, Νικολαϊδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 6, Πέντερσεν 3, Λέμος 5, Παπαδιονυσίου 1, Νούιτς 1, Αραπακόπουλος , Καλόμοιρος 2, Μπουνέτα 1, Κεδέρης 2

ΙΣΤΑΝΤΣ (Καρλέν): Κραφτ, Χάλμπακ 6, Λ. Σβένσον, Χούγκοσον, Νίγκρεν 5, Έρνστ, Χ. Άντερσον, Μπρόμαν, Μπάλσταντ 1, Πέτερσον, Νταλίν 3, Λάρσεν, Γένσεν, Τ. Άντερσον 5, Πάλμαρ, Τ. Σβένσον 6.

Διαιτητές: Μπουνουάρα- Σάμι (Γαλλία), Delegate: Κοεν (Ισραήλ) Δίλεπτα: 2/5 Πέναλτι: 4/4, 1/2

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*