Home / Άλλα Σπόρ / «Πέταξε» στα 4,80μ. η Στεφανίδη στο Λος Άντζελες

«Πέταξε» στα 4,80μ. η Στεφανίδη στο Λος Άντζελες

Σε φόρμα μεγάλων επιδόσεων εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων φτάνει η Κατερίνα Στεφανίδη. Στο φινάλε της προετοιμασίας της στην Καλιφόρνια η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2016 ξεπέρασε τα 4,80μ. στο επί κοντώ στον αγώνα της σειράς Continental Tour στο Λος Άντζελες.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίιερ ξεκίνησε τον αγώνα με έγκυρο άλμα στα 4,50 μ., ψηλότερα από κάθε άλλη φορά τη φετινή σεζόν και συνέχισε με επιτυχημένο άλμα στα 4,60 μέτρα. Στη συνέχεια άφησε τα 4,65 μ. για να δοκιμάσει στα 4,70 μ., ύψος που πέρασε με την δεύτερη. Η Στεφανίδη, όπως και οι Κέιτ Ναζότ και Ολίβια Γκρούβερ, που ξεπέρασαν το ίδιο ύψος, επέλεξαν να αφήσουν τα 4,75 μ. για να συνεχίσουν στα 4,80 μέτρα. Η Ελληνίδα ήταν η μόνη από τις τρεις, που κατάφερε να υπερβεί με την τρίτη προσπάθεια το παραπάνω ύψος και να αναδειχθεί νικήτρια στον αγώνα. Η Στεφανίδη στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει στα 4,83 μ., προκειμένου να πετύχει την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, όμως, δεν τα κατάφερε. Το 4,80 μ. είναι η δεύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, την οποία έχει πετύχει και η Σάντι Μόρις, ενώ στην κορυφή με 4,82 μ. βρίσκεται η Νίνα Κένεντι (Αυστραλία).

Η τελευταία φορά που η Στεφανίδη ξεπέρασε τα 4,80 μ. και είδε τον πήχη πάνω από το 4,83 μ., ήταν τον Οκτώβριο του 2019 στο Παγκόσμιο της Ντόχα, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με άλμα στα 4,85 μέτρα. Από τότε ακολούθησε για εκείνη μια μακρά περίοδος τραυματισμών, η οποία ακολουθήθηκε από τις δυσκολίες που έφερε στο προσκήνιο η πανδημία του ιού covid-19.

Στους Ολυμπιακούς του Τόκιο θα κληθεί το υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Η 31χρονη αθλήτρια μετά την πολυήμερη προετοιμασία στην Καλιφόρνια, θα επιστρέψει στο Οχάιο για το τελευταίο κομμάτι της προπόνησης της στην Αμερική, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου θα γίνει η βάση της για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου. Η Στεφανίδη στους δύο προπονητικούς της αγώνας στο κέντρο Τσούλα Βίστα είχε πετύχει 4,60 μ. και 4,61 μέτρα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*