Home / Μπάσκετ / Πάπας στο sportfm.gr: «Ζω ένα… όνειρο στον Ολυμπιακό και θα έμενα για πάντα»

Πάπας στο sportfm.gr: «Ζω ένα… όνειρο στον Ολυμπιακό και θα έμενα για πάντα»

Κατευθείαν στα… βαθιά βούτηξε ο Τζορτζ Πάπας, ωστόσο δεν είναι κάτι που τον φοβίζει.

Ο διεθνής γκαρντ μίλησε στο www.sportfm.gr για την πρώτη επαγγελματική χρονιά της καριέρας του με τον Ολυμπιακό που δεν είναι τόσο… τυπική για ένα απόφοιτο κολεγίου.

Όλο αυτό που ζει στην ομάδα του Πειραιά από το καλοκαίρι του 2022 είναι σαν όνειρο για εκείνον, εκφράζοντας την πρόθεση να βελτιώνεται συνεχώς, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών του και κάποια στιγμή να αποτελέσει βασικό γρανάζι των «ερυθρόλευκων».

Από ‘κει και πέρα, ο Τζορτζ Παπάς αναφέρθηκε στο δεμένο σύνολο που είναι ο Ολυμπιακός και την απόλυτη προσήλωση από όλους στον κοινό ομαδικό στόχο που έχουν θέσει, ενώ στο τέλος μίλησε και για το… τελετουργικό που έχει με τον Τόμας Γουόκαπ πριν από το τζάμπολ των αγώνων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζορτζ Πάπας στο www.sportfm.gr:

– Περίμενες έτσι την πρώτη επαγγελματική χρονιά της καριέρας σου;

«Δεν είναι μία τυπική rookie χρονιά. Οι περισσότεροι rookies μετά το κολέγιο πηγαίνουν κάπου, όπου παίρνουν αρκετά λεπτά συμμετοχής. Δεν βλέπεις πολλούς στην πρώτη τους χρονιά να πηγαίνουν στην Ευρωλίγκα. Είμαι πραγματικά ευλογημένος που μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να έρθω στον Ολυμπιακό. Όπως είπα δεν είναι παραδοσιακό, αλλά πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα. Το καλύτερο μονοπάτι για μένα και για εκεί που θέλω να πάω και τους στόχους που έχω. Έχω μάθει ήδη πολλά στον Ολυμπιακό, από τους προπονητές και τους βετεράνους που έχει η ομάδα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Θα δουλέψω περισσότερο το καλοκαίρι και θα επιστρέψω ακόμη καλύτερα σωματικά με μία διαφορετική φιλοσοφία, ώστε να βοηθήσω τον Ολυμπιακό».

– Πως έζησες μέχρι στιγμής τη σεζόν ως μέλος του Ολυμπιακού;

«Από πριν παρακολουθούσα αρκετά την Ευρωλίγκα. Όμως, ερχόμενος από τις ΗΠΑ δεν ήξερα πολύ καλά τι γίνεται στην Ευρωλίγκα. Αλλά, είδα κάτι ξεχωριστό και διαφορετικό. Είχα ακούσει διάφορες ιστορίες από επαγγελματικές ομάδες, ότι υπάρχει μεγάλος εγωισμός ανάμεσα στους παίκτες και τους ενδιαφέρουν τα χρήματα. Όμως, στον Ολυμπιακό δεν είδα κάτι τέτοιο εδώ. Είδα πολλούς να είναι δεμένοι σε ένα σύστημα και δεμένοι μεταξύ τους. Όλοι τους είχαν ένα κοινό στόχο και είναι διατεθειμένοι να τον πετύχουν. Τώρα, είμαστε δύο παιχνίδια μακριά από αυτό τον στόχο».

– Βλέπεις τον εαυτό σου στο μέλλον να είσαι παίκτης-κλειδί για τον Ολυμπιακό;

«Θα ήθελα να μείνω στον Ολυμπιακό για πολλά χρόνια. Αν μου έλεγες πριν υπογράψω ότι θα είμαι εδώ για 10-12 χρόνια ή γενικά όλη μου την καριέρα, θα ήταν σαν όνειρο. Θα ήθελα να μείνω εδώ. Να πάρω σιγά σιγά όλο και περισσότερα λεπτά συμμετοχής και να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή. Αυτός είναι ένας προσωπικός μου στόχος. Να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να μείνει και να παίζει στο υψηλό επίπεδο και να είναι από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου».

– Μπορεί να γίνει σύγκριση με την ατμόσφαιρα ανάμεσα στο κολεγιακό μπάσκετ και τα ματς της Ευρωλίγκας;

«Δεν υπάρχει σύγκριση. Το κολεγιακό μπάσκετ είναι διαφορετικό. Φοιτάς στο πανεπιστήμιο και είναι κι άλλα μαζί με το μπάσκετ. Υπάρχει τεράστια διαφορά. Οι οπαδοί, το περιβάλλον, είναι διαφορετική ήπειρος».

– Προτιμάς τα «αιώνια» ντέρμπι ή γενικά παιχνίδια Ευρωλίγκας;

«Είναι πολύ ωραίο που παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και στις ελληνικές διοργανώσεις και στην Ευρωλίγκα. Προφανώς με την ιστορία που έχουν ξέρεις τι να περιμένεις σε κάθε ματς. Καυτές ατμόσφαιρες, φωνές, βρισιές από την κερκίδα. Αλλά, είναι ωραίο όταν παίζεις και με ομάδες όπως Ρεάλ Μαδρίτης, Παρτίζαν και Φενέρμπαχτσε. Βλέπεις πως γεμίζουν τα γήπεδα. Αλλά, κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Είναι ευλογία που είμαι εδώ και είναι κάτι ξεχωριστό και ελπίζω να παίξω και στο μέλλον».

– Μπορείς να μας πεις για τη χειρονομία που κάνεις με τον Γουόκαπ έξω από τα αποδυτήρια πριν από το ματς;

«Απλώς προέκυψε… Δεν μπορώ να σας πω το… μυστικό γιατί έχει να κάνει κάτι με μένα και τον Τόμας. Είναι γενικά ένα εσωτερικό αστείο δικό μας. Το κάναμε σε ένα ματς, αλλά είδαμε ότι αρέσει στον κόσμο. Περπατάω στον δρόμο και ο κόσμος μου φωνάζει και μου κάνει τη χειρονομία. Είναι ωραίο που το βλέπω. Μου αρέσει πολύ η επίδραση που είχε, όπως και το βίντεο που βγήκε να το κάνουν τα παιδιά της ομάδας Elite Basketball».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*