Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Πάλεψε, αλλά λύγισε στο τέλος από την Ιταλία αποχαιρετώντας το Eurobasket η Εθνική

Πάλεψε, αλλά λύγισε στο τέλος από την Ιταλία αποχαιρετώντας το Eurobasket η Εθνική

Η Εθνική μας ομάδα παρουσίασε πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια κόντρα σε Μαυροβούνιο και Σερβία, ωστόσο δεν απέφυγε ξανά την ήττα, χάνοντας 77-67 από την Ιταλία στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων, αποχαιρετώντας έτσι από νωρίς το Ευρωμπάσκετ 2021.

Έτσι, η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε την πορεία της στον όμιλο με τρεις ήττες, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση ενός δύσκολου γκρουπ.

Με την Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου να επιστρέφει στη δράση, έπειτα από τις ενοχλήσεις που ένιωθε στη μέση και την άφησαν εκτός αγώνα με τη Σερβία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε και γύρισε από το -17 του ημιχρόνου, παίρνοντας το προβάδισμα 64-63 στα μέσα της τέταρτου δεκαλέπτου, ωστόσο στο τέλος… λύγισε στις λεπτομέρειες.

Κορυφαία για το σύνολο του Βασίλη Μασλαρινού ήταν η Σταμολάμπρου με 23 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Σπανού και Μποσγανά με 13 πόντους αντίστοιχα. Για τις νικήτριες, ξεχώρισαν Πένα (13 πόντους) και Ζανταλασίνι (11 πόντους).

Το ματς



Νωθρό το ξεκίνημα για την Εθνική μας ομάδα, με πολλά λάθη, κακές επιλογές στην επίθεση και αρκετά χαμένα σουτ. Κατάσταση την οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Ιταλία, προηγούμενη 6-0 στο 2′. Οι παίκτριες του κόουτς Μασλαρινού χρειάστηκαν τρία λεπτά για να βρουν τους πρώτους πόντους με τρίποντο της Νικολοπούλου (6-3). Ζανταλατσίνι και Άντρε ηγήθηκαν της ιταλικής επίθεσης και με ένα επιμέρους σκορ 10-2 ανέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή (16-5 στο 7′), με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 21-13.

Η Εθνική συνέχισε να είναι… εκνευριστικά άστοχη και στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο το θετικό ήταν πως είχε σφίξει την άμυνά της, μην επιτρέποντας εύκολους πόντους στους αντιπάλους στα πρώτα λεπτά. Ενδεικτικό είναι πως στα πρώτα 5.:30′ του δεκαλέπτου, τα κορίτσια μας πέτυχαν μόλις 4 πόντους, με δύο βολές της Σταμολάμπρου και ένα δίποντο της Φασούλα. Η Ιταλία διατηρούσε με ευκολία τη διαφορά σε διψήφια τιμή, ολοκληρώνοντας μάλιστα το ημίχρονο στη μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα για το +17 (41-24).

Μάλιστα, με τέσσερις μαζεμένους πόντους, η ομάδα του Λίνο Ρίντο «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +21 (45-24 στο 21′). Κάπου εκεί όμως γύρισε ο… διακόπτης για την Εθνικής μας! Με τις Σταμολάμπρου, Νικολοπούλου, Σπανού και Μποσγανά να συνδέονται με το αντίπαλο καλάθι, η Ελλάδα έτρεξε ένα εντυπωσιακό 12-0 σερί, ρίχνοντας μετά από ώρα τη διαφορά κάτω από τους δέκα (45-36), με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται 58-47.

Η αντεπίθεση της Εθνική μας δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο. Με δύο τρίποντα της Σταμολάμπρου, ένα της Σπανού και άλλο ένα από την Μποσγανά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έτρεξε ένα σερί 14-2 σε λιγότερο από 2:30′, μειώνοντας στους δύο πόντους (63-61 στο 33′)!

Μάλιστα, λίγο αργότερα, η Ελλάδα πέρασε μπροστά με δύο βολές της Μποσγανά (63-64, 36′). Σε εκείνο το σημείο, οι Ιταλίδες έβγαλαν αντίδραση, έτρεξαν το γήπεδο και πετυχαίνοντας μεγάλα σουτ πήραν εκ νέου το προβάδισμα παρά τις όποιες προσπάθειες της ομάδας μας, για το τελικό 77-67.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 41-24, 58-47, 77-67

Ιταλία-Ελλάδα: 77-67

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*