Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Ο Τζολάκης, το… φεγγάρι και η ίσως πιο καθοριστική φάση για την υπόθεση πρόκριση του Ολυμπιακού!

Ο Τζολάκης, το… φεγγάρι και η ίσως πιο καθοριστική φάση για την υπόθεση πρόκριση του Ολυμπιακού!

• Κάπως έτσι, αποδείχθηκε χθες γιατί ο Ολυμπιακός είναι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η πιο συνεπής ομάδα στην Ευρώπη στα καλοκαιρινά προκριματικά, όπως ήταν ο τίτλος του χθεσινού μου άρθρου: με τόσα προβλήματα και μία εμφάνιση που μόνο πειστική δεν την λες, μπόρεσε και πήρε μία νίκη, έστω την μικρότερη δυνατή κι έτσι έχει προβάδισμα πρόκρισης. Μία πρόκριση για την οποία βέβαια για να πάρει, αν την πάρει, θα φτύσει αίμα στο Μπακού

• Νομίζω ότι φάση του αγώνα ήταν η χαμένη ευκαιρία της Νέφτσι, αμέσως μετά το θεαματικό γκολ του Καμαρά. Μία φάση που ανέδειξε όλες τις αδυναμίες του Ολυμπιακού στο αμυντικό κομμάτι, και δη στον ευαίσθητο χώρο λίγο έξω από την δική του περιοχή: Ο τρόπος που (δεν) μάρκαραν οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τους Αζέρους να μοιάζουν με Μπαρτσελόνα, αφού…χάθηκε η μπάλα στη συγκεκριμένη φάση! «Χάθηκε» διότι αφενός μεν οι δύο στόπερ, και ο Σεμέδο και ο Μάρκοβιτς, πήγαν πολύ δεύτεροι πάνω στην μπάλα από τους αντίπαλους κυνηγούς, αφετέρου δε οι δύο κεντρικοί μέσοι, ο Κουντέ κι ο Καμαρά, απλά «παρακολουθούσαν» την εξέλιξη της φάσης-μάρκαραν με τα μάτια κατά την ποδοσφαιρική ορολογία.

• Ήταν τυχερός ο Ολυμπιακός που ο Τζολάκης βγήκε έγκαιρα και καλά από την εστία του, απλώνοντας τα πόδια του, αλλά και που ο Αζέρος κυνηγός δεν έκανε και το καλύτερο δυνατό σουτ σε μία φάση η οποία μετά και τη ρεβάνς μπορεί να αποδειχθεί ως η πλέον καθοριστική για την υπόθεση πρόκριση, αφού έστω με 1-1 χθες η Νέφτσι θα είχε τη δυνατότητα να περάσει με οποιαδήποτε νίκη την άλλη Τετάρτη, ενώ τώρα θέλει νίκη με δύο γκολ διαφορά-νίκη με ένα γκολ θα πάει το ματς στην παράταση.

• Τέλος πάντων, ο νεαρός γκολκίπερ μας είχε δείξει και στα φιλικά, και το είχαμε επισημάνει…δεόντως, ότι έχει μία τεράστια ικανότητα να σώζει την εστία του χρησιμοποιώντας τα πόδια του! Το είχε κάνει τουλάχιστον τρεις φορές σε σουτ σχεδόν εξ επαφής στα παιχνίδια της προετοιμασίας (εσχάτως προ του Μήτρογλου, στο τελευταίο τεστ με τον Άρη), οπότε μόνο τυχαία δεν ήταν η επέμβαση του χθες.

• Ο Τζολάκης ξεκίνησε το ματς έχοντας την τύχη του καλού γκολκίπερ στο πλευρό του, σε εκείνο το σουτ μόλις στο 5ο λεπτό που η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Νομίζω ότι τον βοήθησε από πλευράς ηθικού αυτή η φάση, γιατί ένιωσε ότι το φεγγάρι ήταν καλό γι΄ αυτόν! Κι από την στιγμή που έκανε και την σωτήρια επέμβαση στο τετ α τετ, τότε κι αν πήρε τα πάνω του, με συνέπεια να μπλοκάρει αποτελεσματικά την μπάλα σε κάθε σουτ, λιγότερο η, περισσότερο επικίνδυνο που του έγινε, αλλά και να βγει γρήγορα από τα γκολπόστ του, είτε για να πιάσει την μπάλα σε ψηλή σέντρα, είτε για να την γραπώσει σε κάποια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας.

• Μία πραγματικά σχεδόν άψογη εμφάνιση, καθώς και με την μπάλα στα πόδια ο Τζολάκης δεν έκανε λάθη και πάνω απ΄ όλα, βέβαια, κράτησε το μηδέν, δίνοντας συνέχεια στο φιλικό 3-0 επί του Άρη, εκεί που κι αν είχε τη ρέντα του καλού τερματοφύλακα, με τα δύο δοκάρια του Σάσα και του Γκάμα στα πρώτα 30 λεπτά! Όπως κι αν έχει, δικαίωσε τον Μαρτίνς για την επιλογή του έναντι του πιο έμπειρου και διεθνή (με την Ισλανδία) Κρίστινσον. Αλλά κι έναντι του Βάτσλικ, μίας σημαντικής μεταγραφής, έστω κι αν ο Τσέχος έχει μόλις λίγες προπονήσεις με την ομάδα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*