Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Ο σοβαρός, η καλησπέρα και ο… επαναπατρισμός: Τι κρατάμε από τα ματς της 3ης αγωνιστικής!

Ο σοβαρός, η καλησπέρα και ο… επαναπατρισμός: Τι κρατάμε από τα ματς της 3ης αγωνιστικής!

Ολοκληρώθηκε και η 3η αγωνιστική της Super League, βρίσκουμε… ρυθμό σιγά-σιγά!

Το sport-fm.gr κάνει το «ταμείο» της τρίτης «στροφής» του πρωταθλήματος και σας παρουσιάζει τι κρατάμε από τα επτά παιχνίδια του σαββατοκύριακου!

Πάλι… άσφαιρα!


Με την αναμέτρηση της Λαμίας απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Super League, αλλά όπως και την περασμένη βδομάδα, είχαμε… άσφαιρα στο εναρκτήριο ματς! Θυμίζουμε, Ιωνικός και Λεβαδειακός ήρθαν ισόπαλοι 0-0 στην πρεμιέρα της 2ης «στροφής» και το ίδιο συνέβη και στο παιχνίδι της Φθιώτιδας. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν -ξανά- να παίξουν ποδόσφαιρο, είχαν περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρουν κόντρα στους Αρκάδες, αλλά μέχρι εκεί. Καμία ομάδα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει κάποια από τις τελικές της και έτσι το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος -όπως και το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είναι ακόμη χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και κάποια στιγμή πρέπει να… σπάσουν το ρόδι!


Καλησπέρα…


Ο Πεπ Μπιέλ «συστήθηκε» ιδανικά στον κόσμο του Ολυμπιακού, καθώς πήρε φανέλα βασικού από τον Κορμπεράν για το ματς με τον Ιωνικό (3-1), με μία, ουσιαστικά, προπόνηση, και με το… καλησπέρα κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του! Ασίστ για το 1-0 στον Μπουχαλάκη, γκολ για το 2-0 και όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο. Καλύτερο ντεμπούτο ούτε ο ίδιος ο Ισπανός, ούτε ο συμπατριώτης του προπονητής, ούτε ο κόσμος των Πειραιωτών είχε φανταστεί! Είναι θετικότατο αν μη τι άλλο το γεγονός ότι ο Μπιέλ έδειξε πανέτοιμος και ενόψει, φυσικά, Ναντ…


Σοβαρός


Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός κόντρα στον Λεβαδειακό (1-0). Το είπε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το ματς -με τον Σέρβο τεχνικό, για άλλη μια φορά, να κάνει τρομερές δηλώσεις. Μετρημένες, ειλικρινείς και ξεκάθαρες. Ωστόσο, σε έναν μαραθώνιο, όπως είναι το πρωτάθλημα, δεν γίνεται κάθε σαββατοκύριακο να είσαι καλός. Θα υπάρξουν και παιχνίδια, στα οποία θα ζοριστείς. Το θέμα, λοιπόν, για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, που θέλει να κάνει το επόμενο βήμα, διεκδικώντας τον τίτλο, είναι να πετυχαίνεις «τρίποντα» ακόμη και όταν δεν βρίσκεσαι στη μέρα σου. Αυτό είναι το μυστικό στον πρωταθλητισμό. Άλλες εποχές ο Παναθηναϊκός, ενδεχομένως, να μην είχε πάρει τη νίκη, πετώντας δύο πολύτιμους βαθμούς. Το Σάββατο, στη Λεωφόρο, ήταν σοβαρός και με το πρώτο γκολ του Βέρμπιτς έκανε το «τρία στα τρία»…

Απόλυτη ισορροπία, πρώτη ισοπαλία


Ατρόμητος και Παναιτωλικός έχουν κερδίσει αν μη τι άλλο τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Παίζουν μπάλα, δείχνουν σαφέστατα σημάδια βελτίωσης σε σχέση με την περσινή σεζόν και μάλιστα, οι Αγρινιώτες έκαναν μια τεράστια νίκη κόντρα στον Άρη την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι Περιστεριώτες λίγο έλειψε να πετάξουν στο… καναβάτσο τον ΠΑΟΚ! Το μεταξύ τους παιχνίδι, λοιπόν, ήταν από το πιο ενδιαφέροντα. Τελικά, έκοψαν το… καρπούζι στη μέση! Απόλυτη ισορροπία, με τον Ατρόμητο να πιέζει περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο για τη νίκη, αλλά τα γκολ των Καρέλη και Ροτάριου να διαμορφώνουν το τελικό 1-1, για την πρώτη ισοπαλία, μάλιστα, των δύο ομάδων στη σεζόν.


Παλικάρι!


Για τον ΟΦΗ θα ήταν απλά καταστροφή αν έχανε στον Βόλο! Με δύο σερί ήττες, κάκιστη εικόνα και -δικαίως, ως έναν βαθμό- πολλή μουρμούρα από τον κόσμο, ενδεχόμενη ήττα στη θεσσαλική πόλη θα έφερνε, πιθανότατα, εξελίξεις και θα βύθιζε ακόμη περισσότερο τους Κρητικούς στην εσωστρέφεια. Αλλά ο ΟΦΗ αποδείχθηκε παλικάρι! Δεν είναι μόνο ότι νίκησε 1-0 με το γκολ του Διαμαντή από το 5ο μόλις λεπτό. Είναι ότι άντεξε και κράτησε το «διπλό», ενώ αποβλήθηκε ο Λάρσον στο 77′.


Μεγάλος Κοτάρσκι!


Στο ντέρμπι με τον Άρη (0-0) έμελλε να «γράψε» την πρώτη του, πραγματικά μεγάλη εμφάνιση, ο νέος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ντόμινικ Κοτάρσκι. Σε ένα παιχνίδι, που τα είχε όλα, ο Κροάτης γκολκίπερ έχει κατεβάσει ρολά! Ό,τι πήγαινε προς την εστία του, ήταν εκεί, για να το βγάλει ο 22ρονος. Από τη στιγμή, μάλιστα, που λέει «όχι» και στο -άσχημα εκτελεσμένο- πέναλτι του Γκρέι, δικαίως παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου του αγώνα και αυτός θα μας μείνει από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Άντε και η σύρραξη στο τέλος.

Επαναπατρισμός!


Υπάρχει, βέβαια, το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες των «κιτρινόμαυρων» οπαδών για άλλον λόγο, καθώς είναι το τελευταίο εντός έδρας στην… ξενιτιά! Μετά από 19 ολόκληρα χρόνια, η «Ένωση» θα επαναπατριστεί στο επόμενο εντός (με τον Ιωνικό), καθώς επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια, προκειμένου να μπει στο νέο γήπεδό της. Μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο, που δύο δεκαετίες τώρα αναγκάστηκε να παίζει μακριά από το σπίτι της…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*