Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο προπονητής της εξέδρας: Το «ξεκλείδωμα» από Ρότα-Μάνταλο και η διαφορετική προσέγγιση του Γιαννίκη

Ο προπονητής της εξέδρας: Το «ξεκλείδωμα» από Ρότα-Μάνταλο και η διαφορετική προσέγγιση του Γιαννίκη

Αντίδραση, που είχε ανάγκη, έβγαλε υποδεχόμενη τον ΠΑΣ Γιάννινα η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Μέτριο το παιχνίδι για τους γηπεδούχους, οι οποίοι εάν και δικαιούνται να διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο 42′, τα βρήκαν σκούρα κόντρα στη διπλή ζώνη άμυνας των φιλοξενούμενων. Συγκεκριμένα, χρειάστηκαν τη συνεργασία Ρότα-Μάνταλου στο 69′ για να τη ξεκλειδώσουν. Σ’ ένα ματς που η ΑΕΚ κρατά και τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης από τον Αργύρη Γιαννίκη μετά το προβάδισμα της ομάδας του.

Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά από τον προπονητή της εξέδρας:

*Δυσοίωνο… κιτρινόμαυρο αμυντικό ξεκίνημα – Εξαιρετική συνέχεια:

Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για την ΑΕΚ στο αμυντικό κομμάτι. Μόλις στο 5′ ο ΠΑΣ είχε διπλή ευκαιρία, ύστερα από αντεπίθεση, με τον Τσιντώτα να βάζει διπλό «στοπ» σε Περέα και Οικονομόπουλο. Διπλό το «κακό» για τους γηπεδούχους. Αφενός, επειδή κινδύνεψαν από τον Νο1 τρόπο απειλής των φιλοξενούμενων (τις κόντρα επιθέσεις), τον οποίο αρχικά φάνηκε να μην λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Αφετέρου, διότι είναι ανεπίτρεπτο ο αντίπαλος (Οικονομόπουλος) να περνά ανενόχλητος ανάμεσα από 2-3 παίκτες σου και να παίρνει το «ριμπάουντ». Μια έλλειψη συγκέντρωσης που έχει εμφανιστεί πολλάκις φέτος στην ΑΕΚ.

Σημειωτέον, στις ελάχιστες ευκαιρίες που είχε ο ΠΑΣ ήταν μέσα ο Βράνιες. Φάσεις καρμπόν εκείνες του 5′ και του 12′, με τον Περέα να τον αφήνει πίσω του στην προσπάθεια του πρώτου για τάκλιν. Έχει επισημανθεί και στο παρελθόν, ο Βόσνιος στόπερ σε καμία περίπτωση δεν είναι ο Βράνιες του ’18.

Παρόλα αυτά, εν συνεχεία το πράγμα έστρωσε και με το παραπάνω για την ΑΕΚ, η οποία μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο δεν δέχτηκε ούτε μία τελική! Κάτι που οφείλεται τόσο στον τρόπο παιχνιδιού της -όπου με το ασφυκτικό της πρεσάρισμα κρατούσε τον ΠΑΣ στα καρέ του- όσο και στους αντίπαλούς της, οι οποίοι επιθετικά δεν ήταν σε καλή μέρα.

*Η διπλή ζώνη άμυνας του ΠΑΣ, το πήγαινε-έλα του Άμραμπατ και οι Μάνταλος-Ρότα:

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις. Συνολικά, δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης, προκαλώντας σε ορισμένα χρονικά σημεία και τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο της. Κύριο πρόβλημα για την «Ένωση» αποτελούσε η διπλή ζώνη άμυνας από τους Γιαννιώτες.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους κι ας είχαν κατασκηνώσει έξω από την περιοχή του ΠΑΣ. Κάτι που αντικατοπτριζόταν στο πήγαινε-έλα του Άμραμπατ (ξεκίνησε ως επιτελικός χαφ πίσω από τον Ανσαριφάρντ). Ο Μαροκινός άσος μεταφερόταν πότε αριστερά και πότε δεξιά, ώστε να μπορέσει να μπει στο παιχνίδι της ομάδας του. Κάτι που, για παράδειγμα, σε αρκετές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο έδωσε την εντύπωση ότι η ΑΕΚ παίζει με τετράδα μπροστά (τον Άμραμπατ αριστερά, τον Γκαρσία δεξιά και τον Τσούμπερ να πλαισιώνει τον Ανσαριφάρντ).

Η ΑΕΚ όσο κυλούσαν τα λεπτά ολοένα και αύξανε την πίεσή της. Όμως, στο δεύτερο μέρος συνέχιζε να μην είναι καλή. Εντέλει, χρειάστηκε τη συνεργασία των Ρότα και Μάνταλου, προκειμένου να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Για τον πρώτο, ήταν το κορυφαίο του ματς με τη φανέλα του «δικεφάλου». Συνολικά πολύ καλός, αρκετά δραστήριος, με επικίνδυνες σέντρες και προφανώς την ασίστ για το 1-0. Σε ό, τι αφορά τον αρχηγό των «κιτρινόμαυρων», συνεχίζει να αποδεικνύει ότι δεν του αξίζει τόσο… hate από μερίδα του κόσμου της «Ένωσης».

*Αλλαγή αντιμετώπισης του υπέρ της 1-0:

Εάν μας είχε συνηθίσει σε κάτι ο Αργύρης Γιαννίκης, είναι η αντιμετώπιση του προβαδίσματος της ομάδας του. Συγκεκριμένα, τις περισσότερες φορές που άνοιγε το σκορ η «Ένωση», εν συνεχεία όσο περνούσαν τα λεπτά ολοένα και οπισθοχωρούσε. Κάτι που δεν έπραξε σήμερα. Δεν έπαιξε συντηρητικά. Παρέμεινε με τις γραμμές της ψηλά και εντέλει βρήκε και δεύτερο τέρμα καθαρίζοντας το παιχνίδι. Κυρίως, όμως, δεν έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν την ισοφάριση.

*Δεν θα του βγαίνει πάντα του ΠΑΣ:

Ο -κατά τα άλλα πολύ καλός φέτος- ΠΑΣ την προηγούμενη αγωνιστική αναδείχθηκε νικητής κόντρα στον Άρη, σ’ έναν αγώνα που δεν άξιζε βαθμό. Κακή εμφάνιση επιθετικά. Όπως και σήμερα, όπου και το πλήρωσε. Σίγουρα παίζει ρόλο και η προσπάθεια της ΑΕΚ, αλλά από ένα σημείο και μετά ήταν λες και δεν το πίστευε η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά. Κάτι που πιστώνεται και στους γηπεδούχους.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*