Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο προπονητής της εξέδρας: Τον «έπνιξε» και είχε τριπλέτα… φωτιά ο Ολυμπιακός

Ο προπονητής της εξέδρας: Τον «έπνιξε» και είχε τριπλέτα… φωτιά ο Ολυμπιακός

Αρκετά φτωχό το 2-0 του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ βάσει της εικόνας των Πειραιωτών απέναντι στην ομάδα της Κρήτης. Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν, έχασαν πολλές ευκαιρίες και χρειάστηκαν το 89ο λεπτό για να «κλειδώσουν» τη νίκη και ενώ θα μπορούσαν να είχαν… σφυρίξει νωρίτερα τη λήξη.

Τα σημεία-κλειδιά μέσω του προπονητή της εξέδρας:

* Δεν τον άφησε να πάρει ανάσα: Πήρε το κέντρο ο Ολυμπιακός και… κλείδωσε τη νίκη, κάνοντας την καλύτερη του εμφάνιση. Ο ΟΦΗ έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα τη φετινή σεζόν, η οποία παλεύει όλα τα παιχνίδια. Ακόμα και αυτά τα οποία έμοιαζαν χαμένα. Όπως το 0-3 με την ΑΕΚ, το οποίο έκανε 3-3. Έχει μεν μια καλά δομημένη ομάδα, με σημείο αναφοράς. Το εξαιρετικό κέντρο, με αμυντικά χαφ, τα οποία θα ζήλευαν οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας. Ακόμα και εκείνες που βρίσκονται από πάνω του στη βαθμολογία. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως αφόπλισαν τους Κρητικούς, κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή και ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο έκαναν τη… μισή δουλειά. Εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο Γκαγιέγκος, ο οποίος είναι από τους κορυφαίους του ΟΦΗ στη σεζόν, δεν υπάρχει πλέον. Αφού έφυγε για Ουνιβερσιδάδ. Απουσίασε και ο Μεγιάδο. Συνεπώς έλειψε ό,τι καλύτερο είχε έως τώρα στα χαφ και όλη η σκληράδα παράλληλα. Η επιλογή για Σελίμοβιτς στο «6» δεν βγήκε, με αποτέλεσμα να μην κόβουν οι Ηρακλειώτες στο κέντρο. Ο Ολυμπιακός μυρίστηκε αίμα και επιτιθόταν κατά κύματα στο πρώτο ημίχρονο. Στο β’ μέρος βελτιώθηκε η κατάσταση από τους φιλοξενούμενους, αλλά όχι θεαματικά. Η συνολική κυριαρχία του (πέραν αυτής στο κέντρο) αποτυπώνεται μέσω της στατιστικής, παρότι οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Οι πρωτοπόροι της Super League είχαν 22(13) τελικές έναντι 3(0), ενώ η κατοχή ήταν 60%-40%.

* Η αξία του Γκάρι: Ο 31χρονος άσος επέστρεψε στη σύνθεση του Ολυμπιακού και υπενθύμισε πόσο σημαντικός είναι για τους Πειραιώτες. Έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη, είχε συμμετοχή στις περισσότερες καλές φάσεις τους, είτε ως εκτελεστής ή δημιουργώντας και γενικώς ήταν ο πλέον επικίνδυνος από τους «ερυθρόλευκους». Είναι από τους λίγους αξιόπιστους εξτρέμ της ομάδας του και διαθέτει στοιχεία τα οποία λείπουν από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του σε αυτήν τη θέση. Με την παρουσία του στο παιχνίδι, η ομάδα του Μαρτίνς παίζει σε άλλη ταχύτητα και αποκτά το απρόβλεπτο, το οποίο απουσιάζει συνήθως όταν δεν παίζει.

* Η… επιστροφή του Ελ Αραμπί και ο Καρβάλιο: Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια από τις πλέον ολοκληρωμένες εμφανίσεις του στη φετινή σεζόν. Πιθανότατα την πιο γεμάτη. Για να την πραγματοποιήσει έπαιξε ρόλο το γεγονός το οποίο προαναφέραμε. Η μεγάλη νίκη στον χώρο του κέντρου. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις θες και κάποιες επιπλέον πινελιές. Τις οποίες έβαλε ασφαλώς ο Γκάρι, ο οποίος ήταν το πρόσωπο του αγών, αλλά και οι Ελ Αραμπί-Καρβάλιο. Ο Μαροκινός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και μπορεί να μην σκόραρε, παρότι βρήκε δίχτυα στο 66’, αλλά ακυρώθηκε -ορθώς- το γκολ του, αλλά έκανε μια καλή εμφάνιση, αφού μοίρασε ασίστ στο 1-0, ενώ γενικότερα είχε συμμετοχή δημιουργικά. Έφτιαξε παιχνίδι και σε αριθμούς δεν φαίνεται η καλή του εμφάνιση. Εξαιρετικός στο δημιουργικό κομμάτι, τόσο μέσω στατικών φάσεων, όσο και σε κανονική ροή, ήταν ο Καρβάλιο, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τους Πειραιώτες.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*