Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο προπονητής της εξέδρας: Η ντουζίνα του Κούρτιτς και η… ψυχρολουσία

Ο προπονητής της εξέδρας: Η ντουζίνα του Κούρτιτς και η… ψυχρολουσία

Παρότι ζορίστηκε για ένα ημίχρονο και φάνηκε να… παγώνει όταν βρήκε δίχτυα ο Τσιλιανίδης, ο ΠΑΟΚ ανακουφίστηκε βλέποντας το VAR να φέρνει πέναλτι μία φάση πριν και το 0-1 να μετατρέπεται σε 1-0 – ανοίγοντας τον δρόμο για το πειστικό 3-0.

Ο Κούρτιτς, ο Βάτερμαν και ο Τσιλιανίδης ήταν μερικά από τα πρόσωπα του αγώνα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, με τον προπονητή της εξέδρας να κρατά τα παρακάτω πράγματα…

Μία ντουζίνα γκολ στα… γεράματα: Ποιος να το ‘λεγε ότι ο Γιάσμιν Κούρτιτς θα έφτανε να έχει δώδεκα γκολ στο πρωτάθλημα μέσα Ιανουαρίου! Μέσος είναι ο άνθρωπος, που μέχρι φέτος δεν είχε ποτέ διψήφιο αριθμό τερμάτων σε μία σεζόν. Και μπορεί να είναι νέος άνθρωπος, όμως σίγουρα στα 33 ένας ποδοσφαιριστής έχει μπει στην τελική ευθεία της καριέρας του. Στην Τούμπα λοιπόν βλέπουν με πλατύ χαμόγελο τον Σλοβένο να οδηγεί την κούρσα των σκόρερ στη Super League 1 και να έχει συνολικά 13 τέρματα σε 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις φέτος.

Με σερί ήρθε και η δεύτερη θέση: Στις 5 Δεκεμβρίου χρονολογείται η τελευταία γκέλα του ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν έκτοτε επτά συνεχόμενες νίκες σε ματς πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Europa Conference League. Στη Super League 1, το σερί είναι πέντε νίκες, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει καταφέρει έτσι να προσπεράσει την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας – έστω και με ένα ματς περισσότερο. Η δε διαφορά από τον Ολυμπιακό στην κορυφή, είναι οκτώ βαθμοί, δύο εβδομάδες πριν το ντέρμπι της Τούμπας.

Το… Copa Africa πληγώνει τον ΟΦΗ: Μπορεί να απουσιάζει ένας μόνο παίκτης λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, όμως από την στιγμή που πρόκειται για τον Ντεβί Επασί, τα πράγματα δυσκολεύουν. Μην παρεξηγηθούμε, ο Μπόι Βάτερμαν έχει πίσω του σπουδαία καριέρα σε Ολλανδία, Γερμανία, Τουρκία και Κύπρο πριν έρθει στα μέρη μας, όμως δεν βρέθηκε σε καθόλου καλό βράδυ στην Τούμπα και σίγουρα οι Κρητικοί νιώθουν αβεβαιότητα βλέποντας το Καμερούν (του Επασί) να προχωρά στο Copa Africa…

Η ψυχρολουσία και το VAR: Να έχεις μόλις σκοράρει για το 1-0 και τελικά πέντε λεπτά αργότερα να χάνεις εσύ με 1-0! Αυτή είναι η πραγματικότητα της εποχής του VAR, άλλωστε το έχουμε δει να συμβαίνει ξανά. Ο ΟΦΗ βρήκε δίχτυα στο 50’ αλλά ένα πεντάλεπτο αργότερα βρισκόταν πίσω στο σκορ, λόγω του χεριού του Βούρου μία φάση πριν το γκολ και κάπως έτσι άλλαξε άρδην το στόρι του ματς, φέρνοντας έντονα παράπονα από μεριάς Κρητικών.

Το… κρίμα του Τσιλιανίδη: Ο παίκτης που είδε το γκολ του να ακυρώνεται ήταν ο Έλληνας επιθετικός, που τόσο ταλαιπωρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τραυματισμούς. Αν μετρούσε το τέρμα που σημείωσε, θα ήταν το πρώτο του μετά από σχεδόν δύο χρόνια! Τελευταία φορά που είχε βρει δίχτυα ο 28χρονος ποδοσφαιριστής, το ημερολόγιο έδειχνε 18 Ιανουαρίου 2020, με τον Τσιλιανίδη να σκοράρει τότε στο 2-1 επί του Πανιωνίου.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*