Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο προπονητής της εξέδρας: Δικαίωση Λουτσέσκου με Αουγκούστο, παραμένει άλυτη η εικόνα του β’ μέρους

Ο προπονητής της εξέδρας: Δικαίωση Λουτσέσκου με Αουγκούστο, παραμένει άλυτη η εικόνα του β’ μέρους

Ένα από τα πράγματα που έχει… καταφέρει ο -μέχρι στιγμής- φετινός ΠΑΟΚ, είναι ότι ακόμα και στις νίκες του τα αρνητικά που σημειώνονται στο «μπλοκάκι» είναι περισσότερα από τα θετικά.

Ο «προπονητής της εξέδρας» τα βάζει κάτω -και για τις δύο ομάδες- και επισημαίνει πέντε στοιχεία από το Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ (1-2), τα οποία διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Τα διαδοχικά κακά «ασπρόμαυρα» δεύτερα ημίχρονα

Αρχίζουμε από τον νικητή, αλλά από το «πλην» της εμφάνισής του. Καταντά, πλέον, συνήθεια για το σύνολο του Ρασβάν Λουτσέσκου να μπαίνει «μουδιασμένο» στο δεύτερο ημίχρονο των αναμετρήσεων. Έστω κι αν αυτό μερικές φορές συνδέεται με εντολή για οπισθοχώρηση, λόγω του, υπέρ του ΠΑΟΚ, σκορ. Εν προκειμένω, πιο πολύ έχει να κάνει με τα αμυντικά κενά που δεν είναι έτοιμη να καμουφλάρει ακόμη η ομάδα του Ρουμάνου τεχνικού και τα οποία φάνηκαν και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Είτε από στατικές φάσεις, είτε σε σετ παιχνίδι.

Δικαίωση Λουτσέσκου με Αουγκούστο



Εξαιρετική εμφάνιση από τον 24χρονο Βραζιλιάνο, ο οποίος δικαίωσε τον Ρασβάν Λουτσέσκου που τον ξεκίνησε και που παρέταξε την ομάδα του με τριάδα στα χαφ. Αγωνίστηκε στη θέση του Μπίσεσβαρ, αλλά προσέφερε πολλές παραπάνω λύσεις στον τομέα του πρέσινγκ. Παράλληλα, από τα δικά του πόδια και τη δική του εξαιρετική 25αρα μπαλιά δημιουργήθηκε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, ενώ συνολικά βοήθησε πολύ με το κάθετο παιχνίδι του.

Βρήκε φάσεις από τα άκρα ο ΠΑΟΚ – Χτίζει σερί καλών εμφανίσεων ο Πασχαλάκης



Υπήρχαν και θετικά, βέβαια, στην εμφάνιση του «δικεφάλου του Βορρά». Πέρα, λοιπόν, από την επιλογή της τριάδας και του Αουγκούστο -αλλά και του γεγονότος ότι σκόραραν δύο μεταγραφές του (θετικό για να λυθούν κιόλας), ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλα στοιχεία για να χαμογελά. Μεταξύ αυτών, ότι έβγαλε φάσεις από τα άκρα. Ένα θέμα που είχε κυρίως στον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Επίσης, βλέπει τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να «χτίζει» σερί καλών εμφανίσεων. Ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση για τον Έλληνα πορτιέρε, μετά από εκείνη με τον Αστέρα. Είχε σημαντικές αποκρούσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, με κομβικό «στοπ» και πάλι στο φινάλε του παιχνιδιού (πάνω στον Καρέλη), όπως και με τους Αρκάδες.

Εκμεταλλεύεται τις στατικές φάσεις ο Παναιτωλικός



Εάν παρατηρήσει κανείς τα τρία φετινά τέρματα του Παναιτωλικού, θα διαπιστώσει ότι τόσο τα δύο με τον Ατρόμητο, όσο και αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ, προήλθαν από στατική φάση. Σημαντικό αγωνιστικό στοιχείο για κάθε ομάδα, πόσο μάλλον για μία που -η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι- θα υπάρξουν ματς που δεν θα έχει και πολλές τελικές.

Εξαιρετικός Ντίας



Δεν γίνεται να μην σημειωθεί η πολύ καλή εμφάνιση του Ντίας από πλευράς Παναιτωλικού. Ο δημιουργικός χαφ της ομάδας του Αγρινίου ήταν ο κύριος εκφραστής των προσπαθειών των γηπεδούχων, κινούταν υπέροχα στους χώρους, σκοράροντας μάλιστα και το γκολ. Βέβαια, μόνο και μόνο το ότι βρέθηκε/δημιούργησε (σε) τόσες φάσεις, είναι ενδεικτικό της εξαιρετικής ομαδικής δουλειάς. Αξίζουν, λοιπόν, εύσημα και στην ομάδα του Παναιτωλικού, η οποία μπορεί να θεωρεί άδικο -από πλευράς εμφάνισης- το τελικό αποτέλεσμα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*