Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Ο πληθωρικός Εμβιλά και οι προς διόρθωση αδυναμίες του Ολυμπιακού

Ο πληθωρικός Εμβιλά και οι προς διόρθωση αδυναμίες του Ολυμπιακού

• Λογικά, καθότι σε περίοδο προετοιμασίας, το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στα πιο νέα πρόσωπα στον Ολυμπιακό.

• Αλλά έχει νομίζω ενδιαφέρον να τσεκάρουμε και λίγο την κατάσταση των πιο παλιών παικτών της ομάδας, που άλλωστε σε γενικές γραμμές αυτοί θα τραβήξουν το λούκι, αφού από αυτούς περιμένουν όλοι να είναι οι μπροστάρηδες στο…κουπί.

• Για παράδειγμα, ο Εμβιλά δείχνει σε αρκετά καλή κατάσταση, κάνοντας ένα πληθωρικό παιχνίδι. Παίρνει ουκ ολίγες πρωτοβουλίες, κοιτάζει να αξιοποιήσει ένα από τα μεγάλα του προτερήματα, την πάσα στα 20, 30 και 40 μέτρα, ενώ έχοντας πάρει πια την ψυχολογία του παίκτη πάνω στον οποίο στηρίζεται ο Ολυμπιακός ψάχνει και το γκολ, είτε ερχόμενος από πίσω σαν τρέιλερ για σουτ από τα 20-22 μέτρα, είτε παίζοντας στο δεύτερο δοκάρι στις στημένες φάσεις.

• Εκεί που θα πρέπει να βελτιωθεί ο Εμβιλά, όπως και οι υπόλοιποι κεντρικοί χαφ της ομάδας, είναι σε ένα πολύ νευραλγικό κομμάτι: κάνουν πολύ κακή άμυνα όταν ο αντίπαλος επιχειρεί σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού. Επιτρέπουν δηλαδή οι κεντρικοί χαφ της ομάδας, αλλά και οι κεντρικοί αμυντικοί θα έλεγα, να γίνονται σουτ με ευκολία από τα 22-25 μέτρα. Το είδαμε σε όλα τα φιλικά και ήταν πραγματικά απαράδεκτο. Λες και υπήρχε ένας…διάδρομος κι από εκεί μπορούσαν να απειλήσουν οι αντίπαλοι τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

• Και είναι πάρα πολύ δυσάρεστη η διαπίστωση, γιατί πολύ απλά και σε ολόκληρη την απερχόμενη σεζόν είχε ίδιο κακό βαθμό σε αυτό το κομμάτι, εξ ου άλλωστε και τα αρκετά γκολ που δέχθηκε ο Σα από τέτοιες θέσεις-έτσι, εξάλλου, αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός από την Άρσεναλ, με τα δύο γκολ από μακριά μέσα στο Καραϊσκάκη…Κι ενώ περιμένεις να υπάρχει κάποια πρόοδο σε ένα σημείο που η ομάδα βγάζει αδυναμία, βλέπουμε ότι σε όλα τα φιλικά, η κατάσταση είναι χειρότερη απ΄ ότι ήταν. Η δε ειρωνεία είναι ότι μία από τις ελάχιστες φορές που είδαμε σωστή αντίδραση, του Μπουχαλάκη στο ματς με τη Ζάλτσμπουργκ, η μπάλα τον πούλησε και μετά το τάκλιν που επιχείρησε άλλαξε πορεία και «κρέμασε» τον Τζολάκη, στη φάση του 2-0 των Αυστριακών…

• Αποτελεί δε αυτό το δεδομένο ένα από τα χαρακτηριστικά της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς: να επιμένει δηλαδή στα δικά της καλά στοιχεία και να προσπαθεί να τα βελτιώνει, αλλά να μην προσπαθεί με τον ίδιο ζήλο να κάνει πρόοδο σε άλλα στοιχεία, στα οποία είναι πιο αδύναμη. Για παράδειγμα, αυτό που έγινε με τη Ζάλτσμπουργκ, με τον Ολυμπιακό να τρώει δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά (!), από το 33’ έως το 35’, είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα που είχε συμβεί στην πρώτη προετοιμασία του Μαρτίνς, το καλοκαίρι του 2018, όταν σε ένα 0-4 από την Γκενκ πάλι είχε γίνει το ίδιο (δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά, 30-33΄, ξανά!!!) και αμέσως μετά σε ένα άλλο 0-4 από την PSV, είχε φάει πάλι δύο γκολ κολλητά μέσα σε τρία λεπτά (67-70) και στη συνέχεια άλλα δύο γκολ μέσα σε άλλα τρία λεπτά (76-79)!

Άσχετο: Άμα λάχει, δύο μεγάλοι άσοι του Ολυμπιακού βγήκαν πρωταθλητές φέτος στους δύο ομίλους της Γ΄ Εθνικής! Ο Αναστόπουλος με την Καλαμάτα στο Νότο κι ο Τσαλουχίδης με την Βέροια στο Βορρά!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*