Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο ΠΑΟΚ… όρθιος στη Λεωφόρο ενώ έπαιζε με 10 παίκτες από το 20′ (Vid)

Ο ΠΑΟΚ… όρθιος στη Λεωφόρο ενώ έπαιζε με 10 παίκτες από το 20′ (Vid)

Χ-αμένος ο Παναθηναϊκός

Αθήνα
«Όρθιος», αν κι έπαιζε με 10 παίκτες από το 20′ (αποβολή Τζιόλη) έμεινε ο ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ δεν ανέδειξε νικητή (1-1), με τους «πράσινους» να προηγούνται με τον Μπεργκ στο 46′ και τους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίζουν με τον Χαρίση στο 50′.

Δεδομένων των συνθηκών του αγώνα το τελικό αποτέλεσμα δίνει μεγαλύτερο πλεονέκτημα για την 2η θέση στον ΠΑΟΚ, που διατηρήθηκε στην κορυφή της ειδικής βαθμολολογίας με «συγκάτοικο» το «τριφύλλι», αλλά με βάση το πρόγραμμα που ακολουθεί η ομάδα του Ιβιτς έχει την κατάσταση στα χέρια της.

Αν κι ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι κι έβγαινε με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση από τα πλάγια, ο Παναθηναϊκός έχασε την τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο 8′. Οι «πράσινοι» άλλαξαν πανέμορφα τη μπάλα έξω από την περιοχή, με τον Βιγιαφάνες να «σερβίρει» στον Μπέργκ που από το σημείο του πέναλτι απέτυχε να νικήσει τον Γλύκο (απόκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ).

Το παιχνίδι πήρε πολύ γρήγορο ρυθμό, είχε ένταση και πάθος και από τις δύο πλευρές, αρκετές φορές και δυνατά μαρκαρίσματα. Ο Παναθηναϊκός, που ανέβασε στροφές μετά το πρώτο 10λεπτο και προσπάθησε κυρίως από τον άξονα να προκαλέσει ρήγματα στην καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ, απόκτησε μεγάλο πλεονέκτημα στο 20′. Σε μία ανύποπτη φάση στη μεσαία γραμμή, ο Τζιόλης πήγε με δύναμη να διεκδικήσει τη μπάλα από το Ζέκα και άθελά του υπέπεσε σε σκληρό φάουλ πάνω στον Πορτογάλο με αποτέλεσμα να δεχτεί απευθείας την κόκκινη κάρτα του Κύζα.

Η αριθμητική υπεροχή των «πρασίνων» δεν φάνηκε καθόλου στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους. Οι Θεσσαλονικείς οργανώθηκαν καλά στην άμυνά τους, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να γυρίζει πιο πίσω και να βοηθάει στο ανασταλτικό κομμάτι και τον Αθανασιάδη μοναδικό προωθημένο, ο Λέοβατς περιόρισε τις επιθετικές του προσπάθειες και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη που έκαναν οι γηπεδούχοι, το 0-0 ήρθε πολύ εύκολα για τους φιλοξενούμενους.

Δύο σουτ έξω από την περιοχή από τους Λέτο (άουτ) και Αμπέντ (εύκολα ο Γλύκος) ήταν ό,τι είχε να επιδείξει ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή που έφυγε από το ματς ο Τζιόλης. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η αποβολή του μέσου του ΠΑΟΚ αποδιοργάνωσε περισσότερο το «τριφύλλι» και λιγότερο επέδρασε θετικά στην εξέλιξη της αναμέτρησης για το συγκρότημα του Στραματσόνι. Ο Ιταλός τεχνικός δεν άλλαξε κάτι στο σύστημα μετά το 20′ (4-4-2 με ρόμβο), οι παίκτες του Παναθηναϊκού έπεσαν στην…παγίδα των αντιπάλων τους κι εκνευρίζονταν με το παραμικρό, γεγονός που τους εμπόδισε να έχουν καθαρό μυαλό και να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Γλύκου.

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 46′ με το εκπληκτικό σουτ του Μπεργκ από την ασίστ του Λέτο (δοκάρι και μέσα), αλλά η «απάντηση» του «δικεφάλου» ήταν με το.. ίδιο νόμισμα. Ο Χαρίσης με φοβερό σουτ στο 49′ «μιμήθηκε» τον Σουηδό κι έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Στιλ (1-1).

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο έντονης πίεσης των γηπεδούχων στην άμυνα του ΠΑΟΚ, χωρίς, όμως, να δημιουργήσουν «καθαρή» ευκαιρία μπροστά από το τέρμα του Γλύκου. Σιγά-σιγά κι όσο περνούσε ο χρόνος οι παίκτες του «δικεφάλου» έφεραν το ματς στα μέτρα τους ρίχνοντας το ρυθμό του, ωστόσο, και πάλι ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει…κεφάλι στο σκορ με το δοκάρι του Μπεργκ στο 77′.

Διαιτητής: Γ.Κύζας (Δράμας)

Κίτρινες: Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης- Μαλεζάς, Τζαβέλλας

Κόκκινες: 20′ Τζιόλης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (78΄ Καλτσάς), Λέτο, Αμπέντ (60΄ Μπουμάλ), Μπεργκ, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μέστο, Μολέδο.

ΠΑΟΚ (Βλ.Ιβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Τζιόλης, Μακ (60΄ Ζάιρο, 68΄λ.τ, Σκόνδρας), Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ροντρίγκες (79΄ Μυστακίδης), Τζαβέλλας, Αθανασιάδης, Κίτσιου.

Αποτελέσματα και βαθμολογία:

1η αγωνιστική (Τετάρτη 11/5/2016)
Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1

2η αγωνιστική (15/05)
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1
ΑΕΚ – Πανιώνιος (Δεν έχει οριστεί)

3η αγωνιστική
Πανιώνιος – ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Η ειδική βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:
1. ΠΑΟΚ 4*
2. Παναθηναϊκός 4*
3. ΑΕΚ 2
4. Πανιώνιος 1

* αγώνας παραπάνω

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*