Home / Άλλα Σπόρ / Ο Πέταρ Ραντάνοβιτς ανέλαβε προπονητής στον Απόλλωνα Σμύρνης

Ο Πέταρ Ραντάνοβιτς ανέλαβε προπονητής στον Απόλλωνα Σμύρνης

Στον Πέταρ Ραντάνοβιτς δίνει τα ηνία της ομάδας ο Απόλλωνας Σμύρνης. Με σχετική ανακοίνωση γνωστοποιεί την έναρξη της συνεργασίας της με τον Μαυροβούνιο τεχνικό ο οποίος ήταν στον πάγκο της Γιαντράν Νόβι. Με τον Ραντονοβιτς στον πάγκο της στα πέντε χρόνια παρουσίας του είχε κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλο Μαυροβουνίου.

H ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης:



«Ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την πρόσληψη του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας υδατοσφαίρισης του Συλλόγου!

Ο 46χρονος Μαυροβούνιος προπονητής μετά από πέντε χρόνια ως τεχνικός ηγέτης της κορυφαίας ομάδας του Μαυροβουνίου, της Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι, με σημαντικές παραστάσεις και από τους ομίλους του Champions League, δέχτηκε την πρόταση των «κυανόλευκων» και αναλαμβάνει την καθοδήγησή τους για τη σεζόν 2024-2025!

Γεννηθείς στις 2/7/1978 ο Πέταρ Ραντάνοβιτς, απόφοιτος καθηγητής φυσικής αγωγής του Πανεπιστημίου του Νόβι Σαντ στη Σερβία, ξεκίνησε την καριέρα του εργαζόμενος από το 2008 έως και το 2012 στα τμήματα ακαδημιών της Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι.

Από το 2012 έως και το 2018 θήτευσε ως βοηθός προπονητής στην ανδρική ομάδα της Γιαντράν, στο πλευρό του νυν Ομοσπονδιακού προπονητή του Μαυροβουνίου, Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς, αναλαμβάνοντας από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και φέτος (2024) ως πρώτος προπονητής.

Σε αυτήν την πενταετία οδήγησε τη Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι στην κατάκτηση τεσσάρων Πρωταθλημάτων (2019-20, 2020-21, 2021-22, 2022-23) και τεσσάρων Κυπέλλων (2019-20, 2020-21, 2021-22, 2023-24) Μαυροβουνίου, αλλά και σε ανταγωνιστικές παρουσίες τόσο στους Ομίλους του Champions League (τρεις χρονιές) όσο και στο Euro Cup!

Παράλληλα εργάστηκε ως Ομοσπονδιακός τεχνικός στις Ηλικιακές Εθνικές ομάδες του Μαυροβουνίου έχοντας να επιδείξει μεταξύ άλλων την κατάκτηση (στο πλευρό του Μίοντραγκ Μίροβιτς) του Πρωταθλήματος Ευρώπης Κάτω των 17 ετών στη Μάλτα το 2017, την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Κ18 του 2019 στη Γεωργία και την 5η θέση στο Παγκόσμιο Κ20 της Ρουμανίας το 2023.

Απόλλων Σμύρνης και Πέταρ Ραντάνοβιτς έχουν αναμετρηθεί ως αντίπαλοι στο παρελθόν και συγκεκριμένα στον 1ο προκριματικό του Champions League της σεζόν 2021-22 στον όμιλο της Ποντγκόριτσα, όπου η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε κερδίσει την ιστορική πρώτη της πρόκριση στον 2ο γύρο της διοργάνωσης. Τότε (Σεπτέμβριος του 2021) η Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι είχε επικρατήσει της ομάδας μας με 14-8 για την προτελευταία αγωνιστική του 1ου προκριματικού γύρου, με τις δύο ομάδες να έχουν ήδη εξασφαλίσει, πριν τον μεταξύ τους αγώνα, το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος www.apollonwatepolo.gr ο Πέταρ Ραντάνοβιτς τόνισε: “Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που αναλαμβάνω την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Σμύρνης και που θα είμαι μέλος της ομάδας. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε καλά αποτελέσματα τη νέα σεζόν. Ξαναλέω είναι μεγάλη τιμή και ελπίζω ότι θα σταθώ στο ύψος των προσδοκιών της ομάδας, της διοίκησης και των φιλάθλων μας.

Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμένα, στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Αυτό που θέλω είναι όλοι οι παίκτες να είναι υγιείς στη διάρκεια της σεζόν, διότι αυτό είναι που θες πρώτα για να δημιουργήσεις καλή χημεία με τους προπονητές, τους παίκτες και όλους στην ομάδα. Θα πάμε βήμα βήμα για να διεκδικήσουμε τους στόχους μας σε Ελλάδα και Ευρώπη”.

Πέταρ, καλώς όρισες στον Απόλλωνα Σμύρνης! Να έχουμε μία καλή σεζόν με υγεία. Όλοι μαζί θα «παλέψουμε» για την επίτευξη των στόχων μας».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*