Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Ο Πέπε κορυφαίος παίκτης του γηπέδου χθες στην Πορτογαλία

Ο Πέπε κορυφαίος παίκτης του γηπέδου χθες στην Πορτογαλία

• Με βάση την αναλογία ποσού μεταγραφής και χρόνου συμμετοχής με προσφορά του, ο Πέπε πρέπει να ήταν η χειρότερη μεταγραφή του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι!

• Πάνω από 3 εκ. Ευρώ χρειάστηκαν για την αγορά του από την Γκιμαράες και μόλις τρεις ήταν οι παρουσίες του σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας στον Ολυμπιακό μέχρι το Γενάρη, οπότε και δόθηκε δανεικός στη Φαμαλικάο. Τρία ματς βασικός, ένα στο πρωτάθλημα, ένα στο Κύπελλο κι ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συν άλλα παιχνίδια αλλαγή, οκτώ στο πρωτάθλημα και δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

• Δεν μπορεί κάποιος να πει ότι δεν πήρε ευκαιρίες από τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος άλλωστε ήταν αυτός που πίεσε, και δη φορτικά, για την απόκτηση του. Ο Πέπε, όμως, λίγα πράγματα έδειξε και κυρίως ΔΕΝ έδειξε τσαγανό για τη θέση του αμυντικού-κεντρικού χαφ. Θα ήμασταν άδικοι, ωστόσο, αν δεν δεχόμασταν κάτι: ο Πορτογάλος άσος, που μέσα στο μήνα γίνεται 24 ετών, φανέρωσε και καλά στοιχεία: έλεγχο του παιχνιδιού, υψηλό ποσοστό ακριβούς μεταβίβασης της μπάλας, πάσες για γκολ. Και βέβαια καλά σωματικά προσόντα.

• Ο Ολυμπιακός τον έδωσε μεσούσης της σεζόν πίσω στην Πορτογαλία για να πάρει παιχνίδια και αφενός μεν να διατηρήσει ένα μέρος τουλάχιστον της χρηματιστηριακής αξίας του, αφετέρου δε να πάρει πάλι τα πάνω του, αφού το ίδιο το παιδί από κάποια στιγμή και μετά είχε απογοητευθεί βλέποντας ότι δεν θα μπορούσε να παίξει με ανταγωνισμό από Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Καμαρά.

Με αυτό τον τρόπο, από την άλλη, χάθηκε η ευκαιρία να τον δούμε σε αρκετά περισσότερα παιχνίδια στο β΄ μισό της σεζόν, διάστημα στο οποίο π.χ. ο Τιάγκο Σίλβα (στην ίδια περίπου με τον Πέπε θέση) πήρε πολλές ευκαιρίες. Να βλέπαμε δηλαδή όλοι εάν ο Πέπε είχε τις δυνατότητες να παίξει στον Ολυμπιακό.

• Τέλος πάντων, σημασία έχει ότι πήγε στην Πορτογαλία κι έπαιξε και παίζει συνεχώς. Για την ακρίβεια δεν χάνει ούτε λεπτό. Χθες, στο νικηφόρο 1-0 επί της Σάντα Κλάρα, συμπλήρωσε 15 σερί παιχνίδια στην αρχική ενδεκάδα-τα 12 είναι 90λεπτα και στα άλλα τρία έγινε αλλαγή μετά το 80ο λεπτό. Πήγε στη Φαμαλικάο στις 2 Φλεβάρη δανεικός, στις 4 Φλεβάρη έπαιξε πρώτη φορά αλλαγή για μισή ώρα κι αμέσως μετά έχει 15 συνεχόμενα παιχνίδια στην αρχική ενδεκάδα.

• Χθες έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του, είχε ένα σουτ-βολίδα στο δοκάρι και το γνωστό πορτογαλικό goalpoint τον ανέδειξε ως κορυφαίο παίκτη του γηπέδου! Του έβαλε βαθμολογία 7,2 με άριστα το 10!

Ο Πέπε κορυφαίος παίκτης του γηπέδου χθες στην Πορτογαλία

• Εδώ μπορούμε να δούμε τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του χθες, με κύριο γνώρισμα τις πάρα πολλές μακρινές σωστές μεταβιβάσεις.

• Ο Πέπε χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο δεύτερου αμυντικού χαφ, για πέμπτη φορά-αφού στα υπόλοιπα ματς στη Φαμαλικάο παίζει πιο πολύ ως οκτάρι. Γνώμη μου είναι ότι η καλύτερη θέση του είναι στο Νο 6. Κι ο Ολυμπιακός ψάχνει για το καλοκαίρι Νο 6, εναλλακτικά για τον Εμβιλά, καθότι Μπουχαλάκης, Καμαρά και Τιάγκο είναι πιο πολύ οκτάρια παρά εξάρια.

Δεν ξέρω τι θα βρει στην αγορά ο πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά προσωπικά θα ήθελα να δω τον Πέπε τη νέα σεζόν σε περισσότερα παιχνίδια βασικό στον Ολυμπιακό. Να δίνει ανάσες στον Εμβιλά, που ούτως η, άλλως τις έχει ανάγκες, καθώς παίζει στο κόκκινο και είναι 30άρης κι όχι 25άρης. Κι ο φρέσκος Εμβιλά είναι τρεις φορές καλύτερος από τον Εμβιλά που παίζει Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή…

• Πριν κοιτάξει ο Ολυμπιακός να τον πουλήσει προκειμένου να βγάλει τα τρία εκ. Ευρώ και πλέον που του κόστισε ο Πορτογάλος, εγώ νομίζω ότι θα άξιζε μία δεύτερη ευκαιρία. Μειονεκτήματα έχει στο παιχνίδι του αυτό το παιδί, αλλά νομίζω ότι έχει κι ωραία πράγματα που δεν τα έβγαλε στον Ολυμπιακό, γιατί με το που ήρθε υπέστη θλάση βαριάς μορφής κι όταν άρχισε να παίζει έδειξε όντως ανέτοιμος. Με προετοιμασία το καλοκαίρι με την ομάδα, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα είναι καλύτερος.

• Περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου είναι ο Πέπε. Και ίσως ακόμη δεν έχει πει την τελευταία λέξη του…

Άσχετο:

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*