Home / Κύπελλο Ελλάδας / Ο Ολυμπιακός τα θέλει όλα!

Ο Ολυμπιακός τα θέλει όλα!

Λύγισε τον «αξιόμαχο» ΠΑΣ με Ελ Αραμπί και… έφυγε για τελικό ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-1 των Ηπειρωτών στο «Γ. Καραϊσκάκης» και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς σφράγισαν την πρόκριση και θα διεκδικήσουν κόντρα σε ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ το νταμπλ.

Ο Μαροκινός φορ έδειξε την κλάση του και οδήγησε τον πρωταθλητή Ελλάδος στον στόχο του, καθώς σκόραρε με πέναλτι (από χέρι του Πίρσμαν σε σουτ του Μπρούμα) στο 26’, ενώ ζευγάρωσε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 41’. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στο 51’ με γκολ του Καρτάλη που αιφνιδίασε τον Σα, αλλά ο Μπρούμα έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας στους Πειραιώτες με γκολ από ασίστ του Ελ Αραμπί.

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε ξανά σύστημα 3-4-3, με τον Σα στο τέρμα, ενώ Παπασταθόπουλος, Σεμέδο και Χολέμπας ήταν τα τρία στόπερ. Ο Ρέαμπτσουκ είχε την αριστερή πλευρά και ο Ανδρούτσος την άλλη, με τους Εμβιλά και Καμαρά να είναι τα δύο χαφ, Μασούρας και Μπρούμα ήταν στα «φτερά», με τον Ελ Αραμπί να παίζει στην κορυφή.

Ο Λοντίγκιν ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Σάλιακα, Παντελάκη, Εραμούσπε και Πίρσμαν στην τετράδα της άμυνας. Κάστρο, Ντομίνγκεθ στα χαφ, με τους Ελευθεριάδη, Καρτάλη και Παμλίδη να είναι οι τρεις μεσοεπιθετικοί πίσω από τον Μιλιντσεάνου.

Το ματς

Όσοι περίμεναν μια δυνατή «μάχη» από την αρχή επιβεβαιώθηκαν. Οι δύο ομάδες μπήκαν στην αναμέτρηση με διάθεση να τα δώσουν όλα από την αρχή, παίζοντας ποδόσφαιρο και το ματς είχε καλό ρυθμό, με ένταση από το ξεκίνημα. Για να προσεγγίσουμε σωστά το πρώτο ημίχρονο θα πρέπει να το χωρίσουμε σε δύο μέρη. Από την αρχή μέχρι το 1-0 και από εκεί μέχρι την ανάπαυλα.

Η αναμέτρηση ήταν σχετικά ισορροπημένη στο πρώτο μισό, με τους Πειραιώτες να είναι λίγο πιο επικίνδυνοι, αλλά και τους Ηπειρώτες να δημιουργούν προβλήματα στην κόντρα, με την ταχύτητα-ποιότητα (όχι όμως και εμπειρία) που διαθέτουν μεσοεπιθετικά. Η ομάδα του Μαρτίνς είχε δύο ημιτελείς προσπάθειες στο πρώτο πεντάλεπτο, όταν ο Ανδρούτσος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη φάση μετά την πάσα του Μπρούμα, ενώ στο 4’ ο Ελ Αραμπί έκανε άτσαλη κεφαλιά στη σέντρα του Ανδρούτσου από θέση που συνήθως έχει διαφορετικό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΣ άρχισε να διαβάζει τα τρωτά σημεία στην άμυνα του Ολυμπιακού μέσω του Ελευθεριάδη δημιούργησε ρήγματα, έχοντας μια καλή στιγμή στο 6’ και στο 9’ με τον ίδιο πρωταγωνιστή, αλλά στην πρώτη περίπτωση μπλόκαρε ο Σα, ενώ στη δεύτερη δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει μετά τη φανταστική μπαλιά του Σάλιακα. Μετά το πρώτο τέταρτο, ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει την πίεση του και είχε καλή στιγμή στο 18’ με τον Ελ Αραμπί, ενώ βρέθηκε κοντά στο γκολ με το σουτ του Μασούρα από το ύψος του πέναλτι στο 21’.

Λίγο μετά σημειώθηκε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε αέρα στον Ολυμπιακό. Σε σουτ του Μπρούμα, ο Πίρσμαν βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό. Ο ΠΑΣ επηρεάστηκε από το τέρμα, καθώς παρουσιάστηκε πιο άτολμος μέχρι την ανάπαυλα και ο Ολυμπιακός πήρε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Σε ένα κρίσιμο σημείο, οι Πειραιώτες σφράγισαν την υπεροχή τους, με τον Μαροκινό να αδειάζει τον Παντελάκη προτού εκτελέσει με το αριστερό.

Αποφασισμένος να παίξει τα ρέστα του μπήκε στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ, δείχνοντας ότι πίστευε στην ανατροπή παρά το εις βάρος του 2-0 και βρήκε πολύ νωρίς ένα γκολ που έβαλε ξανά γερά στο κόλπο. Αφού ο Ελ Αραμπί κλώτσησε στο 47’ απίστευτη ευκαιρία μετά το λάθος Λοντίγκιν και Εράμουσπε (που έσβησε ο δευτερος), Καρτάλης αιφνιδίασε τον Σα με μακρινό-χαμηλό σουτ. Μάλιστα, είχε μεγάλη ευκαιρία στα… καπάκια για να πετύχει γκολ-πρόκρισης. Εκείνο το σημείο ήταν το πλέον καθοριστικό στην αναμέτρηση, αφού στο νέο καλό χτύπημα του Καρτάλη, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά που έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα.

Ο Ολυμπιακός σήκωσε κεφάλι και λίγο μετά βρήκε το 3-1, με τον Ελ Αραμπί να στρώνει την μπάλα πρώτα στον Ρέαμπτσουκ, που δεν μπόρεσε να βρει εστία και στη συνέχεια στον Μπρούμα που σκόραρε από κοντά. Αυτήν τη φορά ο ΠΑΣ δεν πτοήθηκε τόσο από το γκολ που δέχθηκε. Υπό την έννοια ότι το προσπάθησε επιθετικά, αλλά άφησε, βέβαια, αρκετά κενά πίσω. Ωστόσο, ο Μπρούμα έχασε δύο τρομερές ευκαιρίες μέσα σε ένα δίλεπτο (64’, 65’), με την πρώτη να είναι… άχαστη και κράτησε όρθιους τους φιλοξενούμενους. Η προσπάθειά τους ήταν τίμια και πολύ καλή, αλλά όχι αρκετή και ενώ ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία και με τον Μασούρα στο 77’ δεν μπόρεσαν στο τέλος να «χτυπήσουν» την πρόκριση.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Σωκράτης, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (83′ Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (71′ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (71′ Βαλμπουενά), Μασούρας (90’+2′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (84′ Χασάν).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε (69′ Κάργας), Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης (46′ Κρίζμαν), Καρτάλης, Παμλίδης (46′ Μπρένερ) Μιλιντσεάνου (69′ Λώλης).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*