Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει να μην την πατήσει από τον ΠΑΟΚ…

Ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει να μην την πατήσει από τον ΠΑΟΚ…

• Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ λοιπόν απόψε και το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι φέτος όταν γίνεται ένα ντέρμπι είναι ότι ποτέ δεν έχουμε δει νικητή φιλοξενούμενο! Το μοναδικό διπλό που έχει έρθει είναι στο ΑΕΚ-ΠΑΟ, με τις δύο ομάδες εδώ και χρόνια να έχουν κοινή έδρα…

• Κατά τα άλλα, βλέπουμε πολύ Χ (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-2, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1) και αρκετό άσο (Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0, Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-0 και ΠΑΟΚ ΠΑΟ 2-1). Κι ενώ απομένουν τα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ σήμερα και τα εντός έδρας του ΠΑΟ με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της σεζόν, πριν φτάσουμε στα πλέι οφς, όπου όλοι αυτοί θα ξαναπαίξουν μεταξύ τους!

• Να θυμίσω μάλιστα ότι και πέρυσι, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πάλι είχε μετρήσει πολύ ο παράγοντας έδρα στα ντέρμπι και είχαμε μόλις ένα διπλό κι εκείνο ακριβώς στο φινάλε, στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1! Μόνο που τότε είχε και κόσμο στα γήπεδα (πριν τα πλέϊ οφς), ενώ τώρα και χωρίς τον κόσμο, πάλι είναι δύσκολα για τους φιλοξενούμενους το διπλό. Η διαφορά είναι ότι πέρυσι έρχονταν πιο εύκολα ο άσος, προφανέστατα με τη βοήθεια και του κόσμου.

• Μία παρατήρηση που μπορούμε να κάνουμε ειδικά για τον ΠΑΟΚ είναι ότι εδώ και πολύ καιρό μοιάζει να τα καταφέρνει καλύτερα εκτός, παρά εντός έδρας στα ντέρμπι! Πέρυσι και φέτος έχει τρεις ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, νίκη και ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ενώ αντίθετα ζορίζεται περισσότερο με τον Παναθηναϊκό (ήττα κι ισοπαλία)!

• Το Καραϊσκάκη, βέβαια, αποτελεί την πιο σκληρή έδρα του πρωταθλήματος, ειδικά για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς, όμως ο ΠΑΟΚ έχει βρει τον τρόπο εδώ και κάποια χρόνια και είναι πλήρως ανταγωνιστικός μέσα στον Πειραιά, παίζοντας λιγότερο η, περισσότερο καλά. Έτσι έχει δύο διπλά (1-0), μία ισοπαλία (1-1), ενώ και οι ήττες του είναι όλες στο γκολ (0-1, 1-2, 0-1, 1-2). Ακόμη και στο περσινό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 για το Κύπελλο, ο ΠΑΟΚ το είχε παλέψει πολύ…

• Σε κάθε ντέρμπι, όπως ξέρουμε, αυτός που σκοράρει πρώτος παίρνει και το πάνω χέρι. Οι ανατροπές στα ντέρμπι είναι πάντα δύσκολες. Ειδικά για τον φιλοξενούμενο. Ο ΠΑΟΚ «γύρισε» για τελευταία φορά παιχνίδι στο Καραϊσκάκη το 2005 (!), κερδίζοντας 2-1, ενώ έχανε 0-1. Κι άλλη μία φορά, το 2011, για το Κύπελλο τότε, ισοφάρισε σε 1-1, ενώ έχανε 0-1. Ο Ολυμπιακός φυσικά έχει κάνει ανατροπές, κερδίζοντας με 2-1 (από εις βάρος του 0-1) το 2007, το 2011 και το 2016, αλλά τα τελευταία χρόνια οι ανατροπές γενικά είναι όλο και πιο δύσκολες στα ματς στο Καραϊσκάκη. Απλά πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει σε 1-1, χάνοντας 0-1. Βλέπουμε δηλαδή ότι εδώ και πάνω από 15 χρόνια, έχουν γίνει συνολικά τέσσερις ανατροπές, όλες με σκορ 2-1 και δύο ματς έχουν έρθει 1-1 από 0-1…

• Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ μήνα Γενάρη έχει χρόνια να γίνει. Αλλά τα τρία πιο πρόσφατα, δεν ήταν ευχάριστα για τον Ολυμπιακό: 1-1 το 2011 στο Κύπελλο, 0-1 το 2010 και 1-2 το 2004 (Ριζούπολη). Έτσι, πρέπει να πάμε στο μακρινό 2000 για να βρούμε νίκη του Ολυμπιακού (3-2) επί του ΠΑΟΚ μήνα Γενάρη και δη για το Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα, η τελευταία ήταν ένα άλλο ένα 3-2, το 1992. Η πλάκα είναι ότι σε όλο αυτό το διάστημα των 30 ετών, τρεις φορές έχουν παίξει στην Τούμπα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με δύο ισοπαλίες (1-1 και το 1994 και φέτος) και ένα διπλό (3-2 το 2007)!

• Αν θέλετε την γνώμη μου, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να την πατήσει σήμερα με τον ΠΑΟΚ. γιατί νομίζω ότι κινδυνεύει να την πατήσει.

• Τι εννοώ: υπάρχει μία άποψη ότι ο Ολυμπιακός πρέπει σήμερα να μπει και να τελειώσει τον ΠΑΟΚ, να πάει τη διαφορά στους 15 πόντους και παράλληλα να τιμωρήσει τον αντίπαλο του, που έβγαλε γλώσσα μετά το τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι, το 1-1 στην Τούμπα. Καλά είναι όλα αυτά και μακάρι να γίνουν έτσι. Με τη διαφορά ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν αποτελέσματα κατά…παραγγελία!

• Δεν θέλει πολύ ένα ντέρμπι να πάει «εκεί που δεν πρέπει να πάει», αν δεν το παίξεις έξυπνα και σωστά. Ας είμαστε ρεαλιστές. Μία ισοπαλία απόψε ναι, δεν θα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν θα τον χαλάσει κιόλας. Θα διατηρήσει την απόσταση των 12 πόντων από τον ΠΑΟΚ και θα μειώσει η ΑΕΚ τη διαφορά της στους εννιά βαθμούς.

• Προσέξτε, εγώ δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει για την ισοπαλία σήμερα. Λέω ότι πρέπει να κυνηγήσει τη νίκη, αλλά πρώτα πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα χάσει. Γιατί με την ισοπαλία «δεν χάθηκε κι ο κόσμος», ενώ μία ήττα ναι μεν μπορεί να μην φέρει τα πάνω κάτω στη βαθμολογία, αλλά ψυχολογικά θα είναι ένα πλήγμα για τον Ολυμπιακό, θα φέρει κουβέντα για επιλογές, για μεταγραφές κλπ, κλπ.

• Το κύριο ζητούμενο είναι να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός πιο αποφασιστικός από τον ΠΑΟΚ. Διότι, και στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη, το καλοκαίρι στα πλέι οφς, για 0-0 πήγαινε το ματς κι ο Ολυμπιακός θα κρατούσε το αήττητο σε πρωτάθλημα 36 αγωνιστικών κάνοντας ιστορικό ρεκόρ, αλλά στο 89’ κοιμήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» σε μία εξέλιξη στημένη φάσης κι έγινε το 0-1…

• Μην έχετε δε την παραμικρή αμφιβολία ότι στον ΠΑΟΚ ζουν και αναπνέουν για να σπάσουν και το φετινό αήττητο του Ολυμπιακού και μάλιστα να το κάνουν πάλι μέσα στο Καραϊσκακη. Με ισοπαλία απλά θα έχουν να λένε ότι δεν έχουν χάσει φέτος από τον Ολυμπιακό και γενικά δεν έχουν χάσει στο πρωτάθλημα τρία χρόνια μέσα στο Καραϊσκάκη. Με νίκη, όμως, θα έχουν να λένε πολύ περισσότερα.

• Γι΄ αυτό λέω ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι έξυπνος κι αποφασιστικός.

• Τώρα, τι θα κάνει ο Γερμανός διαιτητής Μπριχ δεν ξέρω. Ότι είναι πολύ έμπειρος και κορυφαία σφυρίχτρα, είναι αλήθεια. Ότι, όμως, φέτος έπαιξε τον ΠΑΟΚ στην πιο μεγάλη του νίκη (2-1 την Μπενφίκα στην Τούμπα), ενώ τον Ολυμπιακό σε ήττα του μέσα στο Καραϊσκάκη (0-2 από την Πόρτο) επίσης είναι αλήθεια…Κι είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Κλάτενμπεργκ φέρνει σε ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ διαιτητή που έχει προηγουμένως παίξει σε νικηφόρο αγώνα του ΠΑΟΚ. Διότι κι ο Ιταλός Φάμπρι (στο προ 15νθημέρου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1) είχε παίξει πέρυσι στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 0-1… Ακόμη δε κι ο VAR (Ντάνκερτ) ήταν VAR και στο ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 2-1…

• Δεν ξέρω αν όλα αυτά μαζί είναι καλά για τον Ολυμπιακό. Σίγουρα, όμως, ξέρω ότι ο Μπριχ είναι ένας πολύ σκληρός διαιτητής, που τον θέλει ο φιλοξενούμενος κι όχι ο γηπεδούχος. Αντίθετα με τον Φάμπρι που τις προάλλες στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός έπαιζε έδρα…

Άσχετο: Απόψε περιμένω από τον Σα μία πολύ σοβαρή εμφάνιση. Βλέπετε και στο περσινό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 και στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 τις προάλλες η μπάλα είχε πάει στον σκόρερ Ίνγκασον και στα δύο γκολ από τα δικά του χέρια. Έστω και αν στο φετινό δεν μπορείς να μιλήσεις για ευθύνη, σε σχέση με το περσινό, παραμένει η πραγματικότητα ότι η μπάλα από τα χέρια του πήγε στον σκόρερ του ΠΑΟΚ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*