Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Ο Ολυμπιακός κόντρα στην πιο… ροκ ομάδα κι ο Μαρτίνς για να ξεμπλοκάρει τον Αραμπί

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην πιο… ροκ ομάδα κι ο Μαρτίνς για να ξεμπλοκάρει τον Αραμπί

• Κατ΄ αρχάς και για να είμαστε ρεαλιστές κάθε παιχνίδι φέτος του Ολυμπιακού μπορεί να είναι επικίνδυνο, από την στιγμή που η ομάδα δεν ρολάρει όπως πέρσι. Πόσο δε μάλλον ένα παιχνίδι όπως το αποψινό κόντρα στην πιο…ροκ ομάδα του πρωταθλήματος!

• Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε απόλυτο δίκιο χαρακτηρίζοντας τον Βόλο «απρόβλεπτη» ομάδα. Γιατί πράγματι ο Βόλος είναι μία καλή ομάδα-όπως άλλωστε δείχνει κι η βαθμολογία καθώς ισοβαθμεί στην 5η θέση με τον Αστέρα έχοντας και παιχνίδι λιγότερο-αλλά είναι και μία ομάδα από την οποία μπορείς να δεις τα πάντα!

• Μόνο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, τον είδαμε στη μία να τρώει τέσσερα γκολ στο γήπεδο του από τον ΟΦΗ και μετά να βρίσκεται πίσω στο σκορ 0-3 από τον Απόλλωνα εκτός έδρας και τελικά να ισοφαρίζει σε 3-3 στο 90’, όπως είχε ισοφαρίσει στο 90’ και τον ΠΑΟ τις προάλλες στο ΟΑΚΑ! Είναι αήττητος σε τέσσερα παιχνίδια μακριά από το Βόλο, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες! Είναι μία από τις τρεις πιο…over ομάδες του πρωταθλήματος, έχοντας 12 γκολ ενεργητικό κι άλλα 12 παθητικό! Κάνει πολλά πέναλτι, αλλά και κερδίζει πολλά πέναλτι! Αποβάλλονται δικοί του παίκτες, αποβάλλονται και παίκτες των αντιπάλων του!!! Μπορεί με την ίδια ευκολία να φέρει 0-0 με φουλ άμυνα και με την ίδια ευκολία να μπουν έξι κι εφτά γκολ σε ένα παιχνίδι του!

• Αν δεν είναι ροκ μία τέτοια ομάδα, ποια είναι! Υπό αυτές τις συνθήκες, με τον Ολυμπιακό να προέρχεται από αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ και ταξίδι στη Γαλλία, αλλά και να έχει μπροστά του άλλο παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ από το οποίο θα κριθεί η τύχη του για φέτος στην Ευρώπη, εγώ νομίζω ότι οι ‘ερυθρόλευκοι’ θα πρέπει να είναι πολύ σοβαροί στο παιχνίδι τους, αν δεν θέλουν να υποφέρουν. Μην ξεχνάμε τα δύο περσινά παιχνίδια τους με τον Βόλο: στο Καραϊσκάκη το σκορ ήταν στο εύθραυστο 1-0 έως το 71’ οπότε κι άνοιξε το ματς και πήγε στο 5-0, ενώ στο Βόλο έμεινε στο 0-0…Ο δε Βόλος έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι έχει τον τρόπο του κόντρα στις μεγάλες ομάδες: πέρσι πήρε 0-0 από τον Ολυμπιακό, φέτος πήρε 0-0 από τον ΠΑΟΚ. Πέρσι είχε χάσει 2-3 από την ΑΕΚ στη Ριζούπολη, παίζοντας με παίκτη λιγότερο σε όλο το β΄ ημίχρονο. Και πέρσι και φέτος έφερε ισοπαλίες 1-1 με τον Παναθηναϊκό, μέσα και έξω.

• Ο Βόλος μάλιστα θα παίξει σήμερα για πρώτη φορά μετά από καιρό κομπλέ, αφού δεν έχει καμία απουσία. Κι επιθετικά δεν περνάει καθόλου απαρατήρητος με τον Γουάρντα (που ανήκει στον ΠΑΟΚ κι έχει δύο γκολ και δύο ασίστ στα παιχνίδια του εναντίον του Ολυμπιακού!), με τον εκ των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος Δουβίκα (πέντε γκολ, όσα κι ο Ελ Αραμπί), με τον πολύ καλό τεχνικά Νίκο Μαρτίνες που είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό χωρίς ποτέ να παίξει στον Ολυμπιακό (και πέρσι σκόραρε κι αυτός εναντίον του, παίζοντας με τον Άρη), αλλά και με τον πολύ γρήγορο Περέα, του Παναθηναϊκού. Είναι δε σαφώς πιο επικίνδυνος επιθετικά εκτός έδρας, έχοντας οκτώ γκολ σε τέσσερα ματς, ενώ στο γήπεδο του τέσσερα σε πέντε ματς!

• Απ΄ ότι καταλαβαίνουμε ο Μαρτίνς θέλει να μπει δυνατά ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι και ει δυνατόν να το τελειώσει το ματς από το α΄ ημίχρονο η, τέλος πάντων μέχρι το 60’-όπως είχε καταφέρει να προηγηθεί στο ημίχρονο και με τον ΠΑΟ και με τον Άρη και με τη Μαρσέϊγ. Εξ ου και η πρόθεση του να βάλει δυνατή ενδεκάδα, παρότι έχει μπροστά του τον τελικό με την Πόρτο. Το ρίσκο που παίρνει είναι ότι αν του στραβώσει το ματς, οι παίκτες που θα έχει να φέρει από τον πάγκο για να του κάνουν τη διαφορά θα είναι παίκτες που κατά βάση θέλουν πρώτα αυτοί βοήθεια από την ομάδα, γιατί δεν είναι στα πάνω τους αυτή την στιγμή.

• Γιατί δεν ξεκουράζει τον Ελ Αραμπί, παρότι προέρχεται από κορονοϊό κι έδειξε πολύ κουρασμένος στη Μασσαλία; Νομίζω ότι θέλει να τον βοηθήσει ψυχολογικά. Να του δείξει πόσο τον εμπιστεύεται, αλλά και να του δώσει μία ευκαιρία να ξεμπλοκάρει με την προσδοκία κάποιου γκολ μετά από εφτά παιχνίδια στα οποία έχει μείνει στο μηδέν ο Μαροκινός…Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι ίσως ήταν καλύτερα να έμενε στον πάγκο ο Αραμπί και να έμπαινε στη διάρκεια του παιχνιδιού, φρέσκος για να απειλήσει…

• Διαιτητής είναι ο Θεσσαλονικιός Παπαδόπουλος, που σφύριξε δύο φορές τον Βόλο, πέρσι και φέτος, με άμα λάχει δύο νίκες της θεσσαλικής ομάδας, εντός κι εκτός έδρας!

Άσχετο: ένα μάλλον καλό νέο για τον Ολυμπιακό ενόψει του αγώνα με την Πόρτο. Ο ίσως καλύτερος παίκτης της στο φετινό τσάμπιονς Λιγκ, ο κεντρικός μέσος Σέρτζιο Ολιβέϊρα, είναι στο όριο καρτών. Λογικά ο προπονητής της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσείσάο, δεν θα τον βάλει, αφού με μία ακόμη κίτρινη θα χάσει τον πρώτο αγώνα για τα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*