Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Ο Ολυμπιακός κερδίζει συνεχώς μόνο τον Άρη. Κι άλλες 11 ομάδες!

Ο Ολυμπιακός κερδίζει συνεχώς μόνο τον Άρη. Κι άλλες 11 ομάδες!

• Συγκλονιστικό: ο Ολυμπιακός κέρδισε για 10ο στη σειρά παιχνίδι πρωταθλήματος τον Άρη. Τον Άρη που μέσα στην δεκαετία αρχικά τρεις σεζόν κινδύνευε με υποβιβασμό κι άλλες τέσσερις δεν έπαιζε καν στην Α΄ Εθνική. Κι είναι μία τριετία τώρα που επέστρεψε πράγματι δυνατός.

• Πολύ περίεργο, ο Ολυμπιακός να έχει δέκα νίκες στα δέκα τελευταία παιχνίδια του με τον Άρη. Τόσο περίεργο, που πρέπει να δούμε τι κάνει ο Ολυμπιακός με τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος. Να βγάλουμε συμπέρασμα…

Με τον Παναιτωλικό στα 12 τελευταία παιχνίδια του έχει 12 νίκες

Με τον ΟΦΗ στα έξι τελευταία έχει έξι νίκες (η, αν θέλετε, στα 14 τελευταία έχει 13 νίκες και μία ήττα)

Με τον Ατρόμητο στα πέντε τελευταία έχει πέντε νίκες (η, αν θέλετε στα 12 τελευταία έχει 10 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα)

Με τη Λάρισα στα έξι τελευταία έχει έξι νίκες (η, αν θέλετε στα 12 τελευταία έχει 11 νίκες και μία ήττα)

Με τον Πανιώνιο στα 11 τελευταία παιχνίδια του έχει 10 νίκες και μία ήττα

Με τη Λαμία στα έξι που έχει δώσει στην Α΄ Εθνική έχει έξι νίκες

Με την ΑΕΚ στα έξι τελευταία έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες

Με τον ΠΑΟ στα έξι τελευταία έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες

Με τον Αστέρα στα πέντε τελευταία έχει πέντε νίκες

Με τον Απόλλωνα στα εννιά τελευταία έχει οκτώ νικες και μία ήττα

Με τον ΠΑΣ στα εννιά τελευταία έχει εφτά νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα

• Πάμε παρακάτω: την γκολάρα που έβαλε χθες ο Ολυμπιακός, κάνοντας το 2-0 στο Χαριλάου, μόνο από σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες μπορείς να την δεις!

Μία τόσο καλή αντεπίθεση που εκτυλίχθηκε με κινηματογραφική ταχύτητα. Με τον Σεμέδο να κόβει επίθεση του Άρη με επέμβαση σέντερ μπακ υψηλού επιπέδου και παράλληλα να αποφεύγει ένα αντίπαλο του και να ξεκινάει την κόντρα επίθεση μεταβιβάζοντας σωστά την μπάλα. Τον Μπουχαλάκη, παρότι υπό πίεση, να την περνάει με τη μία στον Ελ Αραμπί κι αυτός επίσης με μία επαφή στον Φορτούνη, που σηκώνοντας το κεφάλι είδε τον Μπουχαλάκη απέναντι, να έχει κάνει κούρσα 61 μέτρων παρακαλώ. Κι αυτός, υποδεχόμενος την μπάλα να την κοντρολάρει άψογα και να κάνει το ζυγισμένο άπιαστο σουτ.

Μιλάμε για την τέλεια αντεπίθεση! Με τρεις παίκτες του Ολυμπιακού (Ελ Αραμπί, Λοβέρα, Μπουχαλάκη) να έχουν πατήσει περιοχή του Άρη την στιγμή της σέντρας του Φορτούνη. Προσέξτε δε ότι οι παίκτες του Άρη είχαν κάνει πολύ καλή επιστροφή. Δεν πιάστηκαν στον ύπνο. Πέντε ήταν απέναντι στους συνολικά τέσσερις του Ολυμπιακού κι άλλοι δύο κυνηγούσαν από πίσω την φάση.

• Εξίσου σημαντικό; Δεν ήταν κάτι μεμονωμένο αυτή η αντεπίθεση. Στο 16’ έγινε πάλι το ίδιο. Αυτή τη φορά την ξεκίνησε την κόντρα επίθεση ο Λοβέρα από πίσω, σε θέση σχεδόν αριστερού μπακ, δίνοντας με τη μία στον Φορτούνη. Αυτός ξανά με τη μία στον Ελ Αραμπί κι εκείνος με αριστουργηματική πάσα πάλι στον Φορτούνη, που στο μεταξύ είχε τρέξει 59 μέτρα (όπως είχε τρέξει 61 μέτρα ο Μπουχαλάκης στο γκολ)! Η ατυχία είναι ότι ενώ ο Φόρτου μαεστρικά απέφυγε τους αμυνόμενους του Άρη, αστόχησε ελάχιστα στο πλασέ του. Ατυχία γιατί πραγματικά να κάνει μία ομάδα δύο γκολ με τέτοιες αντεπιθέσεις σε ένα παιχνίδι απαιτήσεων, όπως ένα ματς κορυφής στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα ήταν πραγματικά για σεμινάριο.

• Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι όταν έγινε το 2-0 και φάνηκε να κλειδώνει το τρίποντο, ο Ολυμπιακός έχασε τη συγκέντρωση του και δεν σκότωσε το ματς με ένα τρίτο γκολ, ενώ είχε κάθε δυνατότητα να το κάνει. Και δη τον ίδιο τρόπο, με άψογες αντεπιθέσεις.

Στο 64’ από κόρνερ του Άρη, ο Φορτούνης πήρε την κεφαλιά στο ύψος της περιοχής του Σα, ο Μασούρας υποδειγματικά έβγαλε με το στήθος στον Ελ Αραμπί κι αυτός έξοχα στον Εμβιλά, που ξεχύθηκε από θέση έξω αριστερά! Ο Εμβιλά την κατάλληλη στιγμή την πέρασε στην απέναντι μεριά, στον Μασούρα, που ο ίδιος είχε ξεκινήσει τη φάση κι ο ίδιος την είχε ακολουθήσει ως το τέλος. Ο Μασούρας, όμως, ηταν που δεν έκανε και την σωστή τελική επιλογή, αφού προτίμησε να σουτάρει και δη από αρκετά μακριά, έξω από την περιοχή, με αντίπαλο μπροστά του, με συνέπεια να μπλοκάρει αυτός το σουτ που επιχείρησε.

Και μόλις δύο λεπτά αργότερα, στο 66’, ήταν ο Καμαρά που ξεκίνησε άλλη έξοχη αντεπίθεση, με την πάσα του στον Ελ Αραμπί. Μόνο που αυτή τη φορά ο Μαροκινός έκανε κακή πάσα δεξιά του στον Μασούρα, που είχε αντίπαλο κοντά του και τον μάρκαρε, ενώ αριστερά του ο Φορτούνης έφευγε μόνος του.

• Σε αυτές τις δύο κόντρα επιθέσεις, ο Ολυμπιακός έπρεπε να ψάξει και να βρει το 3-0. Έτσι κάνουν οι πολύ δυνατές ομάδες. Τελειώνουν το παιχνίδι από το 65΄ κι ο προπονητής στη συνέχεια βγάζει έξω τον Φορτούνη, τον Ελ Αραμπί και τον Εμβιλά και τον Καμαρά για να τους δώσει ανάσες ενόψει του μεγάλου ευρωπαϊκού αγώνα με τη Μαρσέϊγ…Αντ΄ αυτού, είδαμε τον 0λυμπιακό να τρώει ο ίδιος γκολ στο 74’ και να κρατάει ζωντανό τον Άρη στο παιχνίδι για τα 20 τελευταία λεπτά, ρισκάροντας μία πιθανή ισοφάριση κι όχι μόνο την απώλεια της νίκης, αλλά και την δεδομένη τεράστια γκρίνια που θα έβγαζε ένα 2-2 από το υπέρ του 2-0…

• Τέλος πάντων, φαντάζομαι προσέξατε ότι ένας παίκτης ήταν μέσα σε όλες τις αντεπιθέσεις, αυτός ήταν το κλειδί, ο Ελ Αραμπί! Μάστερ και στην κόντρα επίθεση ο γκολτζής του Ολυμπιακού! Και με στενοχώρησε που δεν σκόραρε χθες σε μία από τις δύο φάσεις που είχε, γιατί θα ήταν πολύ σπουδαίο στην επιστροφή του από τον κορονοϊό να έβρισκε και δίκτυα μετά από αρκετά παιχνίδια. Και μπορούσε να το κάνει το γκολ, ίσως πιο εύκολα στο α΄ ημίχρονο, όταν τέλειωσε τη φάση με πλασέ (αλλά την μπάλα πάνω στον Σιαμπάνη), παρά στο β΄ όταν έκανε εκείνη την κανονιά που έφυγε πράγματι λίγο άουτ. Μόνο αυτό, ένα γκολ, έλειψε χθες από τον Αραμπί, που γύρισε και έδωσε στον Ολυμπιακό άλλη οντότητα επιθετικά, σε αυτά τα 70-75 περίπου λεπτά που άντεξε.

Άσχετο: Ναι βρε, ο…Σιαμπάνης φταίει για τα γκολ του Μπουχαλάκη. Όχι ο δεξιός μπακ Σούντγκρεν που τον έχασε και στο 1-0 και στο 2-0! Και ναι, ο Ολυμπιακός την είχε τόσο σίγουρη τη νίκη με τον Άρη που έκανε…μηδενικό ροτέϊσον, ενώ την Τρίτη παίζει με τη Μαρσέϊγ την φετινή ευρωπαϊκή πορεία του…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*