Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Ο Ολυμπιακός έχει κίνητρο, να πάει Νο 1 από Νο 2 στην Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός έχει κίνητρο, να πάει Νο 1 από Νο 2 στην Ευρώπη!

• Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ακόμη κίνητρα στο φινάλε του πρωταθλήματος. Και τόσες άλλες ομάδες στην Ευρώπη έχουν ήδη πάρει το πρωτάθλημα, τι σημαίνει, ότι δεν έχουν κίνητρα;

• Ο Ολυμπιακός ήδη στα πλέι οφς έχει πάρει σχεδόν όλα τα παιχνίδια του, έχοντας πέντε νίκες στις έξι αγωνιστικές. Και θα κτυπήσει τη νίκη και στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια του, με την εξτρά δυσκολία ότι τα τρία θα είναι εκτός έδρας (με Άρη, Αστέρα, ΠΑΟ) και μόνο το ένα στο Καραϊσκάκη (με τον ΠΑΟΚ, οπότε και θα γίνει η απονομή για την κατάκτηση του τίτλου).

• Βεβαίως, απολύτως ορθά ο Πέδρο Μαρτίνς δίνει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες-αν δεν τους δοθούν και τώρα, πότε; Προσωπικά θα προτιμούσα να έβλεπα π.χ. τον Σουρλή δίπλα σε ένα βασικό χαφ. Η, τον Κάιπερς να έχει πίσω του δύο βασικούς εξτρέμ κλπ, κλπ, ωστόσο ο προπονητής έχει το δικό του σκεπτικό, το οποίο πλέον έχουμε μάθει εδώ και μία τριετία και προτιμάει συνήθως να βάζει μαζί όσους έχουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής.

• Πέρυσι, στα πλέι οφς ο Ολυμπιακός είχε οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Θεωρώ ότι κάπως έτσι θα κινηθεί και φέτος, αλλά εξίσου βασικό φυσικά είναι να εμφανιστεί η ομάδα πανέτοιμη σε 16 ημέρες στον τελικό του κυπέλλου, που δεν είναι…μακριά.

• Επειδή μιλάμε, όμως, για κίνητρα. Να ένα ωραίο κίνητρο: να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα με τη μεγαλύτερη διαφορά βαθμών από το δεύτερο σε όλη την Ευρώπη! Ήδη, αυτή την στιγμή είναι στη δεύτερη θέση της σχετικής άτυπης κατάταξης των 15 πρώτων ομάδων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων! Γιατί να μην γίνει πρώτος! Ας τη δούμε την κατάταξη…

Γιάνγκ Μπόϊς είναι στο +25 στην Ελβετία

Ολυμπιακός είναι στο +24 στην Ελλάδα

Μπούντουκνοστ είναι στο +24 στο Μαυροβούνιο

Ρέιντζερς είναι στο +23 στη Σκοτία

Ερυθρός Αστέρας είναι στο +22 στη Σερβία

Φέρεντσβαρος είναι στο +20 στην Ουγγαρία

Μπόντο Γκλιμτ τερμάτισε στο +19 στη Νορβηγία

Σλάβια Πράγας είναι στο +16 στην Τσεχία

Φλόρα είναι στο +16 στην Εσθονία

Άγιαξ είναι στο +14 στην Ολλανδία

Σκέντζια είναι στο +14 στα Σκόπια

Ίντερ είναι στο +13 στην Ιταλία

Μάντσεστερ Σίτι είναι στο +13 στην Αγγλία

Ντινάμο Κιέβου είναι στο +13 στην Ουκρανία

Σέριφ είναι στο +13 στη Μολδαβία

Άσχετο: η Μάντσεστερ Σίτι (την οποία είχε αντιμετωπίσει ο πρωταθλητής Ελλάδας στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης το φθινόπωρο) πέρασε λοιπόν χθες στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολυμπιακός: έχει κίνητρο, να πάει Νο 1 από Νο 2 στην Ευρώπη

Άντε να περάσει και η Ρεάλ απόψε, να μην έχει άγχος ο Ολυμπιακός για το αν θα ξεκινήσει α΄ η, β’ προκριματικό στο Τσάμπιονς Λιγκ και πότε θα αρχίσει προετοιμασία. Βέβαια, η Σίτι ήταν φαβορί, αφού είχε κερδίσει 2-1 μέσα στο Παρίσι την Παρί, ενώ η Τσέλσι είχε πάρει 1-1 από τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη. Δεν είναι το ίδιο πράγμα, για να είμαστε ρεαλιστές…Να δούμε κι αν η ΟΥΕΦΑ ευλογήσει φέτος να πάνε στους δύο τελικούς, του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, τέσσερις αγγλικές ομάδες (Σίτι-Τσέλσι και Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ!), σε μία εποχή που οι Άγγλοι έκαναν πρώτοι το βήμα και έφυγαν από την κλειστή ευρωπαϊκή Λίγκα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*