Home / Tennis / Ο ΟΗΕ «έκοψε» τη Σαράποβα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση της

Ο ΟΗΕ «έκοψε» τη Σαράποβα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση της

Ήταν πρέσβειρα καλής θέλησης

Αθήνα
Οι επιπτώσεις από την παραδοχή της Μαρίας Σαράποβα, ότι στο αυστραλιανό όπεν απέτυχε να περάσει με επιτυχία το αντιντόπινγκ κοντρόλ, συνεχίζονται και μάλιστα σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Η Ρωσίδα τενίστρια ήταν από το 2007 πρέσβειρα καλής θέλησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μια ιδιότητα που ο ΟΗΕ αποφάσισε να της αφαιρέσει, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστική αυτό το ζήτημα.

Η Σαράποβα είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον της και τις ενέργειές της ως πρέσβειρα στην τραγωδία των θυμάτων της πυρηνικής καταστροφής στο Τσέρνομπιλ το 1986, την εποχή δηλαδή της Σοβιετικής Ένωσης, και τις επιπτώσεις που είχε αυτή η τραγωδία και οι οποίες φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ που ανακοίνωσε την παύση της Σαράποβα από τον ρόλο της και την παύση των μελλοντικών δραστηριοτήτων της που είχαν προγραμματιστεί, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του Οργανισμού για το έργο της Ρωσίδας, ειδικά στο θέμα του Τσέρνομπιλ, πρόσθεσε όμως πως “τα τελευταία γεγονότα μας ανάγκασαν να την παύσουμε από τη θέση της, μέχρι να υπάρξει οριστική ανακοίνωση της έρευνας”.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*