Home / Μπάσκετ / Ο Μπλακ για πέμπτος ψηλός, είναι πολυτέλεια

Ο Μπλακ για πέμπτος ψηλός, είναι πολυτέλεια

Η τέταρτη προσθήκη του Ολυμπιακού για την φετινή μεταγραφική περίοδο, είναι αλήθεια πως εξέπληξε κόσμο. Όχι γιατί δεν έχει την δυνατότητα ως κλαμπ να αποκτά παίκτες σαν τον Ταρίκ Μπλακ. Το αντίθετο μάλιστα. Έχει φτιάξει ξανά έτσι το όνομά του, που μπορεί να προσελκύει πολλούς παίκτες του αντίστοιχου διαμετρήματος. Πόσο μάλλον τον Αμερικανό σέντερ, ο οποίος ψάχνει πλέον την αναγέννηση της καριέρας του, για να επιστρέψει στον σημαντικό ρόλο που είχε μέχρι το 2021 και για τρία συναπτά έτη στην Ευρωλίγκα με Μακάμπι και Ζενίτ.

Εξέπληξε γιατί λίγοι περίμεναν πως θα προσθέσει για πέμπτο ψηλό έναν αθλητή από το… πάνω ράφι, που πριν από έναν χρόνο και πριν επιλέξει, λανθασμένα όπως αποδείχθηκε, την επιστροφή του στο ΝΒΑ, κόστιζε περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια. Τα δύο αρχικά πλάνα είχαν ως στόχο τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ή έναν συμπληρωματικό ξένο παίκτη με προοπτική μέλλοντος, όμως όταν σου παρουσιάζεται η ευκαιρία να έχεις πίσω από Φαλ, Μπόλομποϊ, Βεζένκοβ και Πίτερς στην φροντ λάιν σου τον Ταρίκ Μπλακ και μάλιστα σε απόλυτα φυσιολογική τιμή, δεν λες όχι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, από την στιγμή που για διάφορους, και σε μεγάλο βαθμό ανεξήγητους, από την πλευρά του Αντετοκούνμπο, λόγους, δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια να υπάρχει στο ρόστερ ισορροπία με έξι ξένους και έξι Έλληνες, πήγε στην λύση του Μπλακ.

Ο οποίος είναι έμπειρος και σίγουρη λύση, παρότι πέρυσι μετά το πέρασμά του από την αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ, έβγαλε το ψωμί του στην τουρκική Μπαχτσέσεχιρ. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», γνωρίζει καλά πως θα χρειαστεί δουλειά για να φτάσει ο Αμερικανός σέντερ στην κατάσταση που ήταν, όμως έχει όλες τις προϋποθέσεις. Είναι ακόμα σκάρτα 31, θα κάνει κανονικά προετοιμασία και έχει την ποιότητα να αντεπεξέλθει. Τα αθλητικά του προσόντα μπορούν να κουμπώσουν άψογα και να συμπληρώσουν τους Φαλ και Μπόλομποϊ στο «5», ενώ η παρουσία του, δίνει την ευχέρεια στον πρώην παίκτη της ΤΣΣΚΑ να παίζει και στο «4», οπότε ένας εκ των Βεζένκοβ και Πίτερς να βοηθάει και στο «3».

Το ρόστερ έγινε αυτόματα πιο «γεμάτο» και πολυσυλλεκτικό, με έναν παίκτη ο οποίος κάνει εξαιρετικά σκριν, είναι δυνατός, προσφέρει μία έξτρα λύση στα γκαρντ για πικ εν ρολ παιχνίδι, έχει καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι και είναι συνεπής αμυντικός, έχοντας μάθει αρκετά καλά την τακτική από δύο εξαιρετικούς προπονητές που είχε στην Ευρώπη, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τον Τσάβι Πασκουάλ. Στο ένας εναντίον ενός δεν σπρώχνεται εύκολα, έχει καλές τοποθετήσεις στο ποστ, ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα που αγγίζει το 70% και όταν παραμένει συγκεντρωμένος είναι μια πολύτιμη λύση. Θυμίζω πως ξεκινάει ως πέμπτος ψηλός στο rotation, αλλά έχει όλες τις προοπτικές να μην λογίζεται ως τέτοιος μέσα στην σεζόν, αρκεί να φτάσει ξανά στο επίπεδο που ήταν, ή έστω σε ένα μέρος του.

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε μεθοδικά και σε αυτή την περίπτωση μετά τους Μπόλομποϊ, Κάναν και Πίτερς και πρόσθεσε στην φαρέτρα του έναν πολύ καλό παίκτη ο οποίος γνωρίζει καλά την διοργάνωση. Μοναδικό… ψεγάδι είναι ότι θα είναι ο έβδομος ξένος, κάτι που περιορίζει τις επιλογές στο ελληνικό πρωτάθλημα, που ας ευχηθούμε τουλάχιστον να φύγει από την αρτηριοσκλήρυνση των συγκεκριμένων αλλαγών ξένων παικτών ανά γύρο και να έχουν επιτέλους την ευχέρεια οι προπονητές να χρησιμοποιούν έξι ξένους εναλλάξ. Ο Μπλακ είναι μία εξαιρετική λύση στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα, έρχεται από κανονική σεζόν, δεν είναι στοίχημα τύπου Εϊσι και είναι ένας ακόμα παίκτης ποιότητας και ταιριαστός στο πλάνο του. Και αυτό είναι το σπουδαιότερο απ’ όλα.

Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός πλέον θα πρέπει να κοιτάξει να φτιάξει το μέλλον του στον ελληνικό κορμό και να πάρει το ρίσκο στηρίζοντας παίκτες όπως οι Τανούλης και Νετζήπογλου, που δείχνουν πως έχουν την προοπτική να παίξουν σε υψηλό επίπεδο αν δουλέψουν σκληρά. Αν όχι από φέτος, να κάνει τις κινήσεις του και να τους παρακολουθεί για την νέα σεζόν. Διότι οι Έλληνες… στερεύουν.


Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*