Home / Ποδόσφαιρο / Bundesliga / «Ο Μπλάτερ δεν εξαιρείται από τους κανόνες» τονίζει η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA

«Ο Μπλάτερ δεν εξαιρείται από τους κανόνες» τονίζει η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA

Αθήνα
Η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA απέρριψε τον ισχυρισμό του τιμωρημένου και απερχόμενου προέδρου της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ, ότι δεν υπόκειται στους κανόνες της και πως μόνο το κογκρέσο μπορεί να τον αποκλείσει από τον ρόλο του ως επικεφαλής του οργανισμού.

Ο Ελβετός παράγοντας έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό 90 ημερών μαζί με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ενώ βρίσκονται στο «στόχαστρο» έρευνας που διεξάγει η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA και ενδέχεται να τους επιβληθούν πολύ μεγαλύτερες ποινές, όταν ανακοινωθεί η τελική ετυμηγορία στην υπόθεση, πιθανότατα τον Δεκέμβριο.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε την Τετάρτη στην ελβετική τηλεόραση, ο Μπλάτερ σύγκρινε τον εαυτό του με έναν επικεφαλής κράτους, ο οποίος μπορεί να απομακρυνθεί μόνο από τη βουλή.

Είπε ότι εξαρτάται από το κογκρέσο της FIFA, το οποίο συγκροτούν οι 209 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της που έχουν από μια ψήφο έκαστη, να τον απομακρύνει από τη θέση του.

Όμως, ο εκπρόσωπος Τύπου της επιτροπής δεοντολογίας της FIFA, Αντρέας Μπάντελ, δήλωσε με νόημα στο πρακτορείο «Reuters»: «Ο κώδικας δεοντολογίας της FIFA ισχύει για όποιον ασχολείται με το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο και δεν υπάρχει καμία απολύτως εξαίρεση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*