Home / Άλλα Σπόρ / Ο Μπίγιατς του Ολυμπιακού έδωσε «αέρα» στην Κροατία για την πρωτιά στον όμιλο

Ο Μπίγιατς του Ολυμπιακού έδωσε «αέρα» στην Κροατία για την πρωτιά στον όμιλο

Η Κροατία απέκτησε προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Β΄ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ανδρών, στον οποίο μετέχει και η εθνική Ελλάδας. Στην “Spaladium Arena” του Σπλιτ, οι οικοδεσπότες βρέθηκαν να χάνουν 4-2 από τη Γαλλία στις αρχές της δεύτερης περιόδου, αλλά όταν ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Μάρκο Μπίγιατς, ανέβασε την απόδοσή του, η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία, έφτασαν άνετα στη νίκη με 13-7 και πλέον χρειάζονται μία ισοπαλία απέναντι στην εθνική, την Παρασκευή 2/9 (21:30), για να “σφραγίσουν” την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορεί ακόμη να πάρει την πρώτη θέση, εφόσον νικήσει τους “χρβάτσκι”. Αν φέρει ισοπαλία, θα τερματίσει δεύτερο και θα πάει σε χιαστί αγώνα με το Ισραήλ και στη συνέχεια σε προημιτελικό με την Ισπανία. Αν η εθνική ηττηθεί την Παρασκευή, θα ισοβαθμήσει με τη Γαλλία και η δεύτερη θέση και κριθεί στη συνολική διαφορά τερμάτων (όπου η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έχει προβάδισμα, χάρη στο σημερινό +19 επί της Μάλτας, την οποία οι “τρικολόρ” αντιμετωπίζουν νωρίτερα την Παρασκευή).

Στο μεγάλο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής, η Ουγγαρία διέσυρε τη Σερβία με 16-7 και έδειξε ότι, παρά τις απουσίες των Βάργκα και Βάμος, είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει στη διοργάνωση, σε αντίθεση με τους ελλιπέστατους “πλάβι”. Η Ολλανδία παραλίγο να κάνει την έκπληξη απέναντι στην πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία, λυγίζοντας τελικά στις λεπτομέρειες (11-10).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*