Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Ο Μανόλο τεντώνει το σχοινί και η ΑΕΚ είναι έτοιμη να πέσει

Ο Μανόλο τεντώνει το σχοινί και η ΑΕΚ είναι έτοιμη να πέσει

Θεωρώ πως πολλοί περίμεναν ίσως με την ανακοίνωση της ενδεκάδας και την δημοσιοποίηση του στα σόσιαλ μίντια της Ένωσης, θα υπήρχε κάποιο λάθος στο γράφημα. Απέναντι σε έναν δεξιό μπακ, που είναι ίσως ο πιο αδύναμος των μεγάλων στο φετινό πρωτάθλημα, ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να ρίξει στην μεριά του τον Ολιβέιρα. Η ΑΕΚ μόλις στο 3ο λεπτό έχει δεχτεί ένα πανομοιότυπο γκολ, με τον Σβάρνα να χάνει πάλι την πρώτη κεφαλιά στην διεκδίκηση και αυτή να φτάνει στον Ζίβκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι. Το σκηνικό για ένα ακόμα μαύρο βράδυ, έχει στηθεί από νωρίς.

Η ΑΕΚ είναι μπλοκαρισμένη από τα άκρα. Έχει πάει να παίξει ο Πορτογάλος φορ αριστερά, φαίνεται να παίρνει περισσότερο χώρο ο Λόπες. Από δεξιά, ο Γκαρσία αυτή τη φορά, έχοντας τον Μπακάκη πίσω του. Ο ΠΑΟΚ έχει διαβάσει εξαιρετικά σε αυτή την περίπτωση και ντουμπλάρει με τους ακραίους του να αλλάζουν συχνά πλευρές και να φροντίζουν πάντα να καλύπτουν τα άκρα. Η Ένωση κάνει το πρώτο της σουτ με τον Ολιβέιρα στο 42’ και αυτό φυσικά δείχνει την περιορισμένη δυνατότητα της, να δημιουργήσει απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Ο Μάνταλος παίρνει γρήγορα την μπάλα και περνάει τη μοναδική κάθετη στο παιχνίδι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Από τη στιγμή που ο Μανόλο αρνήθηκε να ξετυλίξει το δώρο αυτό, ξεκινώντας χωρίς αλλαγή την επανάληψη, έρχεται σε 16 δεύτερα από επτά επαφές το 2-1. Η ΑΕΚ αργεί πάρα πολύ ν’ αντιδράσει από τον πάγκο και η ΑΕΚ παρότι έχει την μπάλα στα πόδια της, δεν μπορεί να βγάλει μόνον μια ευκαιρία από προσωπική ενέργεια του Ανσαριφάρντ στο 51’ . Από εκεί και μετά ο Σάκχοφ μπαίνει στη θέση του κακού Σιμάνσκι, αν και θα μπορούσε να βγει από το ματς ο Κρίστιτσιτς και ο ΠΑΟΚ, έχοντας χώρο προσπαθώντας να βρει το γκολ που θα του κλείδωνε τη νίκη στην κόντρα. Είχε 3-4 καλές στιγμές να το κάνει, το έπραξε στο τέλος. Η ΑΕΚ παραμένει η μόνη ομάδα, που δεν έχει κερδίσει τον φετινό ΠΑΟΚ σε τρία παιχνίδια και αυτό τα λέει όλα.

Η επιλογή του Αλμπάνη να περάσει στο ματς στο 68’ και πολύ περισσότερο των Ντατσένκο και Κοσίδη στο 81’, με αποτέλεσμα να μην μπει καν στο ματς ο Τάνκοβιτς, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ και ατάκες όπως «Η ομάδα από το κέντρο και μπροστά δεν μπορεί να κάνει παραπάνω» και η απάντηση για τα δύο γκολ στις αρχές των ημιχρόνων«Είναι… τακτική αυτό!» , θεωρώ πως αποτελούν τα πιο τρανά δείγματα, μαζί τις δηλώσεις για καλοκαιρινή ενίσχυση, ακριβώς παραμονή του αγώνα της Τούμπας, αποδεικνύουν πως ο Μανόλο μπορεί όχι επειδή τα έχει χάσει, αλλά ακριβώς επειδή αυτό θέλει να πράξει με δεικτικό τρόπο, τεντώνει το σκοινί με τη διοίκηση.

Σε αυτή την κατάσταση, εκείνη που την πλήρωσε σίγουρα γιατί δεν ενισχύθηκε όσο μπορούσε, το χειμώνα σε θέσεις που υπήρχε προφανές πρόβλημα είναι η ίδια η ομάδα. Στα δικά μου μάτια ο διοικητής της Ένωσης, απλώς βρήκε έναν προπονητή που και ο ίδιος μέσα του ξέρει πως δεν έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει, αλλά έχει έρεισμα σε κομμάτι του κόσμου. Αυτό που μένει να μάθουμε και φαίνεται πως δεν αποκλείεται να αποδειχτεί, είναι αν ο Μανόλο επέστρεψε για να πάρει ίσως ρεβάνς και ν’ αποχωρήσει αναδεικνύοντας το ποιο πραγματικά είναι το πρόβλημα, έστω και αν χρειαστεί και πάλι να αποχωρήσει άδοξα, αλλά βάζοντας κάποια πράγματα στη θέση τους, όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος και για το παρελθόν.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*