Home / Ομάδες / Ο Λιονέλ Μέσι ο πιο ακριβοπληρωμένος στον κόσμο

Ο Λιονέλ Μέσι ο πιο ακριβοπληρωμένος στον κόσμο

Σύμφωνα με το «France Football»

Aθήνα

Ο Λιονέλ Μέσι δεν «σαρώνει» μόνο κάθε ρεκόρ σε επίπεδο αγωνιστικό και ατομικής διάκρισης, αλλά μπορεί να υπερηφανεύεται ότι παραμένει και ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα κερδίζει το αστρονομικό ποσό των 74 εκατ. ευρώ το χρόνο (!), όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού «France Football».

Τον ακολουθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος κερδίζει το χρόνο …μόλις 67.5 εκατ. ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας είναι ο Βραζιλιάνος σταρ της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ, με 43.5 εκατ. ευρώ, να μπαίνουν στον τραπεζικό λογαριασμό του το 2015. Το συνολικό κέρδος βγαίνει από τους μισθούς μαζί με τους φόρους, τα μπόνους και τα διαφημιστικά συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Όσον αφορά τις ομάδες, η Παρί Σεν Ζερμέν έχει 14 παίκτες στην πρώτη 20αδα, με τον Άνχελ Ντι Μαρία να βρίσκεται στην πρώτη θέση των παικτών που αγωνίζονται στο γαλλικό πρωτάθλημα με 24 εκ. ευρώ. Ο Αργεντινός εξτρέμ παραμένει πιο πάνω από τους συμπαίκτες του Τιάγκο Σίλβα και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Ζοσέ Μουρίνιο βρίσκεται στην πρώτη θέση με τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές με 24 εκ. ευρώ, παρότι απολύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από την Τσέλσι.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*