Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο Λέτο κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟ, 1-0 τον Πανιώνιο

Ο Λέτο κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟ, 1-0 τον Πανιώνιο

Στα play off της Σούπερ Λίγκα…

Αθήνα
Ο Σεμπάστιαν Λέτο κράτησε «όρθιο» τον Παναθηναϊκό στη μάχη για την έξοδο στο Champions League, καθώς με το γκολ που πέτυχε στο 78΄ οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και θα τα παίξουν όλα για όλα στο φινάλε των play offs μέσα στην Τούμπα.

Απόντος του τιμωρημένου, Μάρκους Μπεργκ η επίθεση του «τριφυλλιού» ήταν «γυμνή» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο, ο Αργεντινός άσσος βρέθηκε στη σωστή θέση λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης και νίκησε τον Γιαννιώτη.

Με βάση την εικόνα του ματς και τις φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά στις δύο εστίες, ο Παναθηναϊκός πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς κι εξακολουθεί να ελπίζει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του μίνι πρωταθλήματος της Super League, μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί έχασε ο Πανιώνιος στο 3΄, μετά το τραγικό λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού. Ο Μολέδο, όμως, ως «από μηχανής θεός» έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή μετά το πλασέ του Χαλκιαδάκη.

Η «απάντηση» των «πρασίνων» ήταν άμεση και συγκεκριμένα στο 4΄ οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, αρχικά με τον Γιαννιώτη να προλαβαίνει τον Αμπέντ και στη συνέχεια το σουτ του Λέτο απομάκρυναν οι αμυντικοί των «κυανέρυθρων» ενώ η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Από το 10ο λεπτό και μετά οι γηπεδούχοι ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του αγώνα κι άρχισαν να πιέζουν την εστία του Πανιωνίου, χωρίς, όμως, να δημιουργούν τις μεγάλες φάσεις στα καρέ του Γιαννιώτη.

Το βολέ του Αμπέντ στο 20΄ απόκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Πανιωνίου, ακολούθησε ένα ακόμη από τον Πέτριτς μέσα από την περιοχή, ενώ στο 43΄ μετά τη γυριστή κεφαλιά του Εβαντζελίστα ο Πέτριτς δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα στην τελευταία καλή στιγμή για το «τριφύλλι» στο πρώτο 45λεπτο. Πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο ο Πανιώνιος διατήρησε σχετικά άνετα ανέπαφη την εστία του στο διάστημα αυτό.

Η ομάδα του Ουζουνίδη προσπάθησε να βγει δύο-τρεις φορές απειλητικά στην αντεπίθεση κι εκτός από την φάση του 3ου λεπτού με τον Χαλκιαδάκη, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου απείλησε και πάλι με τον Μπαργκάν που πρόλαβε να «τσιμπήσει» τη μπάλα από τον Κουτρουμπή, πέρασε και τον Στιλ που είχε κάνει έξοδο, αλλά και πάλι ο Μολέδο (σε ένα ακόμη ματς ήταν απροσπέλαστος) «καθάρισε» για τους «πράσινους».

Με μία τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Στο 50΄ από σέντρα του Πέτριτς ο Λέτο εντελώς αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή αστόχησε απελπιστικά με κεφαλιά. Η ώρα περνούσε και παρά την πίεση που ασκούσε η ομάδα του Στραματσόνι το γκολ δεν ερχόταν. Ο Λέτο κουράστηκε μετά το 60΄, Πέτριτς και Βλαχοδήμος δεν είχαν αγωνιστικό ρυθμό, ο Αμπέντ ήταν εκτός αγώνα και μοιραία ο Παναθηναϊκός ήταν «κομμένος στα δύο».

Η κλάση του Λέτο, όμως, «μίλησε» γι΄ άλλη μια φορά. Σε ρόλο… Μάρκους Μπεργκ, ο Αργεντινός βρέθηκε εκεί που έπρεπε στο 78΄ μετά το κακό σουτ του Χουχούμη και με πλασέ «έγραψε» το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Λέτο – Ρισβάνης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι):
Στιλ, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Λέτο, Αμπέντ (73΄ Μπουμάλ), Ζέκα, Μαρινάκης (63΄ Μέστο), Μολέδο, Πέτριτς, Βλαχοδήμος (59΄ Κλωναρίδης), Εβαντζελίστα

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης):
Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Κόρμπος, Χαλκιαδάκης, Μπαργκάν (74΄ Αργυρόπουλος), Μασούρας, Σιώπης (82΄ Βιγιάλμπα), Βλάχος, Ρισβάνης (42΄λ.τ. Πατσατζόγλου), Καθάριος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*