Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Ο καλός αλλά όχι αρκετά καλός Κάιπερς και ο… άγιος που θέλει φοβέρα!

Ο καλός αλλά όχι αρκετά καλός Κάιπερς και ο… άγιος που θέλει φοβέρα!

· Είναι αλήθεια ότι ο Κάιπερς σχεδόν όλες τις φορές έχει πάρει την ευκαιρία από τον Μαρτίνς, το έχει παλέψει, πολύ. Και το ίδιο έκανε και την Τετάρτη με τον Άρη στο Χαριλάου.

· Με τη διαφορά ότι κι ο ίδιος ο Βέλγος κυνηγός πρέπει να καταλάβει ότι για να στεριώσει ένας επιθετικός στον Ολυμπιακό, θα πρέπει να κάνει τη διαφορά όσο το δυνατόν πιο συχνά. Και διαφορά για τον επιθετικό σημαίνει βάζω γκολ η, φτιάχνω γκολ η, τέλος πάντων βοηθάω στο να γίνει επίθεση για γκολ.

· Ο Κάιπερς λοιπόν έχει φέτος 14 παιχνίδια, εκ των οποίων τα εφτά έπαιξε βασικός, με πολύ χρόνο συμμετοχής, και στα άλλα εφτά μπήκε αλλαγή, κατά βάση με ολιγόλεπτες συμμετοχές. Η εικόνα του ήταν καλή-το ερώτημα που προκύπτει, όμως: ήταν αρκετή;…

· Ο απολογισμός λέει δύο γκολ, με κεφαλιές. Το ένα ήταν το πέμπτο, στο 6-0 του πρωταθλήματος στη Λαμία και το άλλο ήταν το δεύτερο στο 3-0 επί του Παναιτωλικού στη ρεβάνς του επίσης 3-0 του Αγρινίου για το Κύπελλο. Κοινώς, ήταν γκολ που δεν τα λες και…σημαντικά. Ο απολογισμός λέει και δύο ασίστ, σε παιχνίδια Κυπέλλου, το ένα πάλι στο 3-0 με τον Παναιτωλικό και το άλλο, σαφώς πιο σημαντικό, στο 2-1 επί του Άρη στο Καραϊσκάκη, όταν είχε περάσει μία πολύ ωραία πάσα στον Χασάν.

· Λίγα δεν είναι, δεν είναι όμως και πολλά, τα δύο γκολ κι οι δύο ασίστ όταν μιλάμε για τον τρίτο σέντερ φορ του Ολυμπιακού. Μπορώ να θυμηθώ τουλάχιστον τρεις-τέσσερις πραγματικά καλές τελικές ακόμη από πλευράς Κάιπερς. Φυσικά το σουτ στο δοκάρι την Τετάρτη στο Χαριλάου από την κάθετη πάσα του Εμβιλά…Μία κεφαλιά φαρμάκι με τον Άρη στο 2-1 του Κυπέλλου ελάχιστα άουτ σε ένα φάουλ του Φορτούνη…Ένα πολύ καλό σουτ στο 1-0 με τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη τις προάλλες, με τον γκολκίπερ της Τρίπολης να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ…Ένα εναέριο λίγο άστοχο σουτ με τον Άρη στο Χαριλάου για το Κύπελλο, στο 1-1, από καλοζυγισμένη σέντρα του Μασούρα…

· Μιλάμε για τέσσερις πραγματικά καλές τελικές από τις οποίες εύκολα θα μπορούσαν να προκύψουν τέσσερα γκολ. Και τώρα θα λέγαμε ότι ο Κάιπερς έχει έξι γκολ και μία ασίστ, ενώ είχε μεγάλη συνεισφορά και στο μοναδικό γκολ του Ελ Αραμπί στη Λεωφόρο, εκεί όπου από την εκτέλεση κόρνερ, ο Βέλγος έκανε το πρώτο σουτ, ο Διούδης έδιωξε και μετά σκόραρε ο Μαροκινός. Όμως, η ουσία είναι ότι εν τέλει καμία από αυτές τις καλές προσπάθειες του 24χρονου φορ δεν έγινε γκολ. Γι΄ αυτό σχολίασα και πιο πριν, καλά, αλλά όχι αρκετά καλά.

· Τον πρόσεχα στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη τον Κάιπερς, γιατί το παιδί κάνει την προσπάθεια του και πρέπει να την αξιολογούμε όσο το δυνατόν πιο σωστά. Είχε όντως κάποιες πολύ καλές στιγμές, αλλά ήταν λίγες. Κι αυτό θα πρέπει να το δει ο ίδιος. Και να προβληματιστεί, γιατί σε 76 λεπτά είχε τρεις-τέσσερις τέτοιες στιγμές μόνο.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

ΜΙΑ το δοκάρι, σε φάση στην οποία έκανε εκπληκτική κίνηση-όλα τα λεφτά ήταν ακριβώς η κίνηση του, ο τρόπος με τον οποίο βγήκε με σπριντ την κατάλληλη στιγμή στην πλάτη της άμυνας, αλλά και η ωραία απαλλαγή που έκανε στον Κουέστα. Το αριστερό πλασέ ήταν καλό, όμως ήταν άτυχος, καθώς βρήκε το κάθετο δοκάρι από την εσωτερική πλευρά κι ο αμυντικός πρόλαβε κι έδιωξε. Ωστόσο, νομίζω ότι θα μπορούσε να το κάνει καλύτερο ο Κάιπερς, να βάλει καλύτερα φάλτσα, καθώς ναι μεν ήταν λίγο πλάγια, αλλά είχε άριστο πεδίο ορατότητας.

ΣΕ μία άλλη στιγμή, γύρισε πολύ πίσω και με τάκλιν έκλεψε την μπάλα. Την έδωσε στους συμπαίκτες του κι έφυγε σφαίρα μπροστά, με τον Φορτούνη να του την επιστρέφει την μπάλα με πολύ ωραία 30άρα πάσα. Δυστυχώς, δεν είχε συμπαραστάτες στην αντεπίθεση και αναγκάστηκε να την γυρίσει πιο πίσω την μπάλα, αφού δεν είναι ο τύπος του κυνηγού που μπορεί να πάρει την μπάλα και να τρυπήσει μόνος του μία άμυνα.

ΜΙΑ άλλη στιγμή βγήκε πολύ ωραία μακριά από την περιοχή του Άρη, υποδέχθηκε έξοχα την μπάλα, την έσπασε δεξιά του, νομίζω στον Ραντζέλοβιτς και έφυγε με εντυπωσιακό σπριντ για να χωθεί στην καρδιά της περιοχής του Κουέστα περιμένοντας μία σέντρα που ποτέ δεν βγήκε…

ΟΠΩΣ κι ανασταλτικά, μπορούμε να θυμηθούμε ένα εξαιρετικό διώξιμο της μπάλας με εντυπωσιακό εναέριο γυριστό σουτ σε ένα φάουλ του Άρη που μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στον Τζολάκη.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

Το ερώτημα είναι γιατί να δούμε μόνο τέσσερις καλές στιγμές-είναι λίγες για σέντερ φορ του Ολυμπιακού…Ποιο είναι το καλό της προσπάθειας του Κάιπερς; Πολύ απλά, ο Χασάν μένοντας στον πάγκο και καταλαβαίνοντας ότι θα είχε πρόβλημα, αν συνέχιζε όπως σε αρκετά από τα προηγούμενα παιχνίδια του στα οποία ήταν κατώτερος του Κάιπερς παίζοντας κι οι δύο στην ενδεκάδα σε 4-4-2, μπήκε την Τετάρτη αλλαγή στο 68’ και ήταν διαφορετικός. Ο Αιγύπτιος ήταν πολύ πιο κινητικός από άλλες φορές, μπήκε πολύ στο παιχνίδι, έβγαλε μία υπέροχη ασίστ για το γκολ του Φορτούνη και είχε κι ο ίδιος ευκαιρία να σκοράρει, από την καλή πάσα που του έβγαλε ο Αραμπί, με το σουτ που μπλόκαρε ο Κουέστα.

· Γιατί…κι ο άγιος φοβέρα θέλει…

Άσχετο

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*