Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Ο κακός Ολυμπιακός έβαλε τρία στην ΑΕΚ και δέχεται πίεση μόνον από τον Άρη

Ο κακός Ολυμπιακός έβαλε τρία στην ΑΕΚ και δέχεται πίεση μόνον από τον Άρη

Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή, ελπίζεις πως έφτασες στον πάτο του βαρελιού. Ωστόσο, αλήθεια είναι μόνον αυτό που συμβαίνει μέσα στο γήπεδο. Από έναν Ολυμπιακό που δεν χρειάστηκε να ιδρώσει καν και ξετύλιξε τα δώρα του Τσιντώτα και του κέντρου της άμυνας της ΑΕΚ, έφτασε σε μια εμφατική νίκη με 3-0. Τώρα αν είναι δίκαιη η έκταση του σκορ ή όχι, λίγο απασχολεί τον πληγωμένο εγωισμό των Ενωσιτών. Τα προβλήματα δεν θα μπορούσαν να λυθούν ούτε από τον άλλοτε θαυματοποιό στις μεταμορφώσεις και δεν αποκλείεται να είναι ακόμα, Μανόλο Χιμένεθ. Ωστόσο τα προβλήματα, που απασχολούν αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ, είναι πολύ βαθύτερα από το αγωνιστικό κομμάτι.

Αυτή τη στιγμή, όπως μου έγραψε και ένας φίλος στο FB, είναι δύσκολο να εξηγήσεις στον Καρίμ και τον Γκαρσία γιατί έγιναν αλλαγή και στον Τάνκοβιτς γιατί μπήκε τόσο αργά, ενώ παρέμενε στο γήπεδο ο προκλητικός Λιβάια και ο για μια ακόμα φορά κατώτερος των περιστάσεων αρχηγός της που εδώ και 2.5 χρόνια σε ντέρμπι σε 17 αγώνες πρωταθλήματος, δεν έχει βάλει γκολ και έχει δώσει μόλις τρεις ασίστ, Πέτρος Μάνταλος. Όλα έγιναν χάλια το καλοκαίρι. Επίσης πράγματα που κατέστησαν υποχρεωτική την παρουσία ενός μπαμπούλα ή αν θέλετε ανθρώπου που θα ελέγχει ή θα μεταφέρει τα κακώς κείμενα στα αποδυτήρια, δεν φαίνεται να διορθώνονται ακόμα. Δεν θα μπορούσαν, γιατί υπάρχουν πράγματα που για πολύ καιρό έμεναν σε αθέατη πλευρά και από τον προηγούμενο ΤΔ που παρουσίασε μια ωραιοποιημένη εικόνα για τα αποδυτήρια.

Η αλήθεια είναι λοιπόν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές, δεν μπορούν να γίνουν με καμία έννοια ομάδα. Το καταλαβαίνεις ακόμα και αν είσαι αδαής από το ποδόσφαιρο, πως δεν υπάρχει καμία ψυχική ενότητα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, υπάρχουν συγκεκριμένοι παλιοί που παίζουν μεταξύ τους και κανέναν άλλο. Ο Χιμένεθ, θέλησε να πάει σε μια συνταγή με τους παλιούς, που παραλίγο να του δώσουν ανάσα στο πρώτο μισό του β΄μέρους, αν όντως οι παλιοί ήταν έστω και σκιά των παλιών εαυτών τους. Γιατί ο Λιβάια δεν είναι καν αυτό πλέον και ο Μάνταλος που σκόραρε και σε κανένα ντέρμπι πριν το 2018, τώρα δεν το κάνει ούτε με αίτηση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει ακόμα η θέση του τερματοφύλακα. Ο Τσιντώτας είναι μετά το καλό του ξεκίνημα ένα μεγάλο πρόβλημα, που δεν αποτελεί απλά πληγή, αλλά τρύπα ολόκληρη στο σώμα της ΑΕΚ. Γι’ αυτό ακόμα και όταν πήρε τα εύσημα για ορισμένα καλά παιχνίδια, είχε επισημάνει πως ναι μεν μπράβο που στέκεται, αλλά η δική μου γνώμη θα άλλαζε σε βάθος χρόνου. Δυστυχώς από το εκτός έδρας ματς με την Μπράγκα και μετά το τέρμα, αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή της Ένωσης. Γιατί πολύ απλά, με τόση ανασφάλεια σε συνάρτηση με τον τερματοφύλακα, δεν μπορείς να κάνεις σοβαρή κριτική στο σέντερ μπακ, που ούτε κατεύθυνση παίρνουν, ούτε να αντιδράσουν τον τρόπο κατανοούν και πρέπει να νιώθουν την ανασφάλεια που έχει ο τερματοφύλακας. Μετά από πέντε μήνες οι επιλογές για τα στόπερ, αποδεικνύεται πως δεν είναι επαρκείς και φυσικά και στη θέση του δεξιού μπακ, υπάρχει πρόβλημα. Περισσότερα θα αναλύσουμε όμως και τις επόμενες ημέρες.

Για τον νικητή, αυτή η νίκη με το επιβλητικό 3-0, βάζει τα πράγματα σε μια ηρεμία. Έχοντας μόνον τον Άρη να τον καταδιώκει αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός έκανε μια άνετη παράσταση με τον Ελ Αραμπί να αποδεικνύει γιατί είναι το καλύτερο σέντερ φορ του πρωταθλήματος και γιατί στο μεσοαμυντικό κομμάτι, έστω και αν σήμερα είχε θέματα και απειλήθηκε ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει και σοβαρά ψυχολογικά θέματα σε κάθε αντίπαλο, που προσπαθεί να σκοράρει εναντίον του. Σε ένα ματς που έκανε παιδαριώδη λάθη και αυτός στην άμυνα, δεν τα πλήρωσε, πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχει κάποιος αντίπαλος αυτή τη στιγμή με δυναμική να τον απειλήσει.

Στην πραγματικότητα αυτός είναι μόνον ο Άρης. Καμία άλλη ομάδα αυτή τη στιγμή και σε κάθε περίπτωση εξαιρετικά δύσκολα οι προβληματικοί Δικέφαλοι δεν φαίνονται ανταγωνιστικοί, ο Παναθηναϊκός παλεύει με τους δικούς του δαίμονες. Εδώ οφείλω να καταγράψω πως ο Μαρτίνς με αυτή τη νίκη, ίσως πέρασε αναίμακτα και ένα δύσκολο μονοπάτι, που είχε φανεί πως μπορεί να τον δυσκολέψει. Ο Πορτογάλος είναι εξαιρετικά δύσκολο να αμφισβητηθεί, όσο καμία ομάδα δεν του δημιουργεί πίεση.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*