Home / Ομάδες / Ο Ερυθρός Αστέρας υπενθύμισε στον Παναθηναϊκό τι χρειάζεται

Ο Ερυθρός Αστέρας υπενθύμισε στον Παναθηναϊκό τι χρειάζεται

Η ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα ήταν ένα χρήσιμο μάθημα για τον Παναθηναϊκό. Οι καλές εμφανίσεις που έκανε, ακόμη και σε ήττες από ισχυρές ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα ή η Μπάγερν, αλλά ακόμη περισσότερο οι μεγάλες νίκες όπως με Ολυμπιακό ή Μακάμπι, είχαν κρύψει κάτω από το χαλί αδυναμίες που ίσως κάποιοι έτειναν να ξεχάσουν. Γιατί τα πανύψηλα σχήματα έχουν πολλά καλά, αλλά απέναντι σε συγκεκριμένου τύπου αντιπάλους μπορούν να εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Κι αυτό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ.

Ότι ο Παναθηναϊκός στερείται ενός γκαρντ υψηλού επιπέδου είναι πασιφανές από τη στιγμή που ο Νικ Καλάθης μετακόμισε στη Βαρκελώνη. Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα το πρόβλημα, απέναντι σε μια όχι top level ομάδα, φάνηκε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ακόμη κι αν ο άνθρωπος που καλείται να παίξει το ρόλο αυτό, ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στην άμυνα, το δίδυμο των γοργοπόδαρων Λόιντ και Γουόλντεν, σε συνδυασμό με την καλή κυκλοφορία της μπάλας, αρκούσε για να ξεχαρβαλώσει τα ψηλά σχήματα των «πράσινων». Ο Σαντ-Ρος ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να ματσάρει τους κοντούς του Ερυθρού Αστέρα σε έκρηξη (και μοιραία κουράστηκε έχοντας παράλληλα πολλές ευθύνες και στην επίθεση). Ο Μακ για πολλοστή φορά είχε καταστροφικά περάσματα από το παρκέ (όπως συνέβη στο ΣΕΦ, το Βερολίνο και πολλές άλλες φορές φέτος), ο Μποχωρίδης δεν έχει τα πόδια για να κοντράρει τα πυραυλοκίνητα αντίπαλα γκαρντ και η ανισορροπία προκαλείτο εύκολα στην οπισθοφυλακή των γηπεδούχων.

Η έλλειψη γκαρντ, ωστόσο, ήταν αισθητή και στην επίθεση. Για ένα ακόμη ματς η αναλογία ασίστ/λαθών ήταν κακή (17-17), ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον παίκτη που θα βάλει τα πιόνια στη θέση τους, θα δημιουργεί αποστάσεις και θα δίνει ρυθμό. Έτσι βασίστηκε υπερβολικά στα παιχνίδια ένας εναντίον ενός ή συχνά και… όλων του Παπαπέτρου και του Χεζόνια, με τα φόργουορντ του να «τρακάρουν». Το δε… υπερ-ατού των δίδυμων πύργων αποδυναμώθηκε απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε κορμιά για να ζορίσει τον Παπαγιάννη και τον Μήτογλου.

Η ήττα δεν στοιχίζει στον Παναθηναϊκό τίποτα περισσότερο από γόητρο, που ήδη έχει πάντως πληγεί αρκετά φέτος και δεν έχει ανάγκη άλλα χτυπήματα. Στο χέρι των ιθυνόντων της ομάδας είναι να «διαβάσουν» τα μηνύματα που έστειλε ο Ερυθρός Αστέρας. Γιατί τα θεόρατα σχήματα μπορεί να έχουν οδηγήσει σε μεγάλες νίκες και να μη βρήκαν αντίδοτο από αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός ή η Μακάμπι, αλλά δεν αποτελούν πανάκεια για τις κακοτεχνίες που έχει το υπάρχον ρόστερ.

*Την Κυριακή τα λέμε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ, ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί της πορτοκαλί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*