Home / Μπάσκετ / Eurobasket 2015 / Ο εξορκισμός της κατάρας

Ο εξορκισμός της κατάρας

Οι “τρεις κοντοί” ήταν το ελιξήριο απέναντι στο Βέλγιο, η Εθνική έκανε ό,τι ήθελε στο δεύτερο ημίχρονο και με 75-54 πήρε το εισιτήριο για τους “8” σε ένα εξορκισμό της κατάρας των νοκ-άουτ αγώνων μετά από έξι χρόνια.

ίπαμε καλό το Βέλγιο, αλλά να μη τρελαθούμε κιόλας. Μόλις η Εθνική έπαιξε με τρεις κοντούς, δέχθηκε μόλις 11 πόντους στην τρίτη περίοδο, όλα τελείωσαν και έφτασε διά περιπάτου στους “8” ξορκίζοντας και τα έξι χρόνια που ψάχναμε μια νίκη σε νοκ-άουτ αγώνες

Πόσο να μας φοβίσουν δηλαδή οι Βέλγοι; Είναι μια τίμια ομάδα, που παίζει όσο μπορεί καλύτερα, αλλά η διαφορά της από την ελληνική ομάδα ήταν τεράστια. Και δεν ήταν δυνατό να απειλήσει περισσότερο από ένα ημίχρονο.

Από τη στιγμή, που το ελληνικό συγκρότημα έβαλε το νερό στ’ αυλάκι, με τους τρεις κοντούς, με τον Αντετοκούμπο στο “4” και κυρίως με την άμυνά της, το παιχνίδι έγινε περίπατος. Οι 11 πόντοι που δέχθηκε η Εθνική στο τρίτο δεκάλεπτο, ήταν το ζητούμενο. Μετά ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα. Η εξαιρετική εμφάνιση και το τελικό +21 που αντικατοπτρίζει απόλυτα και το χάντικαπ ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Η Εθνική είναι στους “8”. Της έχει φύγει το άχγος. Την ερχόμενη Τρίτη (15/9) στις 7μμ παίζει την είσοδό της στην τετράδα. Όποιος και να’ ρθει θα καλοπεράσει.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το Βέλγιο ξεκίνησε με τρίποντο του Λοτζέσκι. Ό,τι περιμέναμε, δηλαδή. Το Βέλγιο είναι μια ομάδαπου στηρίζεται στο μακρινό σουτ. Σουτάρουν … αδίστακτα, τα “λιοντάρια”. Και προσπαθούν να παίξουν γρήγορα. Αυτό η Εθνική δεν τους το επέτρεψε, γιατί μάζεψε όλα τα ριμπάουντ και από την αρχή και ήθελε να μην δώσει δικαίωμα.

Η μπάλα πήγε σωστά μέσα στη ρακέτα, όπου ο Κώστας Κουφός άρχισε να σκοράρει με κάθε τρόπο, ενώ και ο Πρίντεζης είχε τις δικές του φάσεις για να ποστάρει. Οι Βέλγοι δεν πλησίαζαν μέσα στη ρακέτα, ήταν σχεδόν απαγορευτικό.

Το 16-15 του δεκαλέπτου, έδειχνε ότι είχε γίνει μια μάχη. Η Εθνική θέλησε να κάνει … ρελάνς. Ο Κατσικάρης φρέσκαρε την πεντάδα, με Σλούκα, Ζήση, Μπουρούση. Από τους τρεις, ο πιο ζεστός ήταν ο Ζήσης. Ο αρχηγός σκόραρε το πρώτο τρίποντο και η Εθνική στα μισά της περιόδου είχε ξεφύγει με +8 πόντους. Ο Καστέλς έδινε εντολή για ζώνη. Κι εκεί η ομάδα μας, έδειξε να της φεύγει η συγκέντρωση. Το 6-0 που έκανε το Βέλγιο, το ξανάβαλε για τα καλά μέσα στο ματς, με τον Βαν Ρόσομ να παίρνει πρωτοβουλίες “τρυπώντας” την ελληνική άμυνα.

Ο Κουφός ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Εθνική στο πρώτο μέρος με 11π και 9 ριμπ. Η διαφορά στα ριμπάουντ (20-10) ήταν το χαρακτηριστικό του ματς.

Η Εθνική μπήκε στο παρκέ με 3 κοντούς και τον Αντετοκούμπο στο “4”. Ο Κατσικάρης “θυσίασε” τον Πρίντεζη ώστε ο πιο ευέλικτος Γιάννης να μπορεί να μαρκάρει και έξω από τη ρακέτρα. Η ιδέα ήταν καλή. Γιατί με αυτό το το σχήμα και ρυθμός ήρθε και άμυνες βγήκαν και η διαφορά άρχισε σιγά-σιγά να μεγαλώνει. Πήγε πρώτα στο+ 7 (40-33 με τον Κουφό,) μετά στους 10 (51-41 στο 26, από το λέι-απ του Σπανούλη) και εν τέλει στο +15 (57-42). Όλα πλέον είχαν ηρεμήσει. Είχε φύγει το άγχος και η πρόκριση στους “8” ήταν, πλέον, διαδικαστικό θέμα.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-31, 57-42, 75-54.

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 14 (1), Ζήσης 6 (2), Σπανούλης 7, Καλάθης 4, Περπέρογλου 2, Σλούκας 8, Καϊμακόγλου 1, Κουφός 13 (9 ριμπ.), Πρίντεζης 10, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 10 (2).

ΒΕΛΓΙΟ(Κάστεελς): Μπόσκο 2, Βαν Ρόσομ 13 (1), Ερβέλ 2, Ταμπού 6, Σέρον, Μουκούμπου, Ζιλέ 14 (3), Ντε Ζέου, Τούμπα 2, Σαλούμου 5, Λοτζέσκι 10 (2).

Πηγή: sport 24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*