Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο Διούδης κράτησε τον Πανιώνιο «όρθιο» στη Λεωφόρο

Ο Διούδης κράτησε τον Πανιώνιο «όρθιο» στη Λεωφόρο

Αθήνα
Το μικρό σερί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα διέκοψε ο Πανιώνιος, που απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στο άδειο λόγω τιμωρίας «Απόστολος Νικολαΐδης» (0-0), στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Οι «πράσινοι», που προέρχονταν από 2 σερί νίκες (Καλλονή, Παναιτωλικός), είχαν την πρώτη απώλεια βαθμών μέσα στο 2016. Η ομάδα του Στραματσόνι είχε κλασικές ευκαιρίες στα δύο ημίχρονα και ο μόνος λόγος που δε σκόραρε ήταν ο 22χρονος γκολκίπερ του Πανιωνίου, Σωκράτης Διούδης, ο οποίος έκανε τέσσερις μεγάλες επεμβάσεις, η κορυφαία όλων στο 84΄ όταν εκτινάχθηκε στην εξ επαφής κεφαλιά του Κουτρουμπή κι έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Ανώτερος σε όλους τους τομείς από τον Πανιώνιο, αλλά αναποτελεσματικός, ήταν ο Παναθηναϊκός. Παίζοντας μόνο άμυνα για 70 λεπτά οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Διούδη ο οποίος σε τέσσερις περιπτώσεις βρέθηκε εκεί που έπρεπε και με τις επεμβάσεις του δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να πανηγυρίσουν.

Κι αν η πρώτη απόκρουση του τερματοφύλακα των κυανέρυθρων στο 14΄ στο φάουλ του Πράνιτς ήταν… φυσιολογική, στο 20΄ είπε «όχι» δύο φορές στον Εσιέν ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει για πρώτη φορά με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Αρχικά το πλασέ του Γκανέζου έδιωξε στη γωνία του ο Διούδης και δευτερόλεπτα μετά στην εξέλιξη της φάσης ο έμπειρος άσος του «τριφυλλιού» με βολέ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον γκολκίπερ των «κυανέρυθρων» σε μεγάλη επέμβαση σε κόρνερ.

Λίγο πριν το ημίωρο ο Κλωναρίδης βρέθηκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχή, αλλά και πάλι ο Διούδης ήταν σε σωστή θέση, ενώ στο 45΄ η κεφαλιά του Κλωναρίδη από τη σέντρα του Μπουμάλ δεν ήταν καλή και μπλόκαρε εύκολα ο Διούδης.

Πρώτη φορά που ο Πανιώνιος φάνηκε κάπως απειλητικός στο παιχνίδι ήταν στο 51ο λεπτό, με το μακρινό σουτ του Μπακασέτα που πέρασε άουτ. Στο 56΄ ο Αμπέντ έφυγε από κανονική θέση και σκόραρε, αλλά είχε υποδειχθεί (κακώς) οφσάιντ με υπόδειξη του βοηθού του Παπαπέτρου, Δόση.

Όσο περνούσε η ώρα οι «πράσινοι» αύξαναν την πίεσή τους και στο 57΄ ο Κλωναρίδης έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει (πλασέ άουτ), ενώ στο 59΄ ο Διούδης έκανε τρομερή απόκρουσε στο πλασέ του Αμπέντ και στην επαναφορά της μπάλας ο Χατζηισαΐας λίγο έλλειψε να πετύχει αυτογκόλ, αλλά πρόλαβε πριν περάσει τη γραμμή κι απομάκρυνε.

Η τελευταία μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό στο ματς ήρθε στο 84΄ με τον Διούδη να κάνει την επέμβαση της αγωνιστικής στην κεφαλιά του Κουτρουμπή.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθήνας)

Κίτρινες: Αμπέντ- Χατζηισαΐας, Καραμάνος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Εσιέν (86΄ Λουντ), Ζέκα, Αμπέντ (76΄ Πέτριτς), Κλωναρίδης (62΄ Καλτσάς), Μπουμάλ, Μπεργκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Διούδης, Τασουλής, Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Καραμάνος, Ανσαριφάρντ (67΄ Καθάριος), Μπακασέτας (89΄ Αργυρόπουλος) , Μασούρας (81΄ Βιγιάλμπα), Σιώπης, Βλάχος, Ρισβάνης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*